Scottish Fold Özellikleri ve Bakımı
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Son günlerin en popüler kedi ırklarından Scottish Fold türünün özellikler, bakımı ve hakkında merak edilen her şeyi sizin için kaleme aldık.
Scottish Fold Özellikleri ve Bakımı
41
okunma
Scottish Foldlar; son dönemlerde güzellikleriyle ve sakinlikleriyle dikkat çeken bir kedi ırkıdır. 1961 yılında bir çiftçi tarafında İskoçya’da bulunmuştur. Bu kedi türü, düz kulaklı bir anneden dünyaya gelmiştir. Kesin olmamakla birlikte Shorthair ve Birman türünün çiftleşmesi ile oluştuğu söylenir. Genetiği kesin bir şekilde bilinmemektedir. Scottish Fold özellikleri ve bakımı açısından oldukça kolay bakılabilen bir kedi türüdür. Amerika'da ilk olarak üretimi yapılan Scottish Fold ırkı, kısa zamanda çok sevilen en çok beslenen popüler evcil kedi türleri arasına girmiştir.. Scottish Fold Kedi Irkının Özellikleri Scottish Fold türü kedilerin en belirgin özelliği, sahip olduğu küçük kulaklarıdır. Bu kulakların oluşunun genetik bir sorundan kaynaklandığı zaman içerisinde yapılan araştırmalarla tespit edilmiştir. Sık ve kısa tüyleri olan bu kedi ortalama 4-6 kilo arasındadır. Uysal ve sevimli bir kedi olup çok akıllı ve oyuncu kedilerdir. En belirgin özellikleri geniş kafa yapısı küçük kıvrık kulakları ve masum görünüşleridir. Yuvarlak ve parlak gözleri vardır. Bu kedi türü oldukça sıcakkanlıdır, insanlara çabuk uyum sağlar. Oldukça evcimen bir kedidir. Kucakta bulunma ve fazla hırpalanarak sevilmeyi çok sevmeyen bu kediler sahiplerine fazla sadık ve sevgi doludur. Sahipleri ile beraber oyun oynamaktan çok hoşlanırlar. Yalnızlığı hiç sevmezler. Evde ya da bahçede yaşama ortamı oluşturulabilir. Scottish fold özellikleri ve bakımı açısından da oldukça özel bir ırktır.
Scottish Fold Kedi Irkının Özellikleri Scottish Fold kedi türünün bakımı oldukça önemlidir. Düzenli beslenme, güzel bakım yapıldığı sürece 12 ila 15 yıl yaşayabilirler. Scottish Fold türü kedilerinde özellikle böbrek ve eklem hastalıkları sıklıkla görülür. Kulaklarındaki genetik bozukluklarına bağlı olarak eklem kıkırdaklarında zaman zaman ağrıları oluşabilir.

Scottish fold kedisinin bakımında dikkat edilmesi gerekenler şunlardır;

  • Özellikle kedilere sağlıklı beslenme konusunda oldukça dikkat edilmelidir. Tahıllı, sebzeli, meyveli balıklı, etli, tavuklu birçok kedi maması çeşidi bulunmaktadır. Kedinin bütün mama türlerinden yeterli ve dengeli bir şekilde beslenmesi sağlığı açısından oldukça önemlidir.
  • Kuru ya da yaş mama tercihi yapılabilir.
  • Bakımda diğer önemli bir nokta ise Scottish Fold kedi türünün aşı takviminde bulunan aşıları zamanında yaptırmaktır. Bağışıklığının güçlenmesi açısından çok önemlidir.
  • Haftada iki kez tüylerini taramak gereklidir. Tüylerini taramak için veteriner yardımıyla özel bir tarak almalısınız, çünkü tüyleri çok kırılgandır Böylece tüy dökümü de azaltılmış olur.
  • Tırnak bakımı da haftada iki yapılmalıdır.
  • Diğer kediler kadar hareketli olmadıkları için kilo almalarını engellemek açısından onlar için oyun üretmek gerekir.
  • Scottish foldun duymasında problem yaşanmaması adına her hafta mutlaka kulak temizliği mutlaka yapılmalıdır.
  • Scottish fold kedi türünün ağız bakımının da her gün yumuşak bir fırça yardımıyla yapılması gerekir.
  • Tuvalet eğitimi sırasında oldukça duyarlı olmasınız, çünkü çok hassas hayvanlardır. Tuvalet eğitimi sırasında kaliteli bir kum kullanmalısınız. Aksi takdirde vücudunun her yerine yapışabilir. Bu durum hayvanınızın özellikle gözlerinde enfeksiyon oluşmasına neden olabilir.
Scottish fold özellikleri ve bakımında yukarıda yazdığımız maddelere çok dikkat edilmelidir. Dikkat edildiği takdirde bu sevimli kedi türleri sizinle uzun yıllar sağlıklı bir şekilde yaşayabilir.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!