Discus Akvaryum Balığı Bakımı ve Özellikleri
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Discus bakımı zor mu? Discus bakımında nelere dikkat edilmeli? Discus akvaryumu nasıl olmalı ve discus başka balıklarla yaşabilir mi? Discus bakım bilgilerini sizin için yazdık.
Discus Akvaryum Balığı Bakımı ve Özellikleri
40
okunma
Akvaryumun kralı adıyla da bilinen discus balığı, oldukça farklı özelliklere sahip bir balık türüdür. Çiklit balığı türlerinden olan Discus'un ana vatanı Latin Amerika ve asıl yaşadığı doğal ortam Amazon'un sığ suları olarak bilinir. Disk şeklindeki yapısı ve canlı renkleriyle en göz kamaştırıcı balıklardan biridir. Akvaryumseverlerin favori balıkları arasında yer alan Discus yüksek fiyatlarına rağmen her hobicinin beslemek istediği türler arasında yer almaktadır.

Discus Balığı Hangi Balıklarla Yaşar?

Symphysodon adıyla da tanınan diskus balıkları, 15 ile 20 cm’e kadar büyüdükleri gözlenebilir. Discus balıkları yalnız yaşamaktansa sürü veya grup halinde yaşamayı severler ve alınacak balık sayısına göre akvaryum boyutu belirlenmelidir. Başka balık türleri ile çok geçinemeseler de zaman zaman uyum içinde yaşayabilirler ancak kendi huylarına benzeyen balıklarla yaşaması onlar için daha iyi olacaktır. Diskus balıkları sakin bir türdür. Bu yüzden bu özellikleri dikkate alındığında eğer farklı türler ile yaşayacaksa bu, yine sakin huylu balık türlerinden olmalıdır. Öte yandan küçük tetra ve neon olarak bilinen türler ile anlaşamaz ve onları yutabilirler. Bunun dışında kendi boyutlarındaki farklı balık türleri ile de anlaşamazlar ve bu onları agresifleştirebilir. Ayrıca bilinmelidir ki bu balık türleri ısı ve su değişimine duyarlı ve hassas balıklardır. Bu yüzden eğer, yine farklı bir balık türü ile yaşayacak ise aynı zamanda bu özelliklere de sahip olmalıdır ve eğer balık bakmayı düşünen biri, diskus balığına bakmaya karar vermiş ise akvaryumda en az 6 tane diskus balığı bulundurması en ideal seçenek olacaktır.

Diskus Bakımı

Özellikleri ve yaşam ortamlarını ele aldıktan sonra bir diğer önemli konu da, bu balıkların bakımının nasıl yapılacağı sorusudur. Discus bakımı keyiflidir ama aynı zamanda çokça emek ister ve zor sayılabilir. Diskus balıkları daha önce de dendiği üzere ısı ve su değişimine duyarlı bir balık türüdür. Bununla beraber temiz su onlar için en ideal yaşama ortamlarıdır. Temiz su onlar için büyük önem taşıdığı için, akvaryumunuzun suyunu haftada 2 ya da 3 kez temizlemek uygun olacaktır. Diğer konu ise balıkların yaşayacağı ortamın ısısıdır. Bu yüzden yaşayacağı suyun ısısı yaklaşık 25 ile 30 derece arasında olmalıdır. Bu ısıdan daha sıcak derecelerde veya aşırı sıcak suda, balıklar halsizleşebilir ve iştahlarında azalma görülebilir. 7,0 pH değerine sahip suda yaşamaları gerekir. Suyun asit değerinin fazla olması balıklar için tehlike arz etmese de bu, onların çoğalmasına engel olabilir.

Discus Yemleri Nasıl Olmalı?

Beslenme konusunda ise, diskus balıklarına günde 2 ya da 3 defa yem verilmelidir. Ayrıca yemlerin dondurulmuş ve taze olması oldukça önemlidir. Bunun dışında etçil balıklardır.

Discus Bakımı Zor mu?

Özel bir bakım gerektiren bir balık türü olduğu aşikar bir durumdur. Ancak yaşam ortamları göz önünde bulundurulduğunda bu bakım onlar için normal ve olması gereken standartta bir bakımdır.  Aşırı hassas olan discus balıkları, herhangi bir ufak değişiklikte hastalanabilmektedir, hatta ölebilmektedirler. Bu yüzden su temizliği, ısı ve beslenme konularında belli bir titizlik ile hareket edilmelidir. Tüm bunlar dikkate alındığında ve sağlıklı bir şekilde uygulandığında uzun süre boyunca hayatlarını sürdürebilirler.

Discus Fiyatı

Discusların fiyatları türlerine, renklerine ve boyutlarına göre farklılık göstermektedir. 5-6 cm boyuna kadar olan Discus balıklarının fiyatları 50-60 TL arasında değişmektedir. 6-10 cm boyutundaki Discuslar 50-100 TL arasına alıcı bulurken boyut büyüdükçe fiyat artmaktadır ve 1000 TL'ye kadar alıcı bulabilmektedir.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!