Tekir Kedi Cinsi Özellikleri ve Bakımı
takipçi satın al
popigram.com instagram takipçi satın al
Teki kedi cinslerinin özellikleri nelerdir? Bakımı nasıl yapılır? Tekir kedilerinin üremesi nasıl gerçekleşir? Ücretsiz tekir kedi nasıl sahiplenilir?
Tekir Kedi Cinsi Özellikleri ve Bakımı
102
okunma
Tekir kedi cinsi tüm dünyada en çok görülen kedi türüdür. Görünümü, özellikleri ve karakteriyle dikkatleri üzerine çeker. Sokakta yaşayan kedilerin büyük bir çoğunluğu bu cinse mensuptur. Avrupa ve Afrika'nın vahşi yaban kedilerinin çiftleşmesi sonrasında ortaya çıkmıştır. Görünümü bir kaplanı çağrıştırdığından kaplan anlamını taşıyan tigris kelimesinden ismi türetilmiştir.

Tekir Kedi Cinsi

Sokaklarda sıklıkla karşılaştığımız Tekir cinsi kediler, harika ve sıra dışı canlılardandır. Evcil hayvan olarak besleyerek evinizde veya bahçenizde onlarla mükemmel bir yaşam alanı paylaşabilirsiniz. Bu muhteşem dostlar eve uyum sağlamakta hiç zorlanmazlar. Dolayısıyla evde beslenebilecekler rahatlıkla söylenebilir. Bununla birlikte sıcak kanlı canlılar olduklarından yalnız kalmayı pek sevmeyeceklerini de eklemek gerekir. Yaşamınızı bir tekir ile paylaşmayı düşünüyorsanız ona mutlaka yeteri kadar zaman ayırmanız gerekir. tekir kedi özellikleri

Tekir Kedi Özellikleri

Tekir kedi özellikleri şu şekilde sıralanabilir;
  • Fiziki özellikleri bakımından orta büyüklükte kediler arasında yer alırlar.
  • 3 kilo ve 8 kilo arasında bir ağırlıkları vardır.
  • Evde yaşama hızla adapte olurlar.
  • Çoğunlukla sokakta yaşadıklarından hayatta kalma içgüleri çok gelişmiştir.
  • Avcılık konusunda ustadır.
  • Yaklaşık 50 civarında alt türü olduğu bilinmektedir.
  • Oyunculardır, oyuncaklarla oynamayı severler.
  • Yalnızlıktan hoşlanmazlar ve ilgi beklerler.
  • Oldukça uysal yavrular olarak dünyaya gelmelerine rağmen yetişkinlik sonrası dönemde ve özellikle mevsim geçişlerinde huysuzlukları başlayabilir.
  • Hareketli bir tür olarak bilinirler.
  • Bakımları diğer cinslere nazaran kolaydır.
  • Nasıl bakıldıkları yaşam sürelerine direkt olarak etki eder. Ortalama ömürleri 12 - 13 yıldır.

Tekir Cinsi Kedi Genel Bakış

Genelde kül renginde veya boz renkli olarak sokaklarda aşina olduğumuz bu kediler, oldukça asil canlılardır. Tekir kedi, duruşu ile kaplanları ve suratı ile çıtaları anımsatmaktadır. Felis Sylvestris Lybica türü bir kedi olan bu hayvanlar, genellikle Afrika kökenli olmalarına rağmen Avrupa’ya getirilmiş ve büyük oranda buradan tüm Dünya’ya yayılmışlardır. Melez bir ırk olmasından ve sokaklarda en çok bulunan kediler arasında yer almalarından dolayı çok sayıda alt türe sahiptir. Sarman kedi de bir tekir türüdür. Sokak kedilerinin genelinin bu ırkın melez yavruları olduğu bilinir. Yani zaten sokaklardan aşina olduğunuz için bakım, beslenme ve üremeleri konusunda da yabancılık çekmeyeceksiniz. Daha doğru beslenme ve bakım tüyoları için lütfen yazımızı okumaya devam ediniz. tekir kedi beslenme

Beslenme ve Bakım

Tekir kedi cinsi beslenme konusunda sizi çok üzmeyecektir. Yaşına uygun, kalite ve taze tam kuru mamalar ile beslemeniz sağlığını olumlu etkileyecektir. Mevsim geçişlerinde tüy dökmeleri sizin için can sıkıcı olabilir. Tüy bakımını haftada 2-3 kez düzenli bir şekilde yapıp ihmal etmeminiz önerilir. Tekirler en sağlıklı kedi türleri arasında yer alır. Bununla beraber kış aylarında bu canlıların kulak iltihabı, göz çapaklanması ve kaka yeme alışkanlıkları sizi üzebilir ama birkaç adımda izleyeceğiniz yollarla bunu ortadan kaldırabilir veya en aza indirgeyebilirsiniz. Bunun dışında oldukça sağlıklı bir tür olduğunu belirtmek gerekir.

Çiftleşme ve Üreme

Tekir Cinsi Kedi yılda 2 kez veya daha fazla çiftleşebilir. Herhangi bir aynı veya farklı cinsteki kedi ile melez döllenme yaptırabilirsiniz. Aynı zamanda doğum dönemleri 55 ila 65 gün arasındadır ve her doğumda 5 ila 12 arası yavru doğurabilirler. Doğumlarında genellikle kapalı ve karanlık ortamı tercih ederler. Bu dönem geldiğinde buna dikkat etmeniz, daha sağlıklı bir üreme açısından faydalı olacaktır. Siz de sevimli bir tekir kediyi sahiplenmek isterseniz sitemizde ücretsiz sahiplendirme ilanlarına bakmanızı öneririz.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!