Yavru Köpek Ödül Maması Tavsiyeleri
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Köpekler özellikle de yavru köpekler için doğrı ödül mamaları nelerdir? Yavru köpek ödül maması tavsiyeleri hem tasarruf ettirecek hem de köpeğinizi mutlu ettirecek.
Yavru Köpek Ödül Maması Tavsiyeleri
31
okunma
Evcil dostunuz bir yavru ise eğitiminde sıklıkla başvuracağınız ödül mamaları sizin için bir kurtarıcı olacaktır. Ödül mamalarını yalnızca eğitim için değil eğlence için de yavru köpeğinize verebilir ve onu mutlu edebilirsiniz. Evcil hayvanınız ile aranızda var olan bağı geliştirmek ve doğru iletişim kurabilmek için onun sevdiği ve sevmediği şeylere dikkat etmeniz bir hayvansever olarak sizin adınıza olumlu bir ilerleme olacaktır. Hayvanlar sevginin ve samimiyetin gerçekliğini biz insanlardan çok daha kolay anlayabilmektedirler. İster bir öğrenim karşılığında, ister içinizden geldiği için onu ödüllendiriliyor olun, bunu yaparken mutlaka samimi davranın. Evcil dostunuz duygularınızın saflığını anlayacaktır. Köpeğinizin beslenmesinde sağlığını göz önüne alarak seçici davranmanız gerekmektedir. Köpeklerin gıda tüketiminde seçici olmak onların sağlığını korumak için önemlidir. Aynı durum ödül mamaları için de geçerlidir. Midesine rahatsızlık vermeyecek şekilde doğru porsiyon ayarı yaparak yavru köpeğinize ödül maması olarak şu gıdaları verebilirsiniz:
  • Lezzetli küçük sosisli sandviçler
  • Yaş ya da kuru köpek maması
  • Köpek krakeri
  • Kurutulmuş peynir parçası
  • Pişmiş olarak sucuk ya da salam ödül maması olarak tercih edilebilir.

Yavru Köpeklere Ödül Maması Ne Zaman Verilmelidir?

Köpeklerin eğitimleri yavru oldukları dönemde tamamlandığından bu dönemde edinilen kazanım hayat boyunca kullanılır.  Köpeğinizle iletişim kurarken yapmasını istediğiniz şeyleri gerçekleştirdiğinde ona bir miktar ödül maması vererek yaptığının doğru ve beklenilen hareket olduğunu ona anlatabilirsiniz. Komutlar öğretilirken oldukça olumlu sonuçlar almanıza yarayan ödül mamalarını komut öğretimi dışında da kullanabilirsiniz.
  • Bazen köpeğiniz olduğundan daha hareketli ve yaramaz olduğu dönemlerde sizin için iyi davranmayı seçebilir bu durumda ona ödül maması verebilirsiniz.
  • Daha önce sizden olumlu yanıt aldığı bir durumu siz komut vermeden yapması köpeğinizin mamayı hak ettiği anlamına gelmektedir. Güzel davranışını ödüllendirebilirsiniz.
  • Davranış kazanımının henüz yeni olduğu zaman diliminde köpeğinizin davranışı öğrenmek için gösterdiği çaba ödülü hak eden bir çabadır.
  • Sizin varlığınızla tepki verdiği durumlarda, yanınıza gelmesi ve sizinle oyun oynamak istemesi ödüllendirmeye layık bir çaba olarak değerlendirilmelidir.
Böyle durumlarda yavru köpeğinizi ödül maması ile destekleyerek olumlu davranışların artmasını sağlayabilirsiniz. Ödül Mamaları Dışında Kullanılabilecek Ödüller Yavru köpeğiniz bir komutu ve durumu öğrendiğinde ya da olumlu bir tavır sergilediğinde onu sadece mamayla ödüllendirmek ile kalmamalısınız. Evcil hayvanınızın neyi sevdiğini onunla geçirdiğiniz zaman zarfı içerisinde tespit etme fırsatınız olacaktır. Bu detaylara özen gösterdiğinizde sevdiği oyuncakları tespit edebilirsiniz. Böylece olumlu bir davranış sergilediğinde köpeğinizi oyuncağı ile de ödüllendirebilirsiniz.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!