Sultan Papağanı Nasıl Mutlu Olur?
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Sultan Papağanı Nasıl Mutlu Olur?
54
okunma
Sultan papağanın mutluluğu ona göstereceğiniz ilgi ve sevgiye bağlıdır. Nasıl mutlu olur ve mutluluğu nasıl anlaşılır? Sorularının yanıtları yazımızda yer almaktadır. [lwptoc]

sultan papağanı mutluluğu

Sultan Papağanlarının Mutluluğu

Evimizde mutlu bir Sultan Papağanı’nın bizimle birlikte yaşaması gerçek anlamda çok eğlenceli ve neşeli bir ortam yaratacaktır. Bu gaye ile alıp evimizde özenle beslediğimiz Sultan Papağanı sayesinde mutlu, eğlenceli anlar yaşamak istiyorsak elbette ki evcil hayvanımızın keyfini yerinde tutmamız gerekmektedir. Peki, Sultan Papağanı nasıl mutlu olur? Bu şirin, pozitif ve daima mutlu papağanları mutlu etmek için çok büyük çabalar harcamanıza gerek yok. En sevdikleri bazı oyuncaklar ve biraz ilgi ile onları şımarttığınızda karşılığını size kat be kat fazlası şaklabanlıklarla verecektir.

Dal Darı

İlk olarak en çok bayıldıkları yiyecekten bahsedelim. Sultan Papağanı dal darı yemeye çok bayılan bir kuş türüdür. Dal darıyı yemeden önce gördüklerinde bile inanılmaz mutlu ve heyecanlı davranışlar sergilerler. Ancak kilo kontrolünü sağlayabilmek için bu tatlı kuşlara 2 günden bir olmak sureti ile kontrollü bir şekilde dal darı verilmelidir. Aksi halde çok fazla tüketme ihtimalleri bulunduğundan hızla kilo alabilirler. Özen gösterilmesi gereken durumlardan biri de dal darının daima taze olmasıdır. Bunun için sık sık az miktarlarda satın almalısınız.

Kafes Temizliği

Kirli ortamlardan hoşlanmaya Sultan Papağanı kafesinin daima temiz tutulmasından hoşlanmaktadır. Onun için kafesini temizlediğinizde ne kadar sevindiğini fark edeceksiniz. İlk başlarda ne yaptığınızı anlamayıp kayıtsız kalmasına aldırmadan devamlı kafesini temizleyin büyüdükçe sizin bunu onun için yaptığınızı mutlaka anlayıp müteşekkir olacaktır. Ayrıca kirli bir kafesin sevimli kuşunuzda stres yaratacağını bilmelisiniz.

İlgi

Sultan Papağanı kendisi ile özel olarak ilgilenilmesinden, evdekilerin odak noktası olmaktan çok hoşlanır. Yalnızlığı kesinlikle sevmezler; bu yüzden de sürekli oturduğunuz bir odada olmalarını sağlamalısınız. Kafasını ve boynunu kaşımanızdan inanılmaz derecede keyif alacaklardır. Bunun dışında yumuşak bir ses ile ona tatlı sözcükler söylediğinizde mutluluğunu herkesin hemen anlayabileceği şekilde ifade edeceğinden emin olabilirsiniz.

Oyuncaklar

Sultan Papağanı oyun oynamaktan çok fazla hoşlanır. Ayrıca eğitim vermek istiyorsanız eğitici oyuncaklar satın alabilirsiniz. İlk oyuncak verdiğinizde ondan korkup uzak durmasına aldırmamalısınız. Kısa zamanda oyuncağının zararsız olduğunu anlayıp onunla oynamaya başlayacaktır.

Kuş Banyosu

Sultan Papağanı nasıl mutlu olur, sorusunun en doğru yanıtlarından biri de banyo yapmaktır. Özellikle havaların sıcak olduğu yaz aylarında kuş banyosu için özel üretilmiş banyolardan birine ılık su koyup ne kadar mutlu bir şekilde banyo yaptıklarını izleyebilirsiniz. Kışın eğer eviniz çok sıcak oluyorsa ve hasta olmayacağından, üşütmeyeceğinden eminseniz haftada 1 kere kuş banyosu yaptırabilirsiniz. Çok ama çok dikkatli olmanız gereken noktalardan biri de banyonun asla akşam saatlerinde yapılmaması gerektiğidir. Hava her ne kadar sıcak olursa olsun akşam vakitlerinde kuşunuza banyo yaptırmak hastalanmasına neden olabilir. Bu yüzden öğle vakitlerinde sıcaklığın en üst düzey olduğu zamanlarda banyo yapmasına müsaade etmelisiniz. Sultan Papağanı nasıl yıkanır? içeriğimizi okuyarak konu hakkında ayrıntılı bilgi de edinebilirsiniz. Siz kuşunuzun mutlu olmasını için neler yapıyorsunuz? Yorum kısmından bizimle ve diğer kuş severlerle paylaşabilirsiniz.    

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!