Tüy Dökmeyen Köpek Türleri
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Köpek beslemek istiyor fakat dökülecek olan tüylerden çekiniyorsanız ya da tüylerin sorun yaratabileceği rahatsızlıklarını varsa tüy dökmeyen köpek türlerini tercih etmelisiniz. Peki hangi cins köpekler tüy dökmez? diye düşünüyorsanız aradığınız tüm cevaplar bu yazıda.
Tüy Dökmeyen Köpek Türleri
81
okunma
Kimi köpek severler alerjik sorunlarından ya da ailevi nedenlerden dolayı tüy dökmeyen köpek türlerini tercih etmek durumunda kalabilirler. Tüy dökme sorunu köpek beslemeye engel değildir çünkü evde rahatlıkla besleyebileceğiniz tüy dökmeyen köpek cinsleri de bulunmaktadır ve tüm dünyada hayvanseverlerden yoğun rağbet görürler. Tüy dökmeyen köpekleri sıralamadan önce gelin bu sorunun daha derinine inip nedeni öğrenip daha iyi kavrayalım.

Köpeklerde Tüy Dökme Sorununun Nedenleri

Evcil hayvan beslemek hayatta en büyük tutkularımızdan birisidir. Ev içinde dolaşan, size arkadaşlık eden, sizi seven ve koruyan bir dostunuzun olmasını istersiniz. Hayvan dostları evde yalnızlığınıza son verip sizin dert ortağınız olabilir. Hayvanlarla çok özel bir diyalog kurabilir, onlarla aranızdaki sevgi bağını arttırabilirsiniz. Hayvanları beslerken, büyütürken bir takım sorunlarla karşılaşırız. Özellikle kedi ve köpek besleyen kişiler genelde dostlarının tüy dökmesinden şikayet ederler. Kedi ve köpeklerin tüyü doğası gereği dökülür, ırktan ırka tüy dökme oranları değişir. Aşırı tüy dökümleri ise önemli bir rahatsızlığın habercisi olabilir.

Köpekler Neden Tüy Döker?

Köpeklerin tüy dökmesi normal bir durumdur. Dökülen tüy miktarı fazlaysa dikkatli olmalısınız çünkü köpeğinizde bir hastalık olabilir. Bu durumda köpeğinizi mutlaka uzman bir veterinere götürmelisiniz. Kabızlık, kabuk bağlama gibi durumlarda köpeklerde tüy dökülme sorunu görülür. Köpeğiniz bir durumdan dolayı alerji kaptığında tüy dökebilir. Köpeklerin tüy dökülmesi beslenmeye bağlı olarak ortaya çıkabilir. Yeteri kadar beslenemeyen, ya da yanlış beslenen köpeklerde tüy dökme sorunu görülür. Köpeğin beslenme sorununu çözmek için köpeğin cinsine uygun mama almalısınız. Köpeğiniz doğru beslenirse tüy dökme sorunu ortadan kalkacaktır. Köpeğin temizlik ve bakımı iyi yapılmazsa köpekler tüy döker. Hayvanların tüyleri çabuk kirlenip katılaşır. Bu durumda tüylerin dökülmesi artar. Köpeğin bakım ve temizliği zamanında yeterli düzeyde yapılmalıdır.

