Çöpçü Balığı ve Özellikleri
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Çöpçü Balığı ve Özellikleri
51
okunma
Çöpçü balığı doğası gereği su birikintilerinde, dere kenarlarında ve nehirlerde yaşamlarını sürdüren zararsız bir balık türüdür. 0,2-12 cm aralığında boy yapısına sahiptir. Çöpçü balığının kökeni Güney Afrika’ya dayanmaktadır. Yaşadığı suyun en dip kısmında yaşamlarını toplu halde sürdürürler. Eğer aklınızda çöpçü balığı beslemek varsa en az 3-4 tane olacak şekilde alım yapmanızda fayda var. Çöpçü balığı isminde de anlaşılabileceği gibi kurtçukları, bitkileri ve topraktaki diğer böcek ve besinleri emerek toplamaktadır. Bu cinsin en önemli özelliklerinden bir tanesi de yaşama ömrünün ortalama 20 yıl olması ve diğer akvaryum balıkları ile oldukça uyumlu şekilde yaşayabilmesidir.
Çöpçü Balığı ve Temel Özellikleri Çöpçü balığının akvaryum hobisiyle uğraşanlara oldukça faydalı bir balık olduğunu bilmeyen yoktur. Çöpçü balıkları oldukça güzel bir görünüme sahip olmasıyla birlikte yaşadıkları akvaryumların temizliğini yaparak diğer balıklarla gayet uyumlu şekilde yaşayabilmektedir. Çöpçü balıkları için ekstra bir yeme ihtiyaç yoktur. Diğer balıkları yemlerken yere düşen ve artık haldeki yemlerle beslenirler. Bunun en büyük getirisi ise yere düşünce bozulan yemlerin kirli görüntüsünü yok etmesidir. Kısaca bu balık sahiplerinin yerine akvaryumu kendi çabalarıyla temizleyen işçilerdir. Çöpçü Balıklarının Beslenmesi Çöpçü balığının beslenmesi diğer balıklara nazaran oldukça basittir diyebiliriz. Balık yapısı gereği vücudunda bulunan bıyıkları ile besinleri kontrol eder ve mideye indirir. Balık genellikle dipten beslenir. Dibe batan yemlerle beslenmesi normaldir. Dibe çöken bakteri, pire veya böceklerle de beslenmesinde fayda vardır. Çöpçü balıkları diğer balıkların yumurtalarını da tüketebilir, yavrularını da yiyebilir.

Çöpçü Balığına En Uygun Akvaryum

Çöpçü balığının yaşamına en uygun akvaryum için suyun sıcaklığı 23-28 derece aralığında olmalıdır. pH seviyesinin asidik ya da bazik özellikler taşımasından ziyade; 6 - 7.6 aralığında olmasında fayda vardır. Sudaki nitrat seviyesinin gözlemlenmesi gerekmektedir. Çünkü yüksek nitrat bıyıklarının kaybolmasına sebep olabilir. Buda beslenmesine engel olarak yaşam kalitesini düşürebilir. Çöpçü balıkları genellikle dipte yaşayan balıklar olmasına karşın zaman zaman akvaryumun üzerine çıkarak havayı direk olarak atmosferden almak isteyebilir bu normaldir fakat bu sık sık yapılıyorsa su ile ilgili dikkat edilmesi gereken noktalar olabilir.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!