Su Kaplumbağası
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Su kaplumbağasının özellikleri nelerdir? Su kaplumbağaları nasıl beslenir, ne yer? Su kaplumbağalarının fiyatı nedir?
Su Kaplumbağası
43
okunma
Trachemys Sripta Elegans cinsi deniz veya sulak alanlarda yaşayan su kaplumbağaları, genellikle kırmızı ve kahverengi benekleri ve oldukça şaşırtıcı kabukları ile dikkat çekmektedir. Evde beslenebilecek en sakin ve en sessiz hayvanlardan olan bu canlıların beslenmeleri, üremeleri ve daha birçok özelliğine aşağıda sizler için değindik.

Su Kaplumbağası Genel Bakış

Amfibik olarak bilinen su kaplumbağaları, doğal habitatları olan su ve sulak alanlarda yaşamalarına rağmen; sadece sularda değil aynı zamanda karada da yaşama adapte olmuşlardır. Oldukça sevimli olan bu hayvanların onlarca farklı çeşidi olmakla birlikte bu yazımızda sadece birkaçından bahsetmek daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağaları

Kafalarındaki kırmızı çizgilerden dolayı bu adı alan, kırmızı yanaklı su kaplumbağaları, California ve Kuzey Meksika orijinlidir. Erkekleri dişilerine göre daha iri ve daha hızlıdır. Üreme ve gelişme yetenekleri, diğer su kaplumbağalarına göre daha gelişmiştir. Oldukça istilacı olan bu canlıların, su popülasyonunu etkilemelerinden dolayı bazı tedbirler alınmaktadır. Akvaryumda beslemek isteyenler, bu duruma dikkat etmeliler. Erkekleri 30 cm’ye kadar uzarken dişileri ise 25 cm’ye kadar uzayabilmektedir. Yaklaşık 2-3 kilogram ağırlığında olan bu canlılar şaşırtıcı düzeyde 30 yıla kadar yaşarlar.

Caretta Caretta

Su kaplumbağalarına en iyi örneklerden biri de ülkemizde nesli tükenmek üzere olan Caretta Caretta’lardır. Oldukça büyük ve iri olmaları onlar için hem avantaj iken hem de düşmanlarına karşı yavaş hareket etmelerinden dolayı büyük bir dezavantaj olarak görülebilir. Erkekleri 70 cm’ye kadar uzar ve ortalama ömürleri 70 yıl kadardır.

Su Kaplumbağası Bakımı

Oldukça sakin ve sessiz hayvanlar olan su kaplumbağalarının bakımı da bir yönü ile zor gelebilir. Çünkü sulu ortamları çok sevmelerinden dolayı ortalama ısı ile hazırlanmış küçük su parklarını veya ılık suya sahip akvaryumları tercih edebilirsiniz. Su kaplumbağası ne yer? Günlük olarak beslenmeleri gerekir. Günde 1 veya 2 kez et veya ot ile besleyebilirsiniz. Her ne kadar otobur olsalar da et ile de besleyebilirsiniz. Güneş ile temas eden alanlarda korumanız sizin için daha iyi bir seçim olacaktır. Aynı zamanda yanlarında aynı cins olmayan başka bir canlıyı koymamanız gerekir. Eğer dış ortamda besleyecekseniz de sık sık yıkamanız gerekebilir. Ilık su ile yıkamayı tercih ediniz.

Üremeleri ve Çoğalmaları

Türlerine bağlı olarak değişmekle birlikte, yumurtlama dönemlerinde 10 ila 100 yumurta arası bırakırlar. Bunların büyük çoğunluğu belirli dönemlerde ölürler ve sadece %30 gibi bir oranda yaşamlarını devam ettirirler. Yılda genellikle 2 defa yumurtlama dönemleri olur ve her yumurtlama süresi 2-3 ay sürer.

Su Kaplumbağası Fiyatları

Su kaplumbağası fiyatları yaşadığınız il ve semte göre farklılık gösterebilir. Minik su kaplumbağaları Pet Shoplarda ortalama 50 ila 200 TL arasında fiyatlara satılmaktadır.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!