Albino Vatoz Genel Özellikleri ve Beslenmesi
takipçi satın al
popigram.com instagram takipçi satın al
Albino vatoz yani cüce vatozların özellikleri nelerdir? Ne yerler? Nasıl bir akvaryuma ihtiyaç duyarlar? Üremeleri nasıl gerçekleşir?
Albino Vatoz Genel Özellikleri ve Beslenmesi
90
okunma
Albino vatozlar birçok hayvansever için akvaryumların vazgeçilmezidir. Bu sevimli ve güzel balığın kendine has özellikleri ve beslenme biçimi vardır. Bu yazıda Albino vatoz ya da cüce vatoz olarak bilinen balıklar hakkında tüm merak ettiklerinizi bir araya getirdik.

Albino Vatoz Genel Özellikleri

Albino vatoz türü balıklar diğer türlerle barış içinde yaşayan, kendi türlerine karşı son derece agresiftir. Bu balık türü hem etle hem de otla beslenir. Bu balıkların yaşaması için akvaryumların 23 derece ile 27 derece olması gerekir. 6-8 gibi geniş ph aralığında yaşamlarını sürdürebilirler.

Albino vatoz ne yer?

Vatozlar çöpçü balıklar değildir. Yani akvaryumda ne bulursa yiyen balıklardan değildir. Hayatta kalmak için yeme ihtiyaç duyarlar. Diğer balıkların yemediği dipte kalan yemleri yiyip su kalitesini korumaya destek olurlar. Albino vatozlar barışçıl olan diğer balık türleri ile bir arada yaşayabilirler.

Albino vatoz cinsiyet ayrımı nasıl yapılır?

Albino vatoz balıklarda yetişkin erkeklerin kafalarının ön kısmı dikensi bıyık ve boynuz uzantısı vardır. Erkek türlerinin gövdeleri geniş ve uzundur. Kafaları kız türlerine göre daha kalındır. Vatoz balıkların cinsel olgunluğa ulaşması 2 yıl sürer. Damızlık seçerken dişi erkek boylarına dikkat edin. Erkek dişiyi yuvaya sokmak zorunda olduğu için fiziki olarak dişiden daha gelişmiş olmalıdır. Erkek dişiden biraz daha büyük olması çiftleşme açısından önemlidir.

Albino Vatoz Balıkların Yetişme Şartları

Albino vatoz balık besleyecekseniz akvaryum seçimine dikkat etmelisiniz. Küp şeklinde akvaryum almaktansa dikdörtgen ve geniş tabanlı akvaryumları tercih etmelisiniz. Damızlık balıkların çiftleşme öncesi diyete girmesi gerekir. Kabak, havuç, salata gibi sebzeler vatozlara iyi gelir. Bu besinlerin iyice yıkanıp, kabuklarının soyulması gerekir. Suya batmasını sağlayacak bir cinsle birlikte akvaryumun çeşitli yerlerine bırakın. Koymuş olduğunuz bu besinlerin suda 2 saatten fazla kaması su değerini bozar.

Albino Vatoz Balıkların Çiftleşmesi

Cüce vatoz balıkların erkekleri çok eşlidir. Dişi balıkların karnı şiş ve anüs bölümü kızarmışsa dişi balık çiftleşmeye hazır demektir. Erkek balıklar birden fazla dişiyi sıraya sokup yumurtlatır. Yumurtaların korunmasında erkek vatozlar görevlidir. Erkek vatozlar yuvayı hiç terk etmezler. Yavru vatoz balıklar birkaç gün içinde yumurtadan çıkarlar. Yavrular ilk yumurtadan çıktıktan sonra, iyi beslenmesi gerekir.

Albino Vatoz Balıkların Büyüme ve Yetişmesi

Albino vatoz balıkları birkaç ay içinde çok sayıda yavru kaybı yaşar. İyi şartlar sağlanırsa yavru kayıplarının önüne geçebilirsiniz. Yetişkin vatozların en tehlikeli hastalık türü beyaz benektir. Beyaz benekler zayıf ve yavru balıklar için büyük tehlike taşır. Ölümler genelde beyaz benekten kaynaklanır. Bu balık türünde ilk 45 gün su değişimine dikkat etmelisiniz. Dipteki biriken pislikleri hortumla temizleyin. Kovdaki pisliklerin dibe çökmesini bekleyip kovdaki temiz suyu akvaryuma boşaltın. Beyaz beneğin oluşmasının bir diğer nedeni de sıcaklık değişimidir. Bunu engellemek için ısıtıcı kullanabilirsiniz.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!