Zebra balığının özellikleri, bakımı hakkında bilgiler, cinsiyet ayrımının nasıl yapıldığı ve zebra balığı akvaryumu hakkındaki bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.
Zebra Balığının Özellikleri
Zebra balıkları çok fazla büyümezler. Kökeni Asya olan bu balıklar sürü halinde gezerler. Bu bakımdan akvaryumda en az sekiz dokuz tane Zebra balığı olması balık açısından iyi olmaktadır. Hatta tek başında Zebra balığı beslemek onların ömürlerini kısaltır. Zebra balıkları yeşil floresans, kırmızı floresans ve sarı floresans olarak üç türdür. Bakım olarak bu üçü arasında çok önemli farklar yoktur. Zebra balıkları çok hareketli balıklardır. Akvaryumun her tarafını her gün defalarca boydan boya yüzerler. Bu bakımdan beslemesi keyifli balıklardır. Sürü halinde gezmeleri ve çok hareketli olmaları onların diğer balıklarla anlaşmasında herhangi bir engel teşkil etmez. Hatta bu balıklar, diğer balıklarla anlaşma konusundaki en uysal balıklardandır. Yalnızca üreme dönemlerinde agresif olabilirler. Bunun dışında birlikte yaşamada sıkıntı olmayacaktır.Zebra Balıklarında Cinsiyet Ayrımı
Zebra balığı cinsiyet ayrımı oldukça kolaydır. Bu tür balıkların erkekleri dişilere göre daha kısadır. Dişiler 6 santime ulaşabilirler, erkekler ise 4 – 5 santim arasında kalırlar. Ayrıca dişiler tip olarak da erkeklerden daha iridir. Zebra balığının cinsiyet ayrımını yapabilmek için en kolay yöntem karınlarına bakmaktır. Erkek zebra balıklarının karınları düzdür, narin bir yapıları vardır. Genelde her iki cinsiyetinde de vücut renklerinde gümüş renkler ağırlıklıdır.Zebra Balıklarının Akvaryumları Nasıl Olmalıdır?
Öncelikle sürü balıkları oldukları için bir tane Zebra balığının tek başına ya da kendi türü dışında tek kalmış halde uzun yaşaması mümkün değil. Zebra balığı alacaksanız en az sekiz – dokuz tane almalısınız. İster tek akvaryum sahibi Zebra balıkları olsun ister akvaryumu diğer balıklarla paylaşsın Zebra balıkları sürü halinde kalmalıdır. Bu bakımdan da üremeleri çok kolay olan balıklardandır. Zebra balıkları çok hareketli balıklar oldukları için ne kadar uzun akvaryum o kadar uzun ve sağlıklı yaşam demektir. Hareketleri kısıtlanmayan Zebra balıkları ise ışıl ışıl görünürler, sağlıklı balıkların önce vücut rengi canlanır. Bu bakımdan hem göze hoş görünen hem de sağlıklı Zebra balıkları istiyorsanız büyük bir akvaryum almalısınız. Yaşam koşulları olarak tropik iklime alışkın balıklardır. 20 derece su, onlar için asgari sıcaklıktır, altına düşüldüğünde Zebra balıklarında ölümler başlar. İdeal sıcaklık 25 – 30 olmalıdır. 32 dereceye kadar sıcaklığa dayanabilirler. Suyun sertlik derecesi ise 6.5 – 7.2 PH arasında olmalıdır. Eğer amacınız üreme değilse daha sert sularda da yaşayabilirler. Akvaryuma çeşme suyu koyabilirsiniz ama mutlaka güçlü bir filtreme sitemi bulundurmalısınız. Akvaryumun dibine istediğiniz kumu koyabilirsiniz ama balıklara saklanma yerleri ayarlamalısınız. Bu aksesuar olabildiği gibi canlı akvaryum bitkileri de olabilir.Zebra Balıkları Nasıl Beslenir?
Hemen hemen her yemi yiyebilirler. Eğer üretim düşünülüyorsa haftada bir canlı yem kullanmalısınız. Yemleri etiketinde yazandan daha fazla kulanmamalısınz.Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.
Yorumlar
0 comment