Köpeği Bebeğe Alıştırmak İçin Ne Yapılmalı?
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Köpeği Bebeğe Alıştırmak İçin Ne Yapılmalı?
38
okunma
Köpeği bebeğe alıştırmak için yapılması gerekenler köpek sahibi olup yeni doğan bebeklerini eve getirmeyi düşünen hayvanseverler için son derece önemli bir konudur. Bu yazımızda köpek ve yeni doğan bebek arasındaki bağın nasıl kurulabileceğini ve köpekler bebeklere zarar verir mi? sorusunun yanıtını verdik. Bebeklerin küçük yaşlardan itibaren hayvanlarla dost olmayı ve onlarla iletişim kurmayı öğrenmesi, tüm yaşamı boyunca ona katkı sunacaktır. Köpeği bebeğe alıştırmak için ne yapılmalı? sorusunun cevabı, yeni bebek sahibi olan ve evde köpek besleyen ebeveynlerin merak ettikleri sorulardan biri olup köpeğin saldırganlığından korkan kişiler tarafından sıklıkla sorulur. Köpek ve bebek yan yana geldiğinde nasıl bir tabloyla karşılaşacaklarını tahmin etmekte zorlanan anne ve babalar haklı olarak "Köpekler bebeklere zarar verir mi?" endişesini yaşamaktadır. Bebeğin bir köpeğe karşı koyamayacak kadar zayıf bir yapısının olması, haklı olarak bebek sahibi olup evde köpek besleyenleri tedirgin etmektedir. Uzmanlar kedi ve köpek gibi evcil hayvanlarla bebeklerin haşir neşir olmasının, aslında faydalı olduğunu söylüyorlar. Zira küçük yaşlardan itibaren bebeklerin bağışıklık sisteminin güçlenmesi, bebeklerin daha zorlu ortamlarda yetişmesinden geçiyor. Üstelik ileriki yaşlarda doğa ve hayvanlara karşı daha sevgiyle yaklaşmalarında, hayvan beslenen bir evde yetişmelerinin payı büyük. Ancak bebeğin köpekten bilinçaltına yerleşebilecek yaşlarda bir saldırganlık sonucunda zarar görmesinin, ileriki yaşlarda da onu etkileyeceği unutulmamalı ve gerekli önlemler alınarak, köpeğin bebekle tanışması sağlıklı bir şekilde olmalıdır.

Köpeğin Bebekle Tanışması

Bebeğinizle kontrolünüzde oyunlar oynamasını sağlamanız, hızlı bir alışma süreci için önemlidir. Ancak bunu yaparken köpeğinizin mutlaka komutlarınızı dinlediğinize emin olun. Saldırgan yapıda bir köpeğiniz varsa, öncellikle bebeğinize uzaktan alışmasını sağlayın. Köpeğin bebekle tanışması size çok yakın bir konumdalarken olmalıdır. Herhangi bir olumsuzlukta hızlıca müdahale ederek bebeğin korkmasını veya zarar görmesini engellemeniz gerekir. Ancak mümkün olduğunca tanışmanın uzaktan yakına doğru olmasına dikkat edin. Örneğin sizin kontrolünüz altında aynı salonda farklı yerlerde birbirlerini görerek, birbirlerine karşı zararsız olduklarını anlamalarını sağlayın.

