Yavru Köpek Bakımı Üzerine Bilinmesi Gerekenler
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Yavru Köpek Bakımı Üzerine Bilinmesi Gerekenler
30
okunma
Yavru köpek bakımı üzerine püf noktalarını ve sizlere sunabileceğimiz tavsiyeleri bir yazıda bir araya getirdik. Yetişkinlere göre daha fazla hassas bakım gerektiren yavru köpekler, bakım ve beslenme açısından dikkatli davranılmaması halinde farklı hastalık ve sakatlıklara maruz kalabilirler. Yavru köpek bakımı üzerine bilinmesi gerekenler başlıklı bu yazımızda, henüz yavru olan sadık dostlarımızın bakımları için önem arz eden konuları ele aldık. yavru köpek bakımı tavsiyeleri

Yavru Köpek Bakımı Üzerine Tavsiyeler

Yavru köpek bakımı yetişkin köpeklere nazaran daha fazla dikkat gerektirdiği gibi, biraz da sabır gerektiren bir iştir. Henüz tam olarak gelişmemiş fiziki ve zihinsel yapısı nedeniyle, yetişkinler kadar sizi anlayıp sözünüzü dinlemesini beklemek yanlış olur. Bakımı esnasında dostunuz ile iyi bir iletişim kurabilmek en önemli husus olsa da henüz zihinsel yapısını tam olarak tamamlamamış olması, bakım sürecini biraz daha zorlaştıracaktır. Ancak mümkün olduğunca doğru bir iletişim kurmanız, bu süreci daha kısa sürede atlatmanıza yardımcı olacaktır.

Tanışma ve Tanıştırma

Köpeğinizle tanıştıktan sonra, onu sık bulunacağı ortamlarla da tanıştırmanız gerekir. Bakım ve beslenmesini yaparken bulunduğu ortama yabancılık çekmemesi, bakım sürecine alışmasını hızlandırır. Bu tanışma esnasında ilgisi dışında kalması gereken yerleri de ses ve mimiklerinizle belli etmeye çalışmanız, ileride yasaklı bölgelere girmemesi gerektiğini daha iyi anlamasına yardımcı olacaktır.

Temiz Su Sevimli Dostunuzun Sağlığı İçin Önemlidir

Köpekler yapıları sebebiyle, su konusunda genellikle seçici olmazlar. Yetişkin köpekler için su temizliğinin önemi kadar yavru köpekler için de suyun mümkün olduğu kadar temiz olmasına önem verilmesi sudan kaynaklı hastalıklara yakalanma riskini daha aza indirecektir. köpek yavru köpek

Tüy Bakımı

Tüy bakımına yeni başladıysanız, 10 günde bir tüy bakımı yapmak alışması ve rahatlaması için yeterli olacaktır. Köpeğinizin tüyleri kısa ise doğal kıl fırçalarını tercih etmeniz, onun için iyi bir karar olacaktır. Uzun tüylü yavru köpeklerde ise kullanacağınız fırçanın dişlerinin sağlam yapıda olması, dolaşan tüylerin açılması ve yavrunuzun rahatlamasını sağlayacaktır.

Banyo

Köpeğinizin yetişkinler gibi fazla dışarıda gezmeyeceğini düşünürsek, şimdilik banyo ihtiyacını iki veya üç haftada bir gidermek yeterli olacaktır. Ancak sık kirlediğini düşünüyorsanız, bu süreyi bir haftaya veya on güne indirgemek, dostunuzun rahatlaması için önemlidir. Banyo yaptırırken mümkün olduğunca doğal ürünler kullanarak, cildinde alerjik reaksiyonların görülme riskini de ortadan kaldırabilirsiniz. Yavrular henüz suyun niteliğini çözemeyebilecekleri için, banyo suyunu içmediğinden de emin olmalısınız. Bu yüzden banyo yaptırırken, sıklıkla bunu yapıp yapmadığını kontrol etmeniz önemlidir.

Sosyal Olmasını Sağlayın

Sosyallik, yavru köpek bakımı üzerine bilinmesi gerekenler arasında dikkate alınması gereken faktörlerden biridir. Sosyal köpekler bakım ve beslenmeleri yapılırken, çok daha uysal olurlar. Bu yüzden köpeğinizi sürekli eve hapsetmek yerine, arada sokak veya parkta birlikte gezintiye çıkmayı ihmal etmeyin. yavru köpek davranışları

Davranışlarını Anlamaya Çalışın

İçgüdüsel olarak hareket eden hayvanların davranışlarını anlamaya çalışmak, onlarla kuracağınız iletişimin temelini oluşturur. Nasıl ki zaman içerisinde onlar sizin söylediklerinizi daha iyi anlıyorsa ve genellikle itaat ediyorsa, sizinde onun davranışlarını iyi anlamanız gerekir. Buna hem onun, hem de sizin ihtiyacınız olacaktır. Eğitim verirken davranışlarınızı, onları üzmeyecek şekilde sınırlandırın. Bakımlarını yaparken sizin sabrınızı zorlayacak davranışlarda bulunabilirler. Böyle durumlarda onu azarlamak ve zorla bir şeyler yapmak yerine, en doğrusu biraz daha sakin ancak ses tonunuzu da değiştirerek talimatlar verin. Her ne kadar ilk zamanlar anlamayacak olsa da ileri de size tam olarak itaat etmesi, daha kolay olacaktır.

Beslenme

Beslenme konusu, yine en hassas olmanız gereken konulardan biridir. Uzun süre bekletilmiş çok bayat yemek artıkları yerine, taze ve etli yemeklerle beslemeye özen gösterin. Tabii ki protein ve besleyici özellikleri yüksek köpek mamaları da bu aşamada ihmal edilmemelidir. Yavru köpek bakımı üzerine bilgi sunduğumuz bu içeriğimizin ardından küçük köpekler üzerine daha fazla bilgi edinmek isterseniz sizlere “Yavru köpek için alınması gerekenler nelerdir?” başlığımızı da okumanızı öneririz.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!