Sibirya Kurdu (Husky) Özellikleri ve Bakımı
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Sibirya Kurdu diğer adıyla Husky köpeklerin özellikleri nelerdir? Bakımı nasıl gerçekleştirilir? Nasıl beslenmelidir? Sibirya Kurtları hakkında tüm merak ettikleriniz..
Sibirya Kurdu (Husky) Özellikleri ve Bakımı
56
okunma
Sibirya kurdu, ilk bakışta farklı ve renkli göz yapısı ve sert görünümü ile dikkat çeken bir hayvandır. Bu cinse ayrıca “Husky” köpekleri de denmektedir. Güçlü ve sert görünümlerinin altında oldukça uysal, oyuncu ve sevecen bir karakter yatmaktadır. Özgürlüklerine fazlasıyla düşkün oldukları için zaman zaman inatçı tavırlar sergilemeleri garipsenmemelidir. Sosyal medyada fotoğrafları ve videoları en çok paylaşılan köpek cinslerinden biridir ve tüm dünyada hatırı sayılır bir fan kitlesi vardır. [lwptoc] Bakımını üstlenen ailelere sıkı bağlarla bağlanırlar. Ayrıca çocuklara karşı da oldukça sabırlı ve sevgi doludurlar. Bu özellikleri onun iyi bir aile köpeği olmasını sağlar. Sıcak iklimlere adapte olmakta zorlanırlar ve dar alanlardan çok hoşlanmazlar. Evde Sibirya kurdu beslemek yerine bahçesi olan evlerde bakımını gerçekleştirmek daha doğrudur. sibirya kurdu özellikleri

Sibirya Kurdu Özellikleri

Sevgi dolu bir cins olan ve hem sadakatleriyle hem de birbirinden sempatik hareketleriyle herkesi kendine hayran bırakan Sibirya kurdu özellikleri aşağıda belirtilmiştir.
  • Yetişkin bir Sibirya kurdunun ortalama ağırlığı 30 kg civarındadır.
  • Ayak yapıları, rahatlıkla karda yürümeye uygun yapıdadır.
  • Kulakları dik ve kafa yapısı uzun ve sivridir.
  • Zekidirler ve oyun oynamayı severler.
  • Yetişkin bir Sibirya kurdunun boyu 60 cm’ye çıkabilmektedir.
  • Çiftlikler ve bahçeli evler uygun yaşam alanlarıdır.
  • Sağlam bir bünyeye ve güçlü, dayanıklı bir yapıya sahiptirler.
  • Ortalama ömürleri 12-15 yıldır.
  • İyi huylu, ılımlı, sevecen, sabırlı karakteristik davranışlar gösterirler.
  • Eğitilmeye uygun hayvanlardır.
  • Yalnız hareket etmeye meyilli olduklarından, kalabalık yerlerde yalnız bırakılmamaya dikkat edilmelidir.
  • Soğuk iklimi daha çok severler ve -50,-60 dereceye kadarki soğuklara dayanabilirler.

Sibirya Kurdunun Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Sibirya kurdu bakımı hayvanlarla ilgilenmeyi sevenler için çok da zor sayılmaz. Sibirya kurdu bakımında en çok dikkat etmeniz gereken noktalardan biri bu köpeklerin yoğun egzersiz ihtiyaçlarını giderebilmek olmalıdır. Özellikle sıcak olmayan havalarda uzun yürüyüşlere çıkartılmaları gerekir. Sibirya kurdu bakımının önemli aşamalarından biri de tüy bakımıdır. Yılda 2 defa tüy döken Sibirya kurtlarının, köpekler için üretilmiş köpek tarağı ile haftada en az 1 kere tüyleri taranmalıdır. Tüy bakımı esnasında nazik ve dikkatli davranmamanız sonucunda Huskylerin sinirlenebileceğini belirtmemizde de fayda var. Sibirya kurtlarının sevmediği iki şey varsa bunlardan biri sıcak diğeri ise yalnız kalmaktadır. Ona ayırabildiğiniz kadar fazla vakit ayırmanız gerekir, Husky yalnız kaldığında sinirlenerek etrafındaki nesneleri bazı zararlar verebilir. Huskyler sağlıklı ve uzun bir ömür geçirebilmeleri için belli aralıklarla veteriner hekimin kontörlünden geçirilmelidirler. Her türlü hastalığa karşı veteriner hekimlerin uyguladığı aşı programları çerçevesinde aşıları yapılmalıdır. Parazitlere karşı kulak ve kulak içlerinin temizliğine dikkat edilmelidir. Bu köpek türü, soğuk iklime uygun hayvanlar olduklarından özellikle soğuk havalarda oyun oynamayı severler. Bu yüzden soğuk havalarda antrenman yaptırılmalıdır. Sıcak havalarda ise güneşin önünde bırakılmamalıdırlar ve mümkünse serin yerlerde tutulmalıdır.

Sibirya Kurdu Nasıl Beslenmelidir?

Sibirya kurdu hakkında cevabı aranan diğer bir soru da “Sibirya kurdu ne yer, nasıl beslenilmeli?” gibi sorulardır. Bu köpek türü beslenirken yağ oranı yüksek, pişmiş kemik gibi yiyecekler verilmemelidir. Yaşlarına uygun olarak veteriner hekimin önerdiği besinlerin verilmesine özellikle de kendi türüne uygun bir şekilde içeriği hazırlanmış mamalar verilmesine dikkat edilmelidir. Doğru bir beslenme alışkanlığı için mamaların günde 2 kez verilmesi uygundur. Sibirya kurtları için önerilen beslenme şekli 2 bardak kuru gıdanın 2 öğün olacak şekilde verilmesidir. Verilen mamalar ve besinlerin kaliteli olması, bu hayvanların sağlığı için olmazsa olmaz şartlardandır. Bu tür köpekler, cüsselerine göre az besin yerler. Verilecek öğünün; kurdun büyüklüğüne, yapısın, yaşına ve günlük olarak verilecek eğitimlerin zorluğuna ve sayısına bağlı olarak belirlenmelidir.

Sibirya Kurdu Fiyatları

Biz hayvanların satılıp alınmasına kesinlikle karşıyız. Husky cinsinden canlıların özellikle sıcak iklimlerde ve küçük alanlarda mutsuz olabileceğini mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. Bununla birlikte ücretsiz bir Sibirya Kurdu sahiplenmek için barınaklarla iletişime geçebilir ya da sosyal medya ve sitemizde yer alan ücretsiz sahiplendirme ilanlarını inceleyebilirsiniz. Pet Shop ve üretim çiftlerindeki yaşına ve rengine bağlı olarak Husky fiyatları 2.000 ile 5.000 lira arasında değişebilmektedir. Bu sevimli canlıların birbirinden eğlenceli anlarının yer aldığı videoyu izleyerek bu cins hakkında daha iyi bir fikriniz oluşabilir; Heybetli ama bir o kadar da sıcak kanlı olan bu güzel dost aynı zamanda "Hiperaktif köpek cinsleri" arasında da sayılmaktadır.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!