Köpeği Bebeğe Alıştırmak İçin Yapılması Gerekenler

Köpeği bebeğe alıştırmak için göstereceğiniz çabalar, öncelikle mutlaka sizin kontrolünüz altında olmalıdır. Bunu yapmak için gayret ederken ne olursa olsun, birkaç dakikalığına dahi olsa köpekle bebeği baş başa bırakmayın. İkisi aynı ortamda bulunuyorken ufak bir işiniz çıktığında dahi mutlaka gerekli tedbirleri alın veya köpeği ortamdan uzaklaştırın. Henüz doğmamış bebekler için hazırlık aşamasını çok iyi değerlendirebilirsiniz. Bunun için bebeğin kullanacağı eşyalara köpeğinizin alışmasını sağlayın. Hatta bir bebek ses kaydını sıklıkla köpeğe dinletmeye başlayın. İnternetten ağlayan, gülen veya bir şeyler ifade etme çabasında olan bebek seslerini köpeğinize dinleterek, bu seslere alışmasını sağlayın. Ne olursa olsun köpeğinizin bebek odasına girmesini yasaklayın. Vereceğiniz çeşitli eğitimler ile köpek, bebek odasına girmemesi gerektiğini tam olarak anlamalıdır. Bebeğinizi odasına yatırdığınızda olası bir dalgınlıkla kapısını açık bırakabileceğiniz gibi köpek kendi çabasıyla da kapıyı açabilir. Ancak o odaya girmemesi gerektiğini anlaması, engelleyici bir yöntem olacaktır. Siz çağırmadan bebeğin yanına gelmemesi gerektiğini de iyi bir şekilde anlaması, köpeğin bebeğe alışması için oldukça işe yarar bir uygulama olacaktır. bebek ve köpek

Yeni Doğmuş Bebek ve Köpek

Köpek ve bebek ilerleyen yıllarda en yakın dostlar haline gelebilir ve birlikte keyifle vakit geçirebilir fakat köpeği bebeğe alıştırmak için zamana ihtiyacınız olduğunu unutmamalısınız. Minik dostlarımız çoğunlukla bebek ve çocuklarla iyi anlaşabilse dahi bazı sevimli dostlarımızın eve yeni gelen bebeklerden tedirgin olabileceğini de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Yeni doğmuş bebek ve köpek ilişkisi, en fazla dikkat isteyen süreçtir. Köpeğin yapacağı yanlış bir hareket, bebeğin hayatını kaybetmesi gibi çok acı sonuçlar verebilir. Bunun için bebek ile köpek kesinlikle aynı ortamda yalnız bırakılmamalı, bebek beşiğinde olsa dahi risk olabilecek en ufak etkenler değerlendirilerek önlem alınmalıdır. Saniyeler içinde gerçekleşecek ani bir hareketin yeni doğmuş bebeğinizin narin yapısına ciddi zararlar vereceği unutulmamalı ve tüm önlemler buna göre alınmalıdır. Siz aynı ortamda dahi olsanız, istenmeyen bir durumla karşılaşmamak için en güvenilir önlemleri almalısınız. köpeğim bebeğimi kıskanıyor

Köpeğim Bebeğimi Kıskanıyor Ne Yapmalıyım?

"Köpeğim bebeğimi kıskanıyor" diye düşünüyorsanız ne yazık ki bazı durumlarda haklı olabilirsiniz fakat bu durum doğru davranışlarla aşılabilir. Eve yeni bir bireyin gelmesi ve herkesin ilgisinin onda olması, sevimli dostunuzu biraz kıskançlığa ve hatta kızgınlığa sevk edebilir. Köpeğin bebeği kıskanmasından ziyade asıl nedenin, ona olan ilginin artık başka bir yere kaymış olmasıdır. Bebeğin eşyasını veya oyuncaklarını köpeğiniz sakladığında, onu sert bir şekilde cezalandırmaktan mutlaka kaçınmalısınız. Aksi halde kıskançlık ve kızgınlığı artacaktır. Bebek gelene kadar köpeğinize gösterdiğiniz ilgiyi yine göstermeye devam ederek, üzerindeki stresi birazda olsa alabilirsiniz. Ayrıca bebeğiniz kucağınızdayken onu da sevebilir, bir yandan bebeğe alışması için onu koklamasına kontrollü bir şekilde izin verebilirsiniz. Bu yazımızda köpeği bebeğe alıştırmak için dikkat etmeniz gereken hususları kaleme aldık,  sevimli dostlarımızla ilgili daha fazla bilgi almak için "Köpekler arabaya nasıl alıştırılır?" başlıklı içeriğimizi de okumak isteyebileceğinizi düşünüyoruz.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!