Asya Arowanası özellikleri ve bakımı
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Asya Arowanası balığı özellikleri, bakımı ve türleri hakkında detaylı bilgiler bulabileceğiniz geniş bir rehber hazırladık.
Asya Arowanası özellikleri ve bakımı
31
okunma
Latince adı “Scleropages formosus” olan Asya Arowanası balığının doğal yaşam alanları Malezya, Tayland, Endonezya ve Vietnam’da yer alan nehirlerdir. Egzotik balık türlerindendir. Siyah Arowana, Afrika Arowanası, Gümüş Arowana gibi türleri bulunur. Boyu 1 metreden daha uzun olabilmektedir. Çok büyük tanklarda veya havuzlarda beslenmesi uygundur. Sağlıklı olabilmesi için her zaman akvaryum suyunun çok temiz tutulması gerekir. Çok yem tükettiği ve hazır yemleri yemediği için bakımı masraflıdır.

Asya Arowanası Özellikleri Nelerdir?

Asya Arowanası çeşitli varyetelere sahip olan egzotik balık türlerinden biridir. Kendi türlerine karşı agresif davranışlar sergilerler. Beslenme türü etçildir. Tatlı sularda yaşarlar. Dünyanın en pahalı Arowana türü olarak bilinirler. Kırmızı, altın rengi ya da yeşil renklidirler. Sarı kuyruklu ve yeşil kuyruklu olan Arowana balıkları hariç diğer tüm türlerinin nesli tükenmek üzere olduğu için koruma altına alınmıştır. Doğası gereği su yüzeyindeki avları avlayarak beslendiği için göz yapısı yukarı bakacak şekilde yerleşiktir. Hızlı yüzen balık türlerinden biridir. Asya Arowanası ejderhaya benzetilir ve genellikle refah sembolü olarak görülürler hatta kanıtlanmamış yaygın bir inanışa göre depremleri önceden hissedebildiklerine inanılmaktadır. Asya Arowanası bakımı

Asya Arowanası Bakımı Nasıl Yapılır?

Asya Arowanası etçil bir balık türüdür ve canlı yemler ile beslenir. Un kurdu, karides, krill, kurbağa ve ağzına sığabilecek küçük balık türleri en sık tükettiği canlılardır. Canlı yemlerin balığa verilmeden önce hastalık taşıma riskine karşı karantinada tutulması gereklidir. Canlı balıklar ile çok fazla beslenmemesi gerekir aksi taktirde balığın sağlığını tehlikeye atacak yağlanma görülebilir. Hazır palet yemler diyetinde olmalıdır. Yavru balıkların beslenmesinde kalın ve sert kabuklu canlı yemler olmamalıdır. Yavru Arowanalar en az 200 litre olan akvaryumlarda beslenmelidir. Yetişkin bir Arowana ise en az 1 tonluk bir tanka ihtiyaç duyar. Dış filtre kullanılması balığın sağlığı için önem taşır. Arowanalar ancak çok temiz sularda yaşayabilirler. Zıplayıcı balıklardır bu nedenle hem tanklarda hem de akvaryumlarda ışıklar birdenbire değil, yavaşça azalacak şekilde kapatılmalıdır. Akvaryum veya tanklarda mutlaka kapak bulundurulmalıdır. Akvaryum veya tank taban malzemeleri koyu renklerde olmalıdır. Arowanalar kaya dekorlarından hoşlanmazlar. Kuyruk hareketleri fazla olduğu için akvaryumda bulunan ısıtıcılar korumalı olmalıdır. Asya Arowanası

Asya Arowanası Üreme Davranışları Nelerdir?

Her yıl tek bir defa üreyen Asya Arowanası yumurtalarını ağızlarında korur. Erkek balık hem yumurtaları hem de yumurtadan çıkan yavruları ağzında tutarak gelişmelerini sağlar. Dişi balık yumurta bıraktıktan hemen sonra ayrı tanka alınmalıdır çünkü yavrularını yeme alışkanlığı vardır. Yavru ve genç balıkları günde 2 defa, ergenliğe ulaşmış balıkları ise günde 1 defa beslemek uygun olacaktır. Obur yapıları ile bilinen bu balıkları çok fazla beslemek sağlıklı yaşamaları için uygun değildir. Su şartlarının yaşamlarına uygun olması gereklidir. Aksi halde göz düşmesi, solungaç kıvrılması, perde göz hastalığı, omurga eğriliği, vücut pullarında dökülmeler, yüzgeç ve kafa çürümesi gibi hastalıklar görülebilir. Siz de bir akvaryumsever misiniz? O zaman bilgilendirici içeriklerimizle bu konu hakkında daha fazla donanıma sahip olun. Bu yazının ardından sizi  Çin Ejderi Balığı yazımıza da davet etmek isteriz.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!