Muhabbet Kuşu Üşür mü? Üşüdüğünü Nasıl Anlarız?
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Muhabbet Kuşu Üşür mü? Üşüdüğünü Nasıl Anlarız?
0
774
okunma
Muhabbet küsur üşür mü? Sorusu kuşseverlerin kış aylarında ve havalar soğuduğunda en çok merak ettiği konulardan biridir. Bazı kuş sahipleri muhabbet kuşunun kabarık ve titreyen halini gördüklerinde muhabbet kuşu üşür mü, muhabbet kuşu kaç derecede üşür ya da muhabbet kuşunun üşüdüğünü nasıl anlarız, gibi soruların yanıtını merak etmektedir. Kuşlarının sağlığını ve rahatını düşünen hayvan severler şüphesiz ki bu durumları araştırarak evcil hayvanlarına yardımcı olmak ve onları korumak istemektedir. Muhabbet kuşları soğuktan elbette ki etkilenen hayvanlardır. Çünkü tıpkı insanlar gibi onlar da sıcak kanlı bir vücut yapısına sahiptir. Sıcak kanlı olan canlılar bulundukları ortamın ısısı düştüğünde vücutlarının iç ısısını dengede tutabilmek için üşüme, titreme, büzülme gibi içgüdüsel hareketlerde bulunabilirler. İç ısılarını dengede tutamadıklarında da soğuk algınlığı bazı hastalıklar ortaya çıkabilmektedir.

Muhabbet Kuşu Kaç Derecede Üşür?

Muhabbet kuşlarının beslendiği ortamın olması gereken en ideal sıcaklık 24 – 25 derece arasıdır. Bu değerler insanlar için de geçerlidir. Bu nedenle bulunduğunuz odanın ortamını bu ayarda tutmanız hem sizin hem de kuşunuzun sağlığı için yeterli olacaktır. 24- 25 derecenin altında sıcaklık değeri olan bir ortamda bulunan muhabbet kuşunuz da siz de üşüyeceksinizdir. Ancak buna çözüm olsun diye kesinlikle klima veya ısıtıcı çalıştırıp bunun önüne ısınması için kuşunuzu koymamalısınız. Bu durum hastalanması konusunda kuşunuzu daha büyük risk altına sokacaktır. Önemli olan oda sıcaklığının sabit bir şekilde ayarlanabilmesidir. Bu değerlerin üzerinde de kuşunuzun çok fazla sıcağa maruz kalacağını ve bu durumun da onu rahatsız, huzursuz edeceğini unutmamalısınız. Sobalı evde muhabbet kuşu besleyen bireyler ise kuşun yerini çok sıcak oldu diye başka odalara onu koyarak değiştirmemelidir. Muhabbet kuşları yaşadıkları ortama bir şekilde uygum sağlayabilen ve sıcağa soğuktan ziyade daha da dayanıklı olan canlılardır. Eğer sürekli yerini değiştirmeye kalkışırsanız bir süre sonra strese girmesine ve hastalanmasına neden olabilirsiniz. Bu nedenle yerini sabit tutarak sobanızı kendi düzeninizde yakmaya devam etmelisiniz. Ortam soğuduğunda kuşun yerini değiştirerek ona stres yaratmak yerine odanızı bir an önce ısınması için sobayı yakmalısınız ve kuşunuzu sobanın önüne koymadan kendi yerinde sabit bir şekilde tutmalısınız.

Muhabbet Kuşunun Üşüdüğünü Nasıl Anlarız?

Muhabbet kuşunuz her üşüdüğünde size bunu belli etmeyebilir. Bazen titremesi, tüylerini kabartması ve gözlerini kısması gibi durumlar üşüdüğü ve bu yüzden strese girdiği için olabilir. Ayrıca uyumaya çalışmadığı hale kanatlarının altına kafasını alıp beklemesi de kendisini ısıtmaya çalıştığı için bir belirti olabilir. Üşüyüp üşümediğini ona bakarak anlamak yerine odanızın sıcaklık değerini tespit etmek ve buna göre kuşunuzun bulunduğu odayı olması gereken ayarda sabit bir şekilde tutmak çok daha doğru bir davranış olacaktır.

Rüzgar ve Hava Akımından Kuşunuzu Koruyun

Rüzgar ve hava akımı (cereyan) kuşlar için hem yaz hem de kış aylarında çok tehlikelidir. Asla ama asla kuşunuzun yerini hava akımının olduğu, rüzgâr ya da kapı açılıp örtülmesinden çıkan esintilerin olduğu yerlere koymamalısınız. Bu durum yazın çok sıcak günlerde bile soğuk algınlığından hastalanmalarına ve ani ölümlerine neden olabilir. Muhabbet kuşları ve diğer kuşlar üzerine daha fazla bilgi edinebilmek için Kuş Türleri ve Bakımları kategorimizde yer alan diğer içeriklerimizi de okumayı unutmayın.  

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!