Gurami türleri ve bakımı
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Gurami türleri ve bakımı
81
okunma
Gurami türleri ve bakımı konusunda bilgilere değindiğimiz bu yazımızda Hindistan ve Asya kıtasının Borneo bölümünde yaşayan Gurami balıklarının özelliklerini de detaylıca inceleyelim. Colisa Unicolor Latince adı ile bilinen Gurami balıklarının erkekleri dişilerine göre daha gösterişli ve renkli olmaktadır. Dişi balıkların renkleri ise genellikle gümüş renklidir ve sırt yüzgeci daha oval olmaktadır. Erkek balıkların renkleri ise genellikle mavi ve kırmızıdır, sırt yüzgeci daha uzundur. Labirentiler türü balıklardan olan Guramiler sudaki oksijen miktarı azaldığında labirent adı verilen ek solunum organlarını kullanırlar. Beta balıkları, cüce guramiler, Cennet balıkları gibi balıklar bu tip solunum sistemine sahiplerdir. gurami türleri

Gurami Türleri

Bu balık türü kendi familyası içerisinde de çeşitli türlere ayrılmakta olup en bilineni Cüce Gurami balıklarıdır. Popüler olan gurami türleri şu şekilde sıralanabilir;
  • İnci ,
  • Üç Noktalı
  • Bal ,
  • Beta( Kavgacı Siyam Balığı),
  • Sparkling,
  • Cennet Balığı,
  • Trichogaster gibi birçok alt türe ayrılmaktadır.
gurami bakımı

Gurami Bakımı Nasıl Yapılır?

Popüler akvaryum balıklarından olan türdeki canlılar özellikle görünümlerinin güzelliği nedeniyle ilgi çekerler ve bu kadar talep görürüler. Boyutlarının küçüklüğü, dayanıklı balıklardan olmaları ve üremesinin kolay olması nedeniyle sevilen balık türlerindendir. Gurami bakımı nasıl yapılır? sorusunu cevaplarken bu balıkların bakımının kolay olması nedeniyle akvaryumda balık beslemeye yeni başlayanlar için en uygun balıklardan biri olduğunu belirtmek doğru olacaktır. Bu balık türünün sağlıklı bir şekilde yaşayıp üremeleri için en az 40 Lt ve üzeri akvaryum gereklidir. Akvaryum bakımının düzgün olarak yapılması balıkların yaşamları için önem taşır. Yazımızın ilerleyen bölümlerinde bu konu hakkında daha detaylı bilgilere de yer veriyor olacağız.

Hangi balıklarla yaşar?

Genel anlamda barışçıl bir tür olduğu için karma akvaryumlarda rahatlıkla yaşayabilirler. Barışçıl yapıda olan diğer balıklarla anlaşmaları kolay iken daha agresif balık türleri ile aynı akvaryumda bulundukları zaman hareketli yapılarını kaybedip daha çekingen bir hale gelebilirler. Daha büyük balıklar ve agresif balıklar ile karma akvaryumlara konulmamaları uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Özellikle beta balıkları, tetrazonlar ve lepistesler ile aynı akvaryumda yaşayamayacakları için bu balıklar ile bakılmamalıdırlar.

Cinsiyet ayrımı

Bu balıklarda cinsiyet ayrımı için sırt yüzgeçlerine bakılır. Sırt yüzgeci oval ve kısa ise bu balığın dişi olduğu anlamına gelir, yüzgeç sivri ve uzun ise balık erkektir.

Gurami Akvaryumu Nasıl Olmalıdır?

Bu sevimli balıkları besleyeceğiniz akvaryumun en az 40 lt olması gerektiğini yazımızın önceki kısımlarında belirtmiştik. Bunun yanında akvaryumda bol bitki bulundurulması bu sevimli canlıların sağlıklı bir şekilde yaşayabilmesi için önemlidir. Saklama alanı yaratılması ve üreyebilmeleri için canlı bitkiler gereklidir. Akvaryum evinizde sakin bir yere yerleştirilmeli, ışık durumu ve gürültü durumu mutlaka dikkate alınmalıdır. Bu cinsin erkek olanları üreme dönemlerinde baloncuklardan yuva oluşturur ve bitki kökleri ve dalları ile yuva kurarlar. Dişi balık yumurta döktükten sonra erkek balık yumurtaları taşır ve bu yuvaya tek tek yerleştirir. Erkek balık yuvayı ve yumurtaları korur. Dişi balık yumurtaları yiyebileceğinden yumurtlama sonrası akvaryumdan alınması daha doğru olacaktır. Dişi balık akvaryumda iken erkek olanları ise daha agresif ve bölgeci bir yapıya bürünür ve renk değiştirirler. Büyük ve bol bitkili akvaryumlar bu nedenlerden dolayı Gurami balıkları için uygun olacaktır. Bu balık türünün yaşayacağı akvaryumda su sıcaklığı 22 ile 28 santigrat derece arasında olmalıdır. Oda sıcaklığı akvaryum sıcaklığına yakın olmalıdır. Bu şekilde balıkların labirent organlarının zarar görmesi engellenir.

Beslenmesi hakkında detaylı bilgiler

Bu güzel canlının bakımının oldukça kolay olması biraz da beslenme alışkanlıklarından kaynaklanır. Bu balık türleri beslenme türüne göre hepçil balıklar grubuna girmektedir. Canlı, taze, palet yemler ve pul yemler ile beslenebilirler. Diyetlerinde kan kurdu, artemia, su piresi ve sebze bulunmalıdır. Günde 1 veya 2 defa bu balıkları beslemek yeterli olacaktır. Akvaryum balıkları ile yakından ilgileniyor ve canlıların bakımı konusunda bilgi edinmeyi seviyorsanız içeriklerimiz arasında sizin için birçok faydalı kaynak yazı bulunmaktadır. Tetrazon balığı üzerine son derece detaylı bilgilerin bulunduğu içeriğimizi de mutlaka okumanızı öneririz.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!