Pembroke Welsh Corgi Köpek Cinsi Özellikleri, Karakteri, Bakımı ve Sağlığı
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Pembroke Welsh Corgi Köpek Cinsi Özellikleri, Karakteri, Bakımı ve Sağlığı
41
okunma
Galler’e ait bir köpek ırkı olan Pembroke Welsh Corgi, çoban köpek ırkları arasında yer almaktadır. Galler’de Corgi köpek ırkının iki alt cinsinden birisi olarak bilinmektedir. Diğer cins ise Cardigan Welsh Corgi’dir. Kuzey tipi köpek ırkına mensup oldukları söylenmektedir. Pembroke Welsh Corgi cinsi köpeklerin özellikleri, bakımı, sağlığı, görünümü, renkleri, çocuklarla ve yabancılarla ilişkisi üzerine tüm merak ettikleriniz içeriğimizde bulabilirsiniz.

Pembroke Welsh Corgi Köpek Cinsi Tarihçesi

Özellikle İngiliz Kraliyet Ailesi’nin ev hayvanı olarak tercih ettiği bir köpek ırkı olmuş ve Kraliçe II. Elizabeth’in köpeği olarak da popülerlik kazanmıştır. Birleşik Krallık’ta olduğu kadar Amerika Birleşik Devletleri’nde de popüler bir köpek cinsidir. Hatta, Los Angeles, New York, Boston ve San Francisco’da bulunan Corgi sahipleri, her sene geleneksel Corgi partileri düzenleyerek bir araya gelmektedir. Oldukça zeki bir köpek ırkı olduğu bilinen Corgi, köpek ırkları incelendiğinde en zeki 11. köpek ırkı olarak nitelendirilmiştir. Amerika’da 2018 yılında yapılan açıklamaya göre, dünya üzerinde en popüler 13. köpek ırkıdır. Pembroke Welsh Corgi dış görünümü

Pembroke Welsh Corgi Dış Görünümü

Yerden yüksekliği yaklaşık 30 cm, ağırlığı ise ortalama 12 kg civarında olmaktadır. Bacakları oldukça kısa olan Corgi, kalın bir gövdeye sahiptir. Suratı incelendiğinde bir tilkiye benzediği açıkça görülür. Tüyleri, açık kahverengi, siyah-kırçıllı siyah, siyah-beyaz ve turuncu-beyaz olabilmektedir. Kulakları başının yanlarına doğru konumlanmış düzgün bir üçgen görünümündedir. Orta büyüklükte ve sivri kulaklara sahiptir. Kısa bir kuyruk yapısına sahiptirler. Burunları siyah ve ufak yapılıdır. Burunlarının etrafındaki tüy rengi çoğunlukla beyaz olmakla birlikte açık renklidir. Bu da burunlarının bir siyah zeytini andırmasına neden olur. Gerdanlarından göbek kısmına kadar olan kürkleri genellikle tek renk ve beyaz olmaktadır. Pembroke Welsh Corgi bakımı

Pembroke Welsh Corgi Bakımı

Pembroke Welsh Corgi, özellikle sonbahar ve ilkbahar aylarında çok sık tüy dökmektedir. Bu nedenle tüyleri haftada en az bir kez taranmalı ve temizlenmelidir. Tüyleri su ve kir tutmayan bir özelliğe sahiptir. Banyo yapmaktan çok hoşlanmadıkları gözlenmiştir. Bu iki durum göz önüne alındığında, banyo yaptırılmaması gerektiği düşünülebilir. Fakat birkaç ayda bir yıkama işlemi tercih edilebilir. Ağız bakımları periyodik olarak yapılmalı ve diş etleri de dişleri ile birlikte temizlenmelidir. Eğer ev içi besleme gerçekleştiriyorsanız günlük tuvalet ihtiyacını karşılaması ve hava alması için onu dışarıya çıkarmanız gerekir. Mama kapları sürekli temizlenmeli ve suları temiz olmalıdır. Taze mamalar tercih edilmeli ve ayda bir kaç kez kemik ve pişmiş et verilmelidir.

