Tetrazon balığı bakımı hakkında bilinmesi gerekenler
takipçi satın al
popigram.com instagram takipçi satın al
Tetrazon balığı bakımı hakkında bilinmesi gerekenler
122
okunma
En fazla tercih edilen akvaryum balığı cinslerinden olan tetrazon balığı bakımı hakkında bilinmesi gerekenler, bu hassas balıkların bakımlarını kolaylaştıracağı gibi daha sağlıklı bir şekilde yaşam sürmelerini de sağlayacaktır. Ayrıca Tetrazon ile uyumlu balıklar hakkında bilgi sahibi olarak, bu balıkların yanına balık alırken tercihinizi Tetra ile barışçıl olan balıklardan yana yapabilirsiniz. Çünkü Tetralar, ancak barışçıl balıklar ile yaşayan akvaryum balıkları arasındadır.

Tetrazon diğer adıyla Tiger Barb Özellikleri

Tiger Barb adıyla da bilinen tetrazon balığı, genellikle altın sarısı veya kavuniçi renklerine sahip olup, gövdelerinde dikey şekilde siyah çizgiler bulunur. Gruplar halinde yaşamayı seven bir balık türü olması nedeniyle, akvaryumda en azından 5-6 aynı tür balıktan olmasına dikkat edilmelidir. Çok fazla karma akvaryumlar için uygun olmaması nedeniyle, sadece uyumlu balıklarla birlikte beslenilmelidir. Ortalama 4-5 yıllık bir ömre sahip olan tetrazon balıklarının dişileri, erkeklerine nazaran daha sade bir görünüme sahiptir. Erkeklerin sırt yüzgeçleri ve burunlarında kırmızılıklar bulunurken, dişilerin sırt yüzgeçlerinin önemli bir kısmı siyah ve geniştir. Bakımlarının ideal ortamda olmaması durumunda, yüzgeç erimesi, mantar hastalığı ve beyaz benek hastalığına yakalanabilirler. Tetrazon balığı

Tetrazon Balığı Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Doğru Akvaryum Seçimi

Ortalama boyutları 3-5 santim olan Tiger Barb balıklarının boylarının küçük olması, sizi asla yanıltmamalıdır. Zira Tetralar küçük boyutlarına rağmen, daha geniş alanlarda daha sağlıklı yaşama fırsatı bulurlar. Doğru akvaryum seçimi tüm balık türlerinde olduğu gibi, Tetralar için de önemlidir. Sağlıklı ve daha huzurlu bir ortamı onlar için temin etmek, yaşam sürelerine etki edecektir. Tetra balığı için akvaryum seçimi yaparken ilk dikkat etmeniz gereken husus, akvaryumun yeterli genişlikte olmasıdır. En azından 40 litre su hacmine sahip bir akvaryum temin edilmeli iken, balık sayısına ve beslenecek diğer balıkların özelliklerine göre akvaryum büyüklüğü 80 litreye kadar artırılabilir. Bu cinsin loş ortamlardan hoşlanması nedeniyle, akvaryum aydınlatmasının fazla parlak olmaması önemlidir. Loş bir görüntü sağlayabileceğiniz uygun bir aydınlatma sistemi, ideal olacaktır. Bu canlılar için ideal su sıcaklığının, 23 ila 28 derece arasında tutulması gerekmektedir. Suyun PH değerinin ise, 7,0 PH dolaylarında olması sağlıklıdır.

Dip Çekimine Dikkat Edilmelidir

Tetrazon balığı bakımı için dikkat edilecek hususlardan biri de dip çekimini düzenli olarak yapmaktır. Dip çekiminin düzenli olarak yapılmaması durumunda, hastalanmaları veya ölmeleri söz konusudur. tetrazon üretimi

Tetrazon Üretimi

Tetrazon balıkları, 6. Haftadan sonra üremek için müsait yapıya sahip olurlar. Kendi yumurtalarını yiyebildikleri için, üremeleri konusunda sıkıntı yaşatabilirler. Kendi yumurtalarını yememeleri için alabileceğiniz en iyi önlem, akvaryum içerisinde geniş yapraklı bitkilerden bol miktarda bulundurmaktır. 15 gün aralıklarla yumurtlayan dişi Tetralar, 250’den fazla yumurta bırakabilmektedirler. Dişi balıklar yumurta bıraktıktan sonra, diğer yetişkin balıkların aynı akvaryumdan alınması tiger barb üretimi için faydalı olacaktır. Yaklaşık 1 hafta içinde, yavru balıklar yüzebilir konuma gelmektedir. Yavru balıkların, ilk bir hafta içerisinde sıvı yavru balık yemi kullanılarak beslenmeleri önemlidir.

Tetrazon Balığı Hangi Balıklarla Yaşar?

Tetrazon ile uyumlu balıklar hakkında bilgi sahibi olup, onların birlikte yaşayabileceği balıklara akvaryumunuzda yer verebilirsiniz. Tetra balıklarının agresif olması sebebiyle, büyük yüzgeçli ve yavaş hareket eden balıklara akvaryumda yer verilmemelidir. Tetralar ile uyumlu balıklar şunlardır.
  • Vatoz balığı
  • Kılıçkuyruk balığı
  • Plati balığı
  • Kırmızı kuyruklu köpekbalığı
  • Gül barb
  • Moli balığı
  • Çöpçü balığı
  • Kiraz barb

Tiger Barb Balığı Beslenmesi

Beslenme sırasında daha agresif olan bu akvaryum balıkları, canlı artemia, kuru yemler ve pul yemlerle beslenirler. Tetrazon diğer adıyla Tiger Barb balığı hakkındaki içeriğimizin faydalı olduğunu düşünüyorsanız Neon Tetra Balığı üzerine yazımızı da mutlaka değerlendirmenizi tavsiye ederiz.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!