Samoyed köpek cinsi bakımı ve özellikleri
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Samoyed köpek cinsi bakımı ve özellikleri
38
okunma
Samoyed köpek cinsi, muhteşem tüy rengi ve yapısının yanında yine aynı muhteşemlikte güzel gözleriyle, tüm hayvanseverlerin büyük sempati duyduğu köpekler arasındadır. Samoyed köpekler; bekçilik yapma kabiliyetleri, diğer hayvanlarla kurdukları ilişkiler ve enerji seviyeleriyle dikkat çekerler. Kabarık tüyleri ile güçlü bir duruşa sahiptirler. Çene yapısı nedeniyle “Gülümseyen Köpek” olarak da nitelendirilirler. Samoyed özellikleri

Samoyed Köpek Özellikleri

Samoyed köpeklerin özellikleri arasında en fazla öne çıkanları listeleyecek olursak, şunlardan bahsedebiliriz.
  • Aşırı sıcak iklimlere dayanıksız yapıda olmaları, Samoyed ırkı köpeklerin olumsuz özelliklerinden biridir.
  • Asya ve Sibirya kökenli köpek türlerinden biri olması nedeniyle, soğuk hava koşullarına en dayanıklı türlerden biri oldukları bilinmektedir.
  • Bekçilik kabiliyetleri, muazzam ölçüde gelişmiştir. Son derece sadık yapıdadırlar.
  • Orta- büyük ırk köpekler olarak sınıflandırılırlar.
  • Ortalamanın biraz üzerinde enerji seviyeleri ile gerek diğer hayvanlarla ve gerekse çevredeki insanlarla, yoğun oyun oynama isteğinde olabilirler.
  • Çocuklarla araları genellikle iyi olan Samoyed cinsi köpekler, diğer köpeklerle de ortalama sosyallik içerisindedir.
  • Farklı hayvan türleriyle anlaşma konusunda oldukça başarılı olmaları, Samoyed köpeklerinin özellikleri arasındadır.
  • Günde bir veya iki günde bir, kısa sürelerle de olsa taranmaları tüy bakımları için faydalı olacaktır.
  • Sıcakkanlı yapıya sahiptirler.
  • Diğer köpek cinslerine göre eğitimleri daha uzun sürmektedir.
  • Erkeklerin ortalama yükseklikleri 50-60 cm, dişilerin ise 45-55 cm arasındadır.
  • Yetişkin erkek Samoyed köpekler 20-30 kilo arasında bir ağırlığa sahip olurlarken, dişi Samoyedler ise 15-25 kilo arasında ağırlığa sahiptirler.
  • Tüy yapıları yoğun ve oldukça sıktır.
  • Samoyed köpeklerin renkleri çoğunlukla