Cennet Papağanı diğer adıyla sevda papağanı ya da lovebird papağanlarının özellikleri nelerdir? Bakımı nasıl yapılmalıdır? Kafesi nasıl olmalıdır? Sesi ve ötüşü nasıldır?
Cennet Papağanı (Sevda Papağanı) Özellikleri Nelerdir? Bu özel hayvanları sahiplenmeden önce Cennet papağanı özellikleri hakkında derin bir bilgi sahibi olmamız önemlidir. Cennet papağanları, muhabbet kuşları gibi insana çok çabuk alışan bir yapıda değildir. Bu kuşların ciddi ve sabırlı bir eğitim sürecinden geçmeleri gerekir. Ama mutlaka insana alışırlar. Cennet papağanları tek başlarına yaşamayı sevmezler. Mümkünse ona bir eş almalısınız. Ama eşli olduklarında ele gelmeleri daha zor olacaktır. Cennet papağanlarına bir eş almak istemiyorsanız onunla daha fazla vakit geçirmelisiniz. Kafesini de ona göre dizayn etmelisiniz. Cennet Papağanı Bakımı Nasıl Yapılır?
Buradaki ilk soru, cennet papağanlarının kafeslerin nasıl olacağı sorusu olmalıdır. Mutlu ve sağlıklı bir kuş beslemek istiyorsak belki de ilk bilmemiz gerekenlerden biri "Cennet papağanı kafesi nasıl olmalıdır?" sorusunun cevabıdır. Cennet papağanları nesilleri tükenmekte olmayan ve sadece hoş görüntüleri için evlerimize aldığımız kuşlardır. Eğer bunu yapıyorsak onlara olabildiğince geniş alanlar vermeliyiz. Cennet papağanlarının kafeslerinin büyüklüğünde herhangi bir sınır yoktur ama en küçük kafes, cennet papağını kanatlarını açtığında bir buçuk kanat mesafesi daha olması gereken kafeslerdir. Ayrıca kafesin hem dikey hem de yatay çubukları olmalıdır ki cennet papağanları kolayca tırmansın, oynasın. Kafes hijyeni de oldukça önemlidir. Kafesin altında kâğıt havlu ya da gazete kâğıdı koyarak temizliği kolaylayabilirsiniz. Kafesin en az haftada bir kez temizlenmesi gerekir. Eğer çifti ise en az haftada iki kez temizlenmesi idealdir. Cennet papağanları çok sosyal hayvanlardır. Bu bakımdan kafeslerinde oynayabilecekleri oyuncaklar olmalıdır. Kafesteki oyuncaklar, cennet papağının hareket alanını kısıtlamamalıdır. Yani ne kadar çok oyuncak o kadar büyük kafes demektir. Cennet papağının beslenmesinde kafeste en az iki adet yemlik bulunmalıdır. Yemlikler haftada bir temizlenmelidir. Su sebili ise her gün deterjanlı su ile iyice yıkanıp taze su konulmalıdır çünkü durgun suda istenmeyen bakteriler ve mikro organizmalar daha çabuk çoğalır. Yem olarak muhabbet kuşlarının yemlerinden kullanılabilir. Ayrıca ara sıra meyve ve sebze parçaları verilebilir ama bunu yaparken yemediği meyve ve sebze artıklarını mutlaka kafesten almalısınız. Cennet Papağanı Sesi ve Ötüşü Görüntüleri ve sempatik hareketleriyle gönüllere taht kuran Cennet Papağanının sesi ve ötüşü de oldukça merak edilmektedir. Aşağıdaki videodan Cennet papağanı sesi ve ötüşü hakkında fikir edinebilirsiniz.
Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.
Yorumlar
0 comment