Lepistes Balığının Temel Özellikleri
- Lepistes balığının kendi cinsinden olan balıklarla birlikte yaşatılması önerilir. Eğer karma bir akvaryum düşünceniz varsa Lepistes gibi doğurgan balıklarla birlikte yaşatılması önerilir.
- Lepistes balığını üretmek için ayrıca bir şeyler yapmaya gerek duyulmaz. Kendi kendine üreyebilir ve koloni halinde yaşamlarını sürdürürler.
- Lepistes yapısı gereği akvaryumda beslenmeye en müsait balıklardandır.
Lepistes balığı cinsiyet ayrımı
Lepistes Balığında Cinsiyet Nasıl Belirlenir?
Akvaryum balıklarının cinsiyet ayrımı zannedildiği gibi zor bir şey değildir. Lepistes balıklarında cinsiyet ayrımı için bilmeniz gereken birkaç nokta vardır. Lepistes balığının erkek cinsi küçük boylu, oldukça renkli ve dışarıdan bakıldığında fazlasıyla dikkat çekici özelliklerdedir. Diğer akvaryum balıklarında olduğu gibi Lepistes balıklarında da doğurganlık sebebiyle anal yüzgeçlerinden cinsiyet ayrımı yapılabilir. Anal yüzgeçleri geniş olan bir Lepistes dişi olurken, ince ve uzun şekilde anal yüzgece sahip olan Lepistes ise erkektir.Lepistes Balığının Akvaryumu Nasıl Olmalıdır?
Lepistes balığının karakteristik özelliğine bakıldığında birçok akvaryum balığı ile uyumlu şekilde yaşayabildiği görülmektedir. Oldukça ılımlı, barışçıl ve iyi geçinebilen bir balık türüdür. Bilindiği üzere beta balığı gibi saldırgan lepistesin kuyruğuna zarar verecek balıklarla birlikte yaşaması zararlı olabilir. Bu nedenle Lepistesin sadece kendi türüyle birlikte yaşaması önerilmektedirLepistes Üretimi
Lepistes balıkları üremesi kolay balıklar gurubundadır. Yumurta dökümü yapmaz ve yavrusunu canlı olarak dünyaya getirir. Lepistes balıklarının yavruluktan gelişmesi basit süreci gerektirir. Akvaryum hevesiniz varsa şunu bilmenizde fayda var; Lepistes gibi canlı yavrulayan balıkların sağlıklı şekilde üremesini sağlayabilmek için otluk bir akvaryuma sahip olmanız gerekmektedir. 25- 50 lt arası tanklar lepistes üretimi için yeterlidir. İdeal sıcaklık ise 25 derecedir. Akvaryumun bitki yoğunlunun fazla olması, yavruların hayata tutunma şanslarını arttırmaktadır. Akvaryumda eğer bitki yoğunluğu azsa ve Lepistes yavruları başka tür balıklar ile birlikte yaşamak zorundaysa diğer balıkların kendilerini yemesine neden olabilir fakat akvaryuma koyacağınız bitkiler kendisini yetişkin balıklardan korumasına yardımcı olacaktır. Üretimin sağlıklı bir şekilde gerçekleşebilmesi için birkaç tanka daha sahip olmalısınız. Doğacak yavrular için güvenli bir ortamı önceden sağlamalısınız. Bize en çok gelen sorulardan biri de; "Lepistes balıkları kaç günde doğurur?" hemen bu soruya da yanıt vermek istiyoruz. Lepistes balığının hamilelik süreci bir aya yakındır. Doğuma yaklaşan hamile lepisteste iştahsızlık, saklanma gibi davranış değişiklikleri gözlemlenebilir.Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.
Yorumlar
0 comment