Peçeli Kuyruk (tül kuyruk) Japon Balığı
takipçi satın al
popigram.com instagram takipçi satın al
Peçeli kuyruk diğer adıyla tül kuruk Japon balıklarının özellikleri nelerdir? Nasıl bakılmalıdır? Nelere dikkat edilmesi gerekir?
Peçeli Kuyruk (tül kuyruk) Japon Balığı
108
okunma
Peçeli kuyruk japon balığı, soğuk su seven akvaryum balıklarındandır. Aynı zamanda "tül kuyruk japon balığı" olarak da anılır. Narin ve uzun olan vücudu yumurtaya benzemektedir.Üretimi zor olan bir balıktır. Genel olarak kırmızı veya kavun içi rengindedir. Sırt yüzgeci dik durur. Hassas bir balık olduğu için balık beslemeye yeni başlayan kişilere önerilmez. Sağlıklı ve uzun ömürlü olabilmesi için bakımı özen ve ilgiyle yapılmalıdır. İyi yüzmemesine ragmen çok hızlıdır.

Peçeli Kuyruk Japon Balığı Genel Özellikleri

- Peçeli kuyruk japon balığı barışçıl bir karaktere sahiptir. - Bakım zorluğu orta seviyedir. - 18 santimetreye kadar uzayabilir. - Ortalama 10 – 15 yıl yaşar.

Peçeli Kuyruk Japon Balığı Ne Yer ?

Hepçil bir japon balığıdır. Pul yemleri ve japon balığı yemini sever. Kan kurdu, artemia, tubifex kurdu ve su piresi ile beslenmekten hoşlanır. Canlı yemler parazit yapabileceği için kurutulmuş yemleri tercih etmekte fayda var.

Peçeli Kuyruk Japon Balığı Akvaryumu Nasıl Olmalıdır ?

Peçeli kuyruk japon balığı’nın akvaryumu özen ve ilgiyle hazırlanmalıdır. Akvaryum büyüklüğü en az 40 litre olmalıdır. Yayvan bir akvaryum tercih etmeniz yararınıza olacaktır. Akvaryum’un tabanı için çakıl taşları kullanabilirsiniz. Akvaryumda 1.002 değerini aşmayacak şekilde tuz bulundurulabilir. Su sertliği 5-19 dGH, pH değeri 6 ile 8 arasında olmalıdır. Akvaryum sıcaklığı ortalama 20 santigrat derece olmalıdır. Peçeli kuyruk japon balığı’nın sağlıklı kalabilmesi için akvaryum suyu sık sık değiştirilmelidir.

Peçeli Kuyruk Japon Balığı Hastalıkları

Akvaryum bakımı özen ve ilgiyle yapılmazsa hastalıklar başlar. Birden fazla balığınız hastalanırsa onları karantina akvaryumuna alın. Mantarlar, yetersiz beslenme, parazitler ve kötü su şartları hastalıklara neden olabilir. Yaralar hemen tedavi edilmelidir. En yaygın görülen hastalık, beyaz benek hastalığıdır. Balıklar için ölümcül olan bu hastalığa zamanında müdahale edilmelidir.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!