Kediler Neden Masaj Yapar?
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Kediler Neden Masaj Yapar?
64
okunma
Kedi masajı küçük dostlarımızın patileriyle yaptığı içgüdüsel bir harekettir. Birçok hayvansever “Kediler neden masaj yapar?” sorusuyla bu hareketin nedenini sorgulamaktadır. İçeriğimizin ilerleyen satılarda bu davranışın sebeplerini ve bir sevgi gösterisi olup olmadığını öğrenebilirsiniz. [lwptoc]

Kedi Masajı

Kediler yumuşak dokuya sahip olan eşyalara karşı oldukça fazla ilgi duymaktadırlar. Özellikle battaniye gibi bir şeye sarıldığında patilerini bu eşya üzerine yavaşça bastırıp çekmektedirler. Masaj hareketi olarak adlandırılan bu hareket genellikle henüz daha yavruyken ve annelerini emerken başlamaktadır. Bu hareket sayesinde yavru kediler iç güdüsel olarak annelerinden emdikleri sütleri arttırmayı hedeflemektedirler. Ancak bu hareketi emmeyi bıraktıktan sonra da sürekli olarak yapmaya devam etmektedirler. Bu da birçok kişinin aklına kediler neden masaj yapar? Sorusunu getirmektedir. Masaj veya yoğurma adı verilen bu hareketi kediler genellikle pelüş oyuncaklara, battaniyelere veya evde bulunan diğer yumuşak nesnelere uygulamaktadırlar. Bunun en önemli nedeni tüylü yapıları sayesinde bu nesneleri annelerine benzetmeleri ve içgüdüsel olarak nesneleri yoğurarak süt elde etmeyi hedeflemeli olmaktadır. Böylece genellikle kedileriniz üzerinize örtüğünüz battaniyelerin üzerine yattığında içerisinden titreşimli bir ses çıkartarak yoğurma hareketi yapmakta ve aynı zamanda kafasıyla bu nesneye sürtünmeye başlamaktadır. Bu da aslında kedilerin süt emme isteğini göstermektedir. Kedilerin battaniye yoğurması aslında onların masaj yaptığı anlamına değil süt elde etmeye çalışmaları anlamına gelmektedir.

Nedenleri

Bazı kediler sahiplerine masaj hareketi uygulamaktadırlar. Özellikle ön patileriyle belirli bir ritim şeklinde yoğurma hareketi olarak da adlandırılan bu masaj genellikle yumuşak ve tüylü yüzeylere uygulanmaktadır. Özellikle erkek kedilere sahip olan kişiler erkek kediler neden masaj yapar? Sorusunun sık sık merak etmektedirler. Ancak masaj hareketini sadece erkek kediler değil aynı zamanda dişi kedilerde uygulamaktadır. İçgüdüsel bir hareket olan masaj hareketi genellikle sahiplerinin üzerindeyken yapıldığı için bu kişiler kedilerinin kendilerine masaj yaptıklarını düşünmektedirler. Her ne kadar kedilerin bu hareketi içgüdüsel olarak yaptığını söylesek de yine de önemsedikleri kişilere karşı kedi masajı uygulamaktadırlar. Kedi masajı genellikle kedileri mutlu ve huzurlu oldukları dönemlerde gerçekleştirdikleri davranışlar arasında yer almaktadırlar. Mutlu ve huzurlu olduğu dönemlerde genellikle sahiplerinin üzerinde yer alan yumuşak dokulu battaniyelerin üzerine gelerek burada yatmakta veya ön patileri ile yoğurma hareketi yapmaktadırlar.

Faydaları

Bu noktada sürekli olarak aslında size masaj yapmakta olan kendilerinizde de belirli dönemlerde sizin de kedi masajı yapmanız gerekmektedir. Rahatlamak her canlının hakkı olduğu için mutlaka evcil hayvanlarınız sizlerin yanındayken onlara istediği rahatlığı sağlamaya özen göstermeniz gerekmektedir. Böylece aslında kedileriniz sizlere karşı daha sevecen ve daha mutlu hisler besleyebilirler. Kedilerini mümkün olduğunca strese sokmanız ve rahat atlamaları için bazı teknikler uygulamanız gerekmektedir. Bu teknikler içerisinde yer alan kedi masajı özellikle evcilik kendilerinizde oldukça önemli faydalar sağlamaktadır. Kedi masajı faydaları içerisinde özellikle büyüme çağında olan kedilerin kemikleri fazlasıyla ağrıdığı için bu masaj sayesinde rahatlamaktadırlar. Bunun yanı sıra sahibine karşı daha saki davranışlarda bulunmasına da yardımcı olunmuş olur.

Kedi Mesajı Sevgi Gösterisi mi?

Kediler sevgi davranışlarını açıkça gösteren canlılardır. Onları sinirlendiğinizde size karşı sinirli ve agresif davranışlar sergileyebilecekleri gibi onları mutlu ettiğinizde de size karşı olumlu davranışlardan bulunacaklardır. Eğer evcil bir kediniz varsa ve ilk defa bir kedi bakıyorsanız bir kedinin sizi sevdiğini nasıl anlarsınız? püf noktalarından bahsedelim. Kedilerin insanları sevdiğini gösteren bazı belirtiler şöyledir;
  • Yavaşça gözlerini kısması ve kırpması.
  • Sürekli yanınızda olması
  • Burnunu size sürüyorsa.
  • Küçük bir ısırık alıyorsa.
  • Size hediye getirmesi.
  • Mırlıyorsa.
  • Kendini temizlemesi.
  • Size karnını gösteriyorsa.
Eğer kediniz sizinle birlikteyse ve bu davranışları sergiliyorsa kedinizin sizi sevdiğini anlamanız mümkündür.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!