Muhabbet Kuşu Maydanoz Yer Mi?
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Muhabbet Kuşu Maydanoz Yer Mi?
201
okunma
Muhabbet kuşu maydanoz yer mi? sorusu hayvan severler tarafından bilinmesi gereken önemli bir konudur. Bazı hayvanlar hassas oldukları için beslenme düzenlerine ekstra özen gösterilmesi sağlıkları açısından son derece önemlidir. Bu noktada muhabbet kuşunun maydanoz yemesi normal bir durumdur.

Muhabbet Kuşuna Maydanoz Verilir Mi?

Muhabbet kuşlarının maydanoz ile beslenmesi bazı kişilerce sakıncalı görülebilir. Buna göre muhabbet kuşuna maydanoz verilmesi ile ilgili bilinmesi gerekenler şu şekildedir:
  • Muhabbet kuşlarının maydanoz yemesinde sakınca yoktur. Fakat dikkatli verilmesi gerekir. Yaprakları kuşun boğazına takılacağı için sap kısımlarının verilmesi daha uygun görülür.
  • Maydanoz içerisinde beta karoten, demir, B1, B2, C vitamini vardır. Bu noktada kuşlar için besleyicidir.
  • Maydanoz detoks etkili olacağı için kuş tüylerinin daha sağlıklı olmasını sağlar.
  • Kuşların sindirim sistemlerini düzenlemesi yönüyle enfeksiyonları uzaklaştırırken antibiyotik görevi de üstlenebilir.

Muhabbet Kuşu Ne Yer?

Pek çok kişinin sıklıkla beslediği muhabbet kuşlarının beslenmesine dikkat edilerek sağlıklı bir yaşam sürmeleri sağlanabilir. Buna göre muhabbet kuşunun yiyebileceği meyveler şu şekildedir: Çilek, muz, elma, armut. Muhabbet kuşunun yiyebileceği sebzeler ise şu şekildedir: Havuç, salatalık, marul, brokoli gibi sebzeler tüketilebilir. Bu noktada muhabbet kuşunun maydanoz yemesi zararsızdır.

Muhabbet Kuşu Ne Yemez?

Muhabbet kuşları küçük yapılı narin canlılar oldukları için her şeyi yiyebilecek kapasitede olmayabilirler. Bu noktada beslenmelerine dikkat edilmesi daha sağlıklı ve uzun ömürlü olmalarını sağlar. , Buna göre muhabbet kuşunun yiyemeyeceği besinler şu şekildedir: Şeker;
  • Kuşların sindirim sistemine zararlı olması yönüyle tavsiye edilmez.
  • Fazla tüketilmesi halinde muhabbet kuşunuz ölebilir.
Karbonatlı yiyecekler;
  • Soda ve karbonatlı besinler muhabbet kuşunuzun sindirim sistemine zarar verir.
Yer fıstığı;
  • Bu yiyeceklerin kabukları muhabbet kuşları için mantar oluşumuna sebep olabilir.
Süt;
  • Süt ürünleri hayvanlar için zararlı olabilir. Muhabbet kuşunun da laktoz içerikli besinler tüketmesi toksin etkisi göstererek ishale neden olur.
Avokado;
  • Muhabbet kuşlarının avokado ile beslenmesi ölüm etkisi yaratabilir.
Limon;
  • Portakal, limon, greyfurt gibi asitli yiyecekler muhabbet kuşlarının midesini rahatsız eder.
Kakao;
  • İçeriğinde teobromin bulunması kuşunuz için zehir etkisi oluşturur.
Muhabbet kuşunun maydanoz yemesi de bazı durumlarda zararlı olabilir. Yaprağından ziyade saplarını verebilirsiniz. Siz kuşunuza hangi yeşillikleri ya da sebzeleri veriyorsunuz? Yorum kısmından deneyimlerinizi bizimle paylaşın! Ayrıca "Muhabbet kuşu yemden başka ne yer?" içeriğimizin de ilginizi çekeceğini düşünüyoruz.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!