Un Kurdu Nasıl Üretilir?
takipçi satın al
popigram.com instagram takipçi satın al
Un Kurdu Nasıl Üretilir?
112
okunma
Un kurdu, bir çeşit canlı yemdir. Böcekçillerle beslenen her canlının yemesi ve kolayca üretilmesi gibi nedenlerle dünya genelinde en çok tercih edilen canlı yemler arasına girmiştir. Un kurdu üretimi son derece kolaydır. Bu üretim sonucunda fazla sayıda un kurdu elde edilebilir ve canlı yem olarak farklı alanlarda kullanılabilir.

Un Kurdu Nedir? Yapısı Nedir?

Un kurdu yaklaşık olarak 2 ila 3 cm boyutlarında olan, canlı yem olarak kullanılan bir canlı türüdür. % 47 oranında protein içerirken, yaklaşık olarak % 48 civarında da yağ içerir. Bu değerleri ile son derece besleyici bir yem olduğunu söylemek mümkündür. Larva döneminde yem olarak kullanılır. Ergin dönemde besin olarak tercih edilmediklerinden yem olarak kullanılmaları da mümkün olmayacaktır. Yumurtadan çıktıktan sonra larva, pupa ve böcek evrelerini sırasıyla geçirir. Son evre olan böcek evresine geldikten sonra yaklaşık olarak 3 ay yaşarlar ve bu sırada yumurtlayarak çoğalmaya devam ederler.

Un Kurdu Üretimi

Un kurdu üretimi için öncelikle  ergin un kurdu böcekleri temin edilmeli ve ardından yataklık hazırlanması gerekir. Yataklık hazırlanmasında sadece beyaz un kullanılmasından ziyade karışım hazırlanması önerilir. Beyaz un çabuk nemlenme eğilimindedir. Ayrıca besin değeri düşük olduğu için, üretilen un kurdunun besin değeri de düşük olacaktır. Bu nedenle larvalar için yataklık hazırlanırken mısır unu, kepek, kabuksuz kuş yemi gibi farklı tahılları içeren karışımlar kullanılmalıdır. Larvaların su ihtiyacı da bulunur. Bu nedenle yataklıklara patates, salatalık gibi sebzelerin gömülmesi ve aralıklarla yenilenmesi gerekir. Orta derinlikli bir kap, un kurtlarının saklanması için uygundur. Kabın üzeri ise açık olmalıdır. Un kurtlarının tırmanma ya da zıplama gibi yetenekleri olmadığından üzerinin kapatılması gibi önlemlere gerek yoktur. Un kurdu üretiminde üç ayrı kap hazırlamak en mantıklısıdır. Larva, pupa ve böcek evlerinde un kurtlarının ayrı kaplara alınması gerekecektir. Bu canlılar sıcağı sevdiklerinden özellikle yumurtlama evresinde sıcak bir bölüme konulmaları, üretimin verimliliğini artırır. Un kurdu üretimi yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta nemi ve küflenmeyi önlemektir. Bunun için sırf beyaz un kullanmaktan kaçınmalı ve kabın ağzını kapatmamalısınız.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!