Akvaryum motoru nedir, suyu temizler mi?
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Akvaryum motoru nedir, neden gereklidir? Suyu temizler mi ve ne işe yarar? Akvaryum motoru alırken nelere dikkat edilmelidir? Balıkseverlerin mutlaka bilmesi gereken bilgiler.
Akvaryum motoru nedir, suyu temizler mi?
44
okunma
Akvaryum motoru balık beslemekle ilgilenen kişiler için en önemli malzemelerden biri olarak sayılmaktadır. İnsana huzur vermesi ile bilinen balıklar, bakımları konusunda da hassas canlılardır. Balıkların yaşadıkları akvaryumların temizliği dikkatli yapılmazsa sonuç hayvanların ölümüne neden olur. O yüzden eğer balık bakmak istiyorsanız bilmeniz gereken bazı hususlar vardır. Bu hususların gerçekleşmemesi yine olumsuz sonuçlar doğurmaktadır.

Akvaryum Motoru Nedir?

Akvaryum motoru balıkların yaşamları için gerekli bir ekipmandır. Bir akvaryumda birden fazla balığın oluşu sürecin takibinin önemini arttırmaktadır. Balık yemleri kalıntıları, balık dışkıları ve bazı başka nedenler akvaryumun içinde bakterilerin artmasına neden olmaktadır. Bu durum da balıkların sağlığını tehdit etmektedir. Balıkların sağlığını tehdit eden sadece bu bakteriler değildir. Akvaryumun içinin de oksijensiz kalışı da balıkların hayati tehlike ile karşı karşıya kalmalarına neden olmaktadır. Bu durumda ne yapılmalı diyorsanız cevabı çok basittir.

Ne işe yarar?

Bir akvaryum sahibiyseniz mutlaka yetkili merkezlerden ya da güvendiğiniz bir pet shoptan  balıklarınız için akvaryum motoru almalısınız. Akvaryum motoru suyun içindeki oksijen miktarını arttırdığı gibi suyun da canlanmasını sağlamaktadır. Sudaki bu canlılık ve hareketlilik balıklara da yansımaktadır. Akvaryum motoru sayesinde balıklar daha canlı ve hareketli olurlar. Bu da yaşam sürelerinin uzadığını göstermektedir. Aynı zamanda durgun su balıkları bunalıma sokmaktadır. Suyun hareketsizliğinden ötürü depresyona giren balıklar yemek yemeyip açlıktan ölürler. Ya da akvaryumun içinde biriken bakteriler sebebiyle balıklar hayatlarından olurlar. Bu yüzden bu huzur veren dostlarımız için akvaryum motoru hayat demektir. Uzun süre yaşamak demektir.

Akvaryum Motoru Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Balıkların bakımı için hayati önem taşıyan akvaryum motoru temini için bazı önemli noktalar vardır. Bunlar akvaryumun boyutu ile alacağınız akvaryum motorunun büyüklüğü orantılı olmalıdır. Aksi halde akvaryum motorunun oluşu balıklara hiçbir yarar sağlamayacağı gibi paranızın boşuna gitmesine de neden olacaktır. Akvaryum motoru alırken yetkili kişiye mutlaka akvaryumunuzun boyutlarını ölçülü bir şekilde söylemelisin. Yetkili kişi de size uygun bir akvaryum motoru önerecektir. Akvaryum motorunun büyük, hacimli ya da pahalı oluşu sizin akvaryumunuza uygun değil ise yine balıklarınız için yaralı bir iş yapmamış olursunuz. Balıkların sayısı da bu süreçte önem taşır.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!