Timsah Kalbi Kaç Odacıklı? Timsah Doğurur mu? Timsahların Bilinmeyen Yönleri
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Timsah kalbi kaç odacıklı sorusu bu canlıların en çok merak edilen özellikleri arasında yer alıyor. En tehlikeli sürüngenler arasında yer alan timsahlar son derece soğuk canlılardır. Oldukça büyük boyutlara kadar ulaşabilen bu canlılar kişiler için oldukça büyük tehlikeye yaratabilmektedir.
Timsah Kalbi Kaç Odacıklı? Timsah Doğurur mu? Timsahların Bilinmeyen Yönleri
41
okunma

Timsah kalbi kaç odacıklı sorusu bu canlıların en çok merak edilen özellikleri arasında yer alıyor. En tehlikeli sürüngenler arasında yer alan timsahlar son derece soğuk canlılardır. Oldukça büyük boyutlara kadar ulaşabilen bu canlılar kişiler için oldukça büyük tehlikeye yaratabilmektedir. Genel olarak sucul ortamlarda yaşayan bu hayvanlar sürüngen sınıfına dahildir. Bununla birlikte bu canlıların biyolojik yapıları da diğer sürüngenlerden farklılık gösterebilmektedir.

En çok merak edilen noktalardan bir diğeri de timsah doğurur mu sorusunun yanıtıdır. Bu canlılar hem sıcak hem de bataklık ve su kenarlarında yaşayan canlılardır. Yumurtlama ile çoğalan timsahlar kuşların da yaşayan en yakın akrabaları olarak bilinirler. Timsahlar ve kuşlar hakkındaki en ilginç bilgi de Archosauria grubunun son üyeleri olduklarıdır.



Timsahların Bilinmeyen Yönleri Nelerdir?

Timsahların bilinmeyen yönleri hakkında birçok konudan bahsetmek mümkün olabilir. Son derece soğuk kanlı ve tehlikeli olan timsahların en az bilinen yönleri arasında şunları söylemek mümkündür:

  • Timsahlar diğer sürüngen türlerine göre oldukça uzun bir ömre sahip canlılardır. Bazı timsahların yaklaşık olarak 70 yıl kadar yaşadıkları söylenebilir.
  • Timsahlar her ne kadar birbirilerine çok benzeseler de kendi içlerinde birçok farklı türü vardır.
  • Karada çok yavaş hareket eden timsahlar su içinde çok hızlı şekilde hareket edebilirler. Kısa mesafelerde çok daha hızlıdırlar.
  • Timsahların yüksek bir zekâ düzeyine sahip olduklarını söylemek de mümkündür. Avlarını yakalamak için tuzak kurabilecek bir zekâları vardır.
  • Timsahlar farklı sesler çıkarabilen canlılardır. İletişim kurmak ya da avlarını korkutmak için bu sesleri kullanabilirler.
  • Üreme ve bakım konusunda son derece özenli anne olabilirler. Yavrularını korumak için kuluçkadan çıktıktan sonra da anneleri tarafından korunduklarını söylemek mümkündür.
  • Termoregülasyon yeteneği bu canlılar açısından son derece önemlidir. Bu şekilde hem soğuk hem de sıcak ortamlarda daha rahat şekilde hayatta kalabilirler.
  • Timsahlar son derece gizli avcılardır. Burunları yüzeye çıkacak şekilde suyun altında avlarını uzun süre bekleyebilirler.
  • Bu hayvanların aynı zamanda sürü halinde yaşama kabiliyetleri son derece yüksektir. Bu da avlanmalarını daha da kolay hale getiren bir özelliktir.

Bunların yanında timsahların kalbi 4 ocaklı bir yapıya sahiptir. Bu da diğer sürüngenlerde çok görülen bir özellik değildir.



Timsahlara Dair En Önemli Özellikler

Timsahlar hakkında en çok merak edilen nokta onların fiziksel yapılarıdır. Timsahlar diğer sürüngenlerin kalp yapısına sahip değillerdir. Bu canlıların kalpleri dört odacıklıdır. Sağ karıncık kısmından kirli kanı temizlemek için akciğerlere pompalama yapılmaktadır. Sol karıncık bölgesinden ise temiz kan vücutlarına pompalanmaktadır. Bu şekilde temiz ve kirli kan hiçbir şekilde timsahların kalbine karışmamaktadır. Ancak en çok dikkati çeken özelliklerden biri de kalpte birbirine karışmayan temiz ve kirli kanların çıktıkları anda sağ ve ol aort arasında özel olarak bulunan birlikte bir araya gelmeleridir. Bunların yanında timsahlarla ilgili şunlardan da bahsetmek mümkündür:

  • Timsahların kalpleri dört odalı olduğu için metabolizma hızları ve kan basınçları son derece yüksek canlılardır.
  • Bu canlılar günlük faaliyetlerinde harcamış oldukları tüm enerjiyi bu metabolizmaları sayesinde kazanırlar.
  • Bu canlılar oldukça iri yapılır, kabuksu ve kalın deriye sahiptirler.
  • Uzaktan bakıldıklarında ise dev bir kertenlekeyi andırırlar.
  • Ön ayaklarında beş arka ayaklarında da dört tane parmakları vardır.
  • Parmak araları ya tamamen ya da kısmen perdeli bir yapıya sahiptir.
  • Timsahların oldukça güçlü diş yapıları vardır. Çeneleri de oldukça yüksek güce sahiptir.
  • Gözleri, kulakları ve burunları başlarının üst kısımlarında bulunmaktadır.
  • Suda yüzerken de etrafı çok rahat şekilde görebilirler.

Timsahlar genel olarak gündüzleri dinlenen ve gecede avlanan canlılardır. Gözbebekleri dikey yapıda olduğundan geceleri çok iyi şekilde görebilirler. Bu canlılar hakkında en bilinmesi gereken konu ise renk körü olduklarıdır. Aynı zamanda dillerini de dışarıya çıkaramayan canlılardır.



Timsahların Kaç Kalbi Var?

Timsahların tek bir kalbi vardır. Ancak kendi türüne benzer olan sürüngenlerden farklı olarak kalplerinde dört odacık vardır. Bu da onları kendi türlerinden ayıran en önemli özelliklerden biridir. Güçlü bir metabolizmalarının olması ve enerjilerinin yüksek olması timsahların çok uzun yıllar yaşamalarında oldukça önemli etkenlerden biridir. Bu bakımdan 80 yıl kadar yaşayan timsahlar olduğunu da söylemek mümkündür.

Timsah Kalbi Kaç Odacıklı? Timsah Doğurur mu? Timsaların Bilinmeyen Yönleri Makalemizin sonuna geldik. Bu tarz Timsah makaleleri hoşunuza gittiyse daha fazla vahşi hayvanlar kategorimizi inceleyebilirisiniz.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!