Dawkinsia Balığı Hakkında Bilgiler
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Dawkinsia Balığı Hakkında Bilgiler
52
okunma
Dawkinsia balığı Hindistan yarımadası genelinde yaygın olarak görünen bir tatlı su balığı olup,  özellikle ülkenin Krishna, Andhra, Tamil Nadu ve Karnataka bölgelerinde bulunan nehirlerde yaygın olarak görülür. Dawkinsia balığı hakkında bilgiler başlığı altında, Türkiye'de ve aslında dünya genelinde fazla yaygın olarak bilinmeyen, akvaryumlarda da beslemeye uygun olan bu balık türü hakkında detaylara yer verdik.

Dawkinsia Balığı Özellikleri

Hindistan yarımadası bölgesinde bulunan nehirlerin orta ve üst kesimlerinde sıklıkla görülen Dawkinsia, bölgede nehir yakınlarındaki sulu bataklıklarda da yaşam sürebilmektedir. Işın yüzgeçli balıklar kategorisinde yer alan bu canlılar, yaşamak için 6 ile 6,5 pH su değerine ihtiyaç duyar. 20 ile 24 derece su sıcaklığının ideal olduğu bu balıklarda ortalama uzunluk 11 santimetreyi bulsa da erkeklerin boyları 18 santimetreye ulaşabilmektedir. Akvaryum ortamının ihtiyaçlarına uygun hazırlanması halinde ise, boyları 8-9 santimetreye kadar ulaşır. Bu türden balıkları özellikle ABD'de akvaryum ticaretinde kendine fazlasıyla yer bulmaya başlamış bir balık türüdür. Dallanmış gibi görünen sırt yüzgecine sahip olan Dawkinsia balıkları, filaman benzeri özellikleri ise sadece erkeklerde taşımaktadır. Kuyruk aralıkları kırmızı renklerle bezenmiş Dawkinsia balıklarının yavrularında genellikle renk ve noktalar bulunmaz. Ancak üç aylık olduktan sonra, renklenmeye ve beneklenmeye başlarlar. Su içerisinde saldırgan ve atik yapıları yüzerken onlara büyük bir hız kazandırdığı için avlanmaları daha zordur.

Dawkinsia Türleri Hakkında Bilgiler

Arulius Barb

Arulius Barb

Dawkinsia türleri arasında yer alan Arulius Barb balıklarının karın kısımları beyaz, sırt kısımları ise koyu kahverengidir. Arka yüzgecin üzerinde bulunan siyah dikey leke ve pelvik yüzgeç kısmındaki siyah dikey leke, diğer türlerden ayrılmasını sağlar.

Assimilis

Dawkinsia ışın yüzgeçli balıklar kategorisinde yer alan türlerden biri de Assimilis balıklarıdır. Maskara dikeni olarak bilinen yüzgeçlere sahip olan bu tür, daha çok gümüş parlaklığı rengine sahip olup, kuyruk yüzgeçleri yuvarlak hatlarla açıktır. Sırt yüzgeçleri birçok balık türüne göre açık olup, kırmızıya yakın bir tondadır.

Exclamatio

Ortalama uzunlukları 8 santimetreyi bulan türün, en çok görüldüğü renkler altın sarısı ve tonlarıdır. Kuyruk yapıları açık V şeklinde olan Exclamatio türünün kafadan gövdeye olan bölümleri muazzam şekilde bütünleşir.

Rubrotinctus

Hindistan’ın güney bölgelerinde özellikle Kaveri nehrinde daha sık rastlanır. Kırmızı ve yeşilimsi renkleri bulunan türün üzerinde, farklı tonlarda renklerde görülebilir. Genellikle yan kısımlarında üç farklı benek bulunan Rubrotinctus türünün boyu yetişkinlerde ortalama 8 santimetreyi bulmaktadır. Sevilen ve ilgi gören bu cinsin ardından bir diğer popüler akvaryum balığı türü olarak kabul edilen Leporinus Balığı üzerine ayrıntılı bilgiler içeren yazımızın da ilginizi çekeceğini düşünüyoruz.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!