Yavru Kedi Nasıl Beslenir?
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Yavru kediler ne yer? Yavru kedilere neler verilmeli, neler verilmemeli? Yavru kedi maması nasıl seçilir? konularında hayvanseverlere bilgi verecek bir yazı hazırladık.
Yavru Kedi Nasıl Beslenir?
35
okunma
Yavru kedi beslemek yetişkin kedilere oranla bariz farklar içerir.Kedinin gelişimini sağlıklı bir şekilde tamamlayabilmesi için yavru kedi nasıl beslenir konusunda bilgi sahibi olmak son derece önemlidir. İlk iki haftasını tamamlamış olan yavru kediler ilk 8 ayda günde en az üç hatta dört öğün beslenmelidir. Yavru kediye verilecek mama miktarının ne kadar olacağı ise vücut ağırlığı doğrultusunda hesaplanmalıdır.

Yavru kedi ne yer?

"Yavru kedi ne yer" konusuna değinmeden önce ne yememeli konusundan bahsetmek isteriz. Zira yavru kedi beslerken yapılan en büyük hatalardan biri ona inek sütü vermek olacaktır. Bu hataya çok sık düşülmektedir, belirtmek isteriz ki pastorize inek sütleri kedilerin beslenmesi için kesinlikle uygun olmadığı gibi, ishal gibi ciddi problemlere yol açabilme riski de yüksektir. Bunun yerine yavru kedileri için özel olarak hazırlanmış olan süt tozlarını yavru kedileri beslerken kullanabilirsiniz. Paket üzerinde yer alan bilgilere göre hazırlayacağınız süt tozunu biberonla kedinize verebilirsiniz. Yavru kediler ilk haftalarında 2 saatte bir, ikinci haftasında 4 saatte bir beslenmelidir. Yavru kedilere verilmemesi gerekenler arasında yemek artıkları bulunmaktadır. Yemeklerden artanları ya da insanlar için hazırlanmış olan yemekleri yavru kedilere vermeniz ciddi riskler doğuracaktır. Soğan gibi her yemekte bulunan ve bizim için oldukça faydalı olan birçok besin yavru kediler için oldukça tehlikeli hastalıklara davetiye çıkarmaktadır.

Yavru kedi maması seçimi nasıl olmalı?

Normal şartlarda kediler yedinci haftalarında sütten kesilirler, yavru kediler ilk bir aylarında ihtiyaç duydukları tüm besinleri annelerinden alırlar. Kedilerde ilk 8 ay yavruluk dönemi olarak adlandırılabilir. Bu dönemde kedinin ihtiyaç duyduğu protein ve vitamin miktarı yetişkin kedilerden farklıdır. Bu nedenle yavru kedi maması seçimini doğru yapmanız ve doğru bir beslenme programı hazırlamanız kedinizin sağlıklı ve uzun bir ömür geçirebilmesi için son derece önemlidir. Büyüme çağında olan yavru kedi vitamin, mineral, yağ, karbonhidrat ve belki de en önemlisi protein açısından zengin bir yavru kedi maması ile beslenmelidir.  Yavru kedinin ihtiyaç duyduğu besin kaynakları genellikle premium konserve mamalar tarafından karşılanmaktadır. Bir hayli besleyici olan bu mamaların raf ömürleri de uzundur fakat pahalıdır ve yüzde 70 su içerirler. Yavru kedinizi konserve mamalarla beslemeye karar verirseniz kuru mamalara nazaran en az iki katı harcama yapmaya hazır olun. Konserve mamaların bir diğer dezavantajı ise yumuşak olduğu için dişleri temizleme etkisi olmaması, kedinizi sadece bu yumuşak mamalarla beslediğinizde diş taşı oluşma riski oldukça fazladır. Yavru kedilere yönelik kuru mamalar ise konserve mamalara oranla daha ekonomiktir ve içeriğinde az miktarda su bulunduğu için daha uzun bir raf ömrüne sahiptir. Kuru mama daha uzun süre taze kalabildiği gibi aşındırıcı etkisiyle kedinizin diş temizliğine de yardımcı olur. Yavru kediniz için mama seçerken "taurine", "yağ asitleri" gibi ana besleyici maddelerin yeterli miktarda mamada bulunduğundan emin olmalısınız, bununla birlikte kalitesini ispatlamış markalara yönelerek mamada bulunan bozulmayı önleyici kimyasalların da az olduğundan emin olmalısınız. 1-8 ay arasındaki kedinize yavru kedi maması yerine yetişkin kedi maması ya da köpek maması vermeniz gelişim sürecinde birçok bedensel probleme davetiye çıkarır ve kendinin büyüme sürecini olumsuz etkiler.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!