Tüy Dökmeyen Köpekler

Köpeklerin tüy dökmesi ırklarına göre değişmektedir. Bazı köpekler genetik yapı itibari ile çok tüye sahiptir. Bazı köpeklerin tüyleri kısadır ve az dökülür. Tüy dökme sorunu olmayan köpek cinslerini sizler için özel olarak araştırdık. Tüy dökme sorunu yaşamayacağınız köpek ırkları şunlardır:
1- Boston Terrier: 1800'lü yıllarda Boxer, Bullterrier ve Fransız Bulldog'un çiftleştirilmesiyle elde edilen bu tür küçük boyutlarına rağmen kaslı ve güçlü bir köpektir. Küçük dik kulakları, dalgalı siyah beyaz tüyleriyle görenlerin gönüllerini bir bakışta fethedebilir. Sahiplerine karşı oldukça duygusal ve güçlü bir bağı vardır ve çocuklarla da anlaşabilir. Diğer evcil hayvanlara karşı da anlayışlıdır. Kısa tüyleri onun tüy bakımı daha da kolaylaştırır. 5 ila 11 kilo ağırlığı arasındadır ve ortalama 10-14 yıl arası yaşarlar.
2- Yorkshire Terrier: Evde köpek beslemek isteyenlerin en çok tercih ettiği köpek türlerinden biridir. Yorkshire Terrierler uysal ve sadıktır. Ayrıca Macerasever ve oldukça cesurlardır. İlgi ve sevgi görmeye bayılan Yorkshire Terrier'ler kusursuz bir bekçi köpeğidir. Havlamayı çok severler. Tek dezavantajları olarak tuvalet eğitiminde zorlanmaları söylenebilir. Ayrıca tüy yapıları gereği evde aşırı tüy dökmezler. Fakat tüy ve diş bakımları hiçbir zaman ihmal edilmemelidir. Evde çok rahat beslenebilecek bakımı kolay ve apartman yaşamına uyum sağlayabilen bir köpek türüdür. Egzersize çok ihtiyaç duymazlar.
3- Papillion: Az tüy döken köpekler arasında oldukça popüler cinslerden biridir. Temiz ve kokusuz olan bu köpek türü az tüy dökmesi bakımından köpeği besleyen kişiyi fazla üzmez. Apartman yaşamına kolay uyum sağlarlar fakat yalnızlıktan hoşlanmazlar. Uzun süre evde yalnız kalmaları halinde çok havlar komşuları rahatsız ederler. Yalnızlığı sevmeyen bu köpek türünü gittiğiniz her yere götürebilirsiniz.
4- Basenji: Tüye karşı alerjiniz varsa evde bu köpek türünü beslemelisiniz. Kısa tüyleri ve sevimli tavırlarıyla evde besleyebileceğiniz bir köpek türüdür. Evi kirletmez ve korur. Tembelliği seven bu köpek türüne çok sık spor ve egzersiz yaptırmalısınız. Aksi taktirde şişmanlayıp hantal bir köpek haline gelebilir.
5- Shih-Tzu: Bu köpekler sevimliliklerinin yanı sıra tüy dökme açısından dostlarını oldukça sevindirir. Görünümleri her ne kadar bunun tam tersini söylese de tüy bakımından değerlendirildiğinde neredeyse tüysüz köpektir diye biliriz. Apartman yaşamına son derece uygun olan bu köpek türüne her gün 10 dakika tüy bakımı yapmalısınız. Düzenli tüy bakımı yaptığınızda tüyünün hiç dökülmediğini göreceksiniz. Bakımı ve beslemesi kolay olan bir köpek türüdür. Az havlamaya meyilli sabırlı ve kararlı bir cinstir.
6- Malta Terrier : Apartman dairelerinde en rahat beslenebilecek köpek türlerinden biridir. Tuvalet eğitimini çok çabuk alır, boyutları oldukça küçüktür ve tüy dökmez. Arkadaş canlısı ve sosyal hayvanlardır buna rağmen aşırı ilgi beklemezler. Egzersiz ihtiyacı diğer türlere oranla daha düşüktür, eğitilebilme potansiyelleri ise son derece yüksektir.
7- Kaniş: Kanişlerin kıvırcık ve yoğun tüyleri sizi aldatmasın onlar en temiz ve en az tüy döken köpek türlerinden biridir. Boyutları ortalama 28 cm ile 45 cm arasındadır. Şirin görünümlerinin yanı sıra oldukça zekilerdir. Özellikle köpek tüyüne alerjisi olan hayvan  severlerin beslemeyi en çok tercih ettiği cinslerde üst sıralardadır. Günlük olarak tüy bakım rutini kaniş köpeğinizin tüy sağlığı bakımından zorunlu bir ihtiyaçtır ve kesinlikle aksatılmamalıdır. Böylece tüy dökümü en az seviyelere inecektir.
8- Portekiz Su Köpeği: Adından da anlaşılabileceği suyu çok seven bir türdür. Çok zekidir ve eğitimi çok kolaydır. Yoğun tüyleri vardır ve Portekiz Su Köpekleri tüy dökmeyen köpek cinsileri arasında yer alır. Egzersize çok ihtiyaç duyarlar özellikle evde besleniyorlarsa sık sık dışarı çıkartılıp egzersiz yaptırılmalıdır. Oyun oynamaktan büyük keyif alırlar ve diğer evcil hayvanlarla iyi anlaşırlar.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!