Akrepler Neden Kendini Sokar? Akrepler Hakkında Bilgiler
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Akrepler neden kendini sokar sorusu kişilerin oldukça aklını kurcalayan konular içerisinde yer alır. Birçok kişi bu konuda oldukça yanlış bilgilere sahiptir.
Akrepler Neden Kendini Sokar? Akrepler Hakkında Bilgiler
30
okunma

Akrepler neden kendini sokar sorusu kişilerin oldukça aklını kurcalayan konular içerisinde yer alır. Birçok kişi bu konuda oldukça yanlış bilgilere sahiptir. Akreplerin kendilerini soktuğu ve intihar ettikleri bilgisi yıllardır kişiler tarafından oldukça merak uyandırmaktadır. Çok sık tekrarlandığından genel kültür alanında da son derece önemli bir konu haline geldiğini söylemek mümkün olur.

Bu konudaki en yaygın inanış ise akreplerin tehlikede olduklarını hissettikleri bir durumda intihar ettikleri konusudur. Özellikle ateşle çevrelenen akreplerin çaresiz kaldıkları için kuyruklarındaki zehri başlarına batırarak intihar ettiği bilinmektedir. Bu konuda yanlış bilinen birçok detaydan bahsetmek mümkün olabilir.



Akrep Ne Zaman Kendini Sokar?

Akrep ne zaman kendini sokar sorusuna akrebin kendini tehdit altında hissettiği özellikle çaresiz kaldığı anlar şeklinde yanıt vermek mümkün olabilir. Akrepler özellikle ateşle çevrelendikleri anlarda ölürler. Birçok kişi de bu durumu akrebin kendini sokmasına bağlamaktadır. Ancak ölmelerinin nedeni akreplerin zehri değildir. Akreplerde bulunan zehir hem kendilerine hem de kendi türlerindeki diğer canlılara hiçbir şekilde zarar vermemektedir. Akrebin ölümüne neden olan durumu şu maddeler ile açıklamak mümkün olabilir:

  • Akrepler soğuk kanlı yani poikiloterm canlılar olarak bilinir.
  • Soğuk yapılarından dolayı da bu canlıların yüksek sıcaklıklara karşı metabolizmaları bir hayli zayıftır.
  • Yüksek bir sıcaklık ile karşı karşıya kaldıklarında da metabolizmaları çalışmamaya başlar.
  • Bu durum da akrepte kasılma meydana gelir.
  • Kasılmalar da akrebin kendini soktuğu izlenimini yaratır.

Buna benzer bir durum da akrebin alkol karşısında intihar etmesidir. Aynı konu yine akrebin alkol karşısında verdiği tepki ile ilgilidir.



Akrepler İntihar Eder mi?

Akrepler intihar eder mi sorusuna da bu bakımdan hayır yanıtını vermek gerekir. Akrepler sıcaklık karşısındaki kasılmaları nedeniyle ölürler. Ancak kendilerini sokarak intihar etmezler. Bu iddianın kökeni ise çok eskilere dayanmaktadır. Bilim insanlarının da ilgisini çeken bu konu 1887 yılında Nature dergisinde de işlenmiştir. Bu yazıda da bilim çevrelerinin farklı olan birçok görüşüne yer verilmiştir. Ancak bilimsel olarak kanıtlanan bilgiler çerçevesinde de akreplerin intihar etmediği sadece ateş ve alkol karşısında metabolizmalarının zayıflayarak işlevsiz hale geldiği kanıtlanmıştır.



Akreplerin Genel Özellikleri Neler?

Akrepler ile ilgili olarak merak edilen birçok nokta bulunmaktadır. Diğer canlılardan oldukça farklı olan bu canlılar özellikle belli durumlara karşı hassasiyet gösterirler. Akreplerin genel özellikleri hakkında ise şunları söylemek mümkün olur:

  • Akrepler Arakniedler sınıfı içerisinde bulunan Dromopoda alt sınıfında yer alan bir canlı takımıdır.
  • Antarktika’da bulunmayan akrepler burası haricinde hemen her yerde yaşayabilirler.
  • 9 mm ile 21 cm arasında farklı boyutlarda olabilen canlılardır.
  • Günümüzde ise yaklaşık olarak 17 farklı türü olduğu düşünülmektedir.
  • Bu türler de 13 farklı aile altında toplanırlar.
  • Akrepler zehirli iğneleri ile 25 farklı insanı rahatlıkla öldürebilirler.
  • Bu zehirli iğneleri de hem düşmanlarından korunmak hem de avlarını daha rahat şekilde öldürmek için kullanmaktadırlar.
  • Bunun yanında çiftleşme öncesinde erkek akrepler arasında bir rekabet sırasında da kullanabilirler.
  • Akrepler zehirlerini ise iki salgı bezi ile üretmektedirler.
  • Bu salgı bezlerinin de genetik yapısında birtakım farklılıklar bulunur.
  • Zehrin kimyasının farklı olmasına da bu farklılıklar neden olmaktadır.

Akreplerin genel özellikleri dışında kendi türlerine özel olarak da birtakım özelliklerinden bahsetmek mümkündür.



Akrep Zehri Kendine İşler mi?

Akrep zehri kendine işler mi sorusuna yanıt olarak ise hiçbir canlının vücudu tarafından salgılanan kimyasal kendisine zarar vermez denilebilir. Başka canlılara karşı geliştirilen savunma mekanizması canlının kendisine zarar vermemektedir. Bu durum akrepler için de son derece geçerli bir durumdur. Akreplerin sinir ve kas sistemleri kendi zehri içerisinde bulunan kimyasal moleküllerden hiçbir şekilde etkilenmemektedir.



Akrep Zehrinin Özellikleri Nelerdir?

Akrep zehrinin özellikleri incelendiğinde birçok bakımdan tehlikeli olduğu söylenebilir. Bu zehrin en önemli özellikleri arasında şunlar sayılabilir:

  • Akrep zehri protein yapısında çeşitli bileşenler içermektedir. Bu da zehrin dokulara etki etmesinde önemli bir özelliktir.
  • Akrep zehri sinir sistemine etki eden bir yapıya sahiptir.
  • Isırılan bölgede hem ağrı hem şişme hem de kızarıklık gibi belirtiler görülebilir.
  • Enzimatik etkileri ile öne çıkan zehir türüdür. Bu da hücresel ve dokusal birtakım değişimler meydana getirebilir.

Bunların yanında kan hücrelerinin yıkılmasına da neden olabilecek etkileri vardır. Vücutta genel sistemlere zarar verebilecek kadar güçlü olabilmektedir.

Akrepler Neden Kendini Sokar? Akrepler Hakkında Bilgiler Makalemizin sonuna geldik. Bu tarz Akrep makaleleri hoşunuza gittiyse daha fazla vahşi hayvanlar kategorimizi inceleyebilirisiniz.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!