Sağlığı

Pembroke Welsh Corgi, saf bir ırk olmasından dolayı bazı kalıtsal hastalıklara yatkın olabilmektedir. Bu nedenle kaliteli mamalar ile beslenmeli ve bakımı sürekli yapılmalıdır. Hastalıklara yakalanmaması, psikolojik olarak iyi bir durumda olmasına da bağlıdır. Sosyal bir yapıya sahip olan bu köpeklerin enerjisine uyum sağlamalı ve onlara sürekli ilgi göstermelisiniz. Morallerini yüksek tutmanız, onları hastalıklara karşı da koruyacaktır. Omurgalarındaki farklılık, bacaklarındaki kısalık ve vücut yapısının genel yapısı nedeniyle, omurga rahatsızlıkları yaşayabilmektedirler. Bundaki en büyük neden ise kilo almalarıdır. Dengesiz bir şekilde kilo aldıkları takdirde, aldıkları kilolar, omurga sistemlerinde hastalık oluşmasına neden olabilir. Bu durumun önüne iki şekilde geçilebilir: Yağ oranı yüksek olmayan mamalar tercih edilmesi ve sürekli egzersiz yapmalarının sağlanması. Köpeğinize oyuncak alarak ya da onu sıkça dışarıda gezdirerek hareket etmesini ve formda kalmasını sağlayabilirsiniz. Pembroke Welsh Corgi’nin aşılama zamanları, karnelerine kaydettirilmeli ve periyodik aşıları tam olmalıdır. Aksi halde dışarı çıkarıldıklarında hastalık kapma ihtimali doğar. Bunun yanında vücutlarında gelişme ihtimali olan hastalıkların tespitinin yapılabilmesi için veteriner kontrolleri aksatılmamalıdır. Pembroke Welsh Corgi karakteri

Karakter

Aile içerisinde çok fazla sevilen, cana yakın ve sevecen bir köpek türüdür. Bazen, insanlara neredeyse yapışık olarak yaşarlar. Sahiplerini ve aile sakinlerini sıkça takip eder ve peşlerinde koşarlar. Sahiplerinin ve aile üyelerinin karşısında sürekli hareket etme eğilimi içerisindedirler. İlgi çekmeyi ve ilgiyi üzerlerinde tutmayı sevdikleri için sürekli meraklı ve araştırmacı bir tavır sergilemektedirler. Olayları ve insanların tavırlarını kolayca kavrayabilecek bir zekaları vardır. Bazen inatçı olabilen bu köpek türü, iyi bir şekilde eğitildiği takdirde sizlere uzun yıllar boyu yoldaşlık edecek bir dost haline dönüşebilir. Bu cinsten dostlarımız bekçilik ve çobanlık görevlerini layıkıyla yerine getirebilirler. Ayrıca “En iyi çoban köpeği cinsleri” yazımızı da okumanızı öneririz.

Pembroke Welsh Corgi tüy döker mi?

Bu özel köpek cinsi uzun ve dikkat çeken tüylere sahiptir. Tüy bakımının aksatılması halinde tüy dökme problemi yaşanma olasılığı vardır.

Pembroke Welsh Corgi çok havlar mı?

Bu ırktan dostlarımız orta seviyede havlarlar. Ekstrem durumlar haricinde oldukça sakin ve uysal oldukları söyleyenebilir.

Yabancılarla nasıl geçinir?

Pembroke Welsh Corgi ailesine sıkı sıkıya bağlı, yabancılara karşı ise mesafeli bir köpektir. Aksi yönde bir eğitim almadıkları sürece yabancılara karşı hırlamaları oldukça olağandır.

Çocuklarla nasıl geçinir?

Bu dostlarımızın çocuklarla geçinmesi orta seviye olarak değerlendirilebilir. Sabrı fazla zorlanılmamalıdır ve karşısındaki çocuk dahi olsa kendisine saygı bekleyen bir canlıdır. Bu sebeple çocuklarla yalnız bırakılması önerilmemektedir.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!