Köpeklere Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Köpeklerde tuvalet eğitimi nasıl verilir? Yavru köpeğe ve yetişkin köpeğe dışarıda ve evde tuvalet eğitimi vermek için en doğru iki metodu anlatıyoruz.
Köpeklere Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?
28
okunma
Köpeklerde tuvalet eğitimi çok tecrübesi bulunmayan hayvanseverler için kulağa zormuş gibi gelebilir. Oysa doğru metodlar uygulandığında köpeğe tuvalet eğitimi verilmesi oldukça basit sayılabilir. Evde köpek besleyenler için tuvalet eğitimi son derece önemli bir konudur. Köpeğin eve geldiği ilk günden itibaren eğitimine başlanır ve işler sıkı tutulursa, kısa sürede köpeğe tuvalet alışkanlığı kazandırılabilir. Hayvan dostlarımızla uyum içinde yaşamamız, onlara doğru bir eğitim vermemizle mümkündür. Evde köpek beslemenin birçok olumlu yanı vardır. Eğer köpeğinizi iyi bir şekilde eğitir ve onun ihtiyaçlarına zamanında cevap verirseniz uyum içinde yaşarsınız. Köpeğinizi yavruyken sahiplendiğinizde eğitimi daha kolay olacaktır. Yavru köpekler daha kolay alışkanlık edinirler ve direnmeden verdiğiniz eğitime uyum sağlarlar.

Köpeklerde Tuvalet Eğitimi Metotları Nelerdir?

Köpekler için kedilerden daha farklı bir durum söz konusudur. Kediler kuma tuvaletlerini yaparlar ve üzerini örterler. Köpeklerde ise böyle bir alışkanlık yoktur. Onların tuvalet eğitiminde daha farklı bir yol izlemeniz gerekir. Köpeklerin tuvaletini içeri mi yoksa dışarımı yapmasını istemenize göre iki çeşit eğitim verilir. Tuvalet konusunda sıkıntı yaşamamak için köpeğinizin hareketlerini gözlemlemeli ve tuvaleti geldiği zamanları bulmalısınız. Tuvalet eğitiminin ilk aşamasında mutlaka tuvaleti geldiği zamanı kollamanız gerekir. Eğer iç ortamda tuvaletini yapmasını istiyorsanız, öncelikle tuvaletini yapabileceği bir alan belirlemelisiniz. Alışkanlıklar değişikliği sevmezler. Bu nedenle belirlediğiniz yeri değiştirmemeli ve kararlı olmalısınız.

Köpeklere Evde Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?

Köpeklere evde tuvalet eğitimi vermek sabır ister. Öncelikle köpeğinizin tuvaletini yapabileceği bir alan belirlemelisiniz. Köpek, siz olmasanız da rahatlıkla bu alana ulaşabilmelidir. Ardından köpeğinizin beslenme saatlerine göre tuvaletinin gelişini takip etmelisiniz. Eğer kazayla tuvaletini yere yaparsa, o zaman iyi bir şekilde temizlemeli ve koku kalmadığından emin olmalısınız. Eğer geride dışkı kokusu kalırsa, köpeğiniz bir sonraki sefere yine aynı yere tuvaletini yapmak isteyebilir. Dışkı kokularının sindiği gazete kağıtlarını daha sonra köpeğinizin dışkısını yapması için belirlediğiniz alana bırakarak eğitim sürecine hız katabilirsiniz.  Bunu yapmakta zorlanıyorsanız pet shop ya da veterinerlerden tuvalet eğitimi spreyi edinebilirsiniz, aynı görevi bu sprey ya da eğitim padleri de başarıyla yerine getirecektir. Köpeğin tuvaletini yapması için belirlediğiniz alana gazete kâğıtları sererek alanı daha dakorunaklı hale getirebilirsiniz. Tuvaletini yapacağını anladığınızda hiç kızmadan, köpeğinizi hızlı bir şekilde bu alana getirmelisiniz. Kızarsanız köpeğiniz kendini kötü hissedecek ve belirlediğiniz alana bir daha gelmek istemeyecektir. Tuvalet eğitiminin anahtarı sabırlı ve hoşgörülü olmaktır. Devamlı olarak bu alana yönlendirilen köpekler zamanla alışır ve tuvaleti geldiğinde, gazete kâğıdı serili alanı ararlar. Böylece başarılı bir tuvalet eğitimi vermiş olursunuz.

Dışarıda Köpeklere Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?

Köpekler için en iyisinin dışarıda tuvalet eğitimi verilmesi olduğunu söyleyebiliriz. Köpeğinizi besledikten sonra, yaklaşık 10 dakika içinde tuvalet ihtiyacı doğacaktır. Bu zamanı kollayarak onu dışarıya çıkardığınızda tuvaletini dışarı yapar. Köpek tuvalet eğitimi başarıyla tamamlansın istiyorsanız bu zamanları bir sabah biri akşam olmak üzere her gün aynı saatlere getirmeniz en doğru yol olacaktır. Bu süreçte köpeği tek bir kişinin gezdirmesi süreçte ciddi bir hızlandırma yaşatacaktır. Ayrıca köpeğiniz dışarıda tuvaletini her yaptığında onu ödüllendirmeyi de unutmayın. Bu dışarı gezmelerini her gün rutin bir şekilde tekrar etmezseniz ne yazık ki tuvalet eğitimi başarısızlıkla sonuçlanacaktır. Köpeklerde tuvalet eğitimi tamamlanırken istikrar her şeyden önce gelir. Düzenli olarak bu hareketi tekrarladığınızda alışkanlık olur ve artık tuvaletini yapmak için dışarı çıkarılmayı bekler.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!