Japon Balığı Bakımı
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Japon balığı bakımı nasıl yapılır? Japon balıkları ne yer? Japon balığı akvaryumu nasıl olmalıdır? Japon balığı bakımı ile ilgili tüm merak ettikleriniz.
Japon Balığı Bakımı
47
okunma
Japon Balığı bakımı hemen hemen her akvaryum severin çok iyi hâkim olması gereken konulardan biridir. Japon balığı- ya da Gold Fish yani Altın Balık- iki türe ayrılır, dayanıklı olanlar ve hassas olanlar. Bu iki balık türünün bakımları birbirinden farklıdır. 125 ve üstünde Japon balığı türü vardır, biz bu türlerden ülkemizde en çok satılanları, bilinenleri işleyeceğiz. Japon balığı bakımı hakkında bilinmesi gerekenlere geçmeden hangi türlerin bakımının daha kolay hangi türlerin ise daha çok olduklarına bakalım.

Dayanıklı Japon Balığı Bakımı Son Derece Kolaydır

Dayanıklı Japon Balığı türleri, klasik Japon balığı, Comet Japon balığı ve Shubunkin Japon balığı olarak sıralanır. Akvaryum hobisine yeni başlayanlar için bakımı en kolay Japon balıklarıdır. Zaten bu yüzden de pek çok lokantanın, kafenin süs havuzlarında bu balıklara rastlarsınız. Bu Japon balıkları düşük sıcaklıklardan hassas Japon balıkları gibi etkilenmezler. Hızlı yüzerler, yemeklerine ulaşamama sorunları yoktur. Hassas Japon Balık Cinslerinin Bakımları Zordur, Tecrübe Gerektirir Bazı Japon balığı türleri diğerlerine nazaran çok daha hassastır ve bakımları daha çok dikkat edilmesini gerektir.Genelde bu tür Japon balıkları hızlı yüzemezler, yemeklerinin takip edilmesi gerekir. Hassas noktaları vardır, akvaryum onlara göre dekore edilmelidir. Hastalıkları şiddetli geçer. Akvaryum sıcaklıkları kesinlikle 17 santigrat derecenin altına düşmemelidir. Bu bakımdan mutlaka su ısıtıcısı gerekir. Kimileri ışık sevmez, akvaryum bu yüzden pencereye yakın durmamalıdır. Kısaca yapılacak ufak tefek hatalara anlayış gösterecek balıklar değillerdir. Balon Gözlü ya da Torba Gözlü Japon balıkları, Kelebek Kuyruklu Japon balıkları, İnci Gövdeli Japon balıkları, Aslanbaş Japon balıkları, Tül Kuyruklu Japon balıkları, Teleskop Japon balıkları, Yelpaze Kuyruklu Japon balıkları, Ryukin Japon balıkları, Ranchu Japon balıkları, Oranda Japon balıkları bu başlık altında değerlendirilir. Bu balıkları beslemek tecrübe ister.

Japon Balığı Akvaryumu Nasıl Olmalıdır?

Japon balığı akvaryumu kesinlikle fanuslar değildir. Her şeyden önce fanusta Japon balığı uzun ömürlü olmaz, bunu belirtmek isteriz. Ne Japon balığı ne de başka bir akvaryum balığı asla fanusta yaşamaz. Zaten fanus da akvaryum değil, saksıdır. Sadece kısa süreli yer için ya da su değişimi yapılırken fanusa koyabilirsiniz. Onun dışında hayvana işkence etmiş olursunuz. “Japon balığı akvaryumu kaç litre olmalıdır?” çok sık karşılaştığımız bir soru. Japon balıklarının tüm türleri için tank litresi en az 40 en çok da 70 olmalıdır. Akvaryuma mutlaka su filtresi konulmalıdır çünkü Japon balıkları sularını çok çabuk kirletirler. Japon balıklarının dip kazma huyu vardır. Sürekli akvaryumun dibini eşeleyip yemek ararlar. Bu bakımdan alınan akvaryumun dibine orta ya da küçük boyutlarla genelde ışıkta parlayan çakıl taşları yerleştirilir. Ama bu çakıllar akvaryuma direkt konulmamalıdır. Mutlaka önce temizlenmelidir. Fakat temizlik için deterjan kullanmayınız, suyun altında durulamak yeterlidir. Japon balıklarının kendilerini doğal ortamında hissetmeleri ve akvaryumdaki oksijen değerini doğal olarak kontrol altına almak için akvaryuma canlı akvaryum bitkisi yerleştirebilirsiniz. Ayrıca kaya parçaları, arkasına saklanabileceği ahşap oyuncaklar yerleştirebilirsiniz. Japon balıklarının akvaryumları 12 saat boyunca aydınlatılmalıdır. Bazı Japon balığı türleri ışıkları sevmez, buna da dikkat etmelisiniz. Japon balıkları temiz suyu sever, sürekli dipleri eşeledikleri için de sularını çabucak bulandırırlar. Mutlaka haftada bir akvaryum suyunun %30’luk kısmı çıkartılıp yerine dinlenmiş su konulup akvaryum tazelenmelidir.

Japon Balığı Ne Yer?

Japon balığı bakımı konusunda en çok dikkatli olmanız gereken noktalardan biri beslenmedir. Bu balıkları beslerken “Japon balığı ne yer?” sorusunun cevabını bilmeniz hayvanın uzun ve sağlıklı bir ömür geçirebilmesi için kritik bir öneme sahiptir. Bu balıkların ana besinleri onlar için özel olarak hazırlanmış hazır yemlerdir. Japon balıkları yemleri hemen hemen tüm petshoplarda bulunur. Haftada bir haşlanmış brokoli, ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler verilirse iyi olur. Ayrıca yine haftada bir kez canlı yem onların daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Hassas Japon balıklarının bazı cinsleri ağırkanlıdır. Onlar için ayrıca beslenme düzeni uygulanmalı, yemek yediklerinden emin olmalısınız.

Japon Balıklarında Aşırı Besleme Onların Ölümüne Neden Olur

Japon balıkları beslemeye yeni başlayanların en sık yaptığı hatadır. Balık yedikçe yem verirler. Oysaki Japon balıkları ne kadar verirseniz o kadar yerler. En sonunda da çok yemekten çatlarlar çünkü sindiremezler. Japon balıklarına mutlaka yemin üstündeki oran kadar besleme yapmalısınız. Doyup doymadığını karnının şişkinliğinden anlayabilirsiniz. Mutlaka küçük küçük besleme yapılmalıdır.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!