Japon Balıkları Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Japon Balıkları Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar
76
okunma
Japon balıkları atası Sazan balıkları olan ama daha sonraları insanlar tarafından genetiği oynanarak başka bir canlıya dönüştürülen akvaryum balıklarıdır. Yani doğada Japon balığı yoktur ama Japon balıkları sazanlarla çiftleşebilir çünkü Japon balıkları çeşitli Sazan balığı türlerinin çiftleştirilmesiyle oluşturulmuştur. Bilimsel adı Carassius auratus olan balık türüne dünyada bir tek Türkiye’de Japon Balığı denmektedir. Japonlar dahi bu balık türünü “Japon Balığı” olarak tanımlamazlar.  Dünyada bu balıklar “Çinli Altın Balık” olarak bilinir. Kısaca “Altın Balık” da denilir. Dünya üzerinde en çok satılan akvaryum balıklarından olan Japon balıkları hakkında doğru bilinen pek çok yanlış vardır.

Japon Balıkları Hakkında Doğru Bilgiler


Çok ilgi gören bir balık türü olduğundan dolayı Japon Balıkları hakkında birçok şehir efsanesi ortaya atılmıştır. Bu bilgilerin birçoğu yanlıştır. Yanlış Bilinen: Hafızaları 5 saniyedir. Bu yüzden fanusta yaşarlar çünkü fanusu göl zannederler. Doğrusu: Hafızaları saniyelik değildir, 5 – 6 aydır. Sahiplerini tanıyabilirler, yem verme saatleriniz düzenli ise bunu bilirler. Hatta ona küçük hareketler bile öğretebilirsiniz. Elinize almaya alıştırsanız kendisini sevdirir. Koşullanmaya müsait bir zekaları vardır. Fanusta da yaşayamazlar, daha doğrusu fanusta hiçbir akvaryum hayvanı yaşamaz. Fanus da zaten bir akvaryum çeşidi değil saksı/vazo çeşididir. Yanlış Bilinen: Japon balıklarının ömrü azdır. Doğrusu: Ömrü en uzun olan akvaryum balıklarıdır. Şu an 39 yaşında olan Japon balığı bulunur. Bu tamamen bakımla ilgilidir. Doğru bakım, kaliteli yem ile 44 yaşına kadar yaşayan Japon balığı vardır. Yanlış bilinen: Japon balıkları tüm akvaryum balıkları ile iyi anlaşır. Doğrusu: Böyle bir şey olmadığı gibi Japon balıkları çok da masum balıklar değillerdir. Kendilerinden daha küçük balıkları yiyip büyükler ile de kavga edebilirler. Özellikle küçük balıkları yedikten sonra balıkları sindiremezse ve boğularak ölürler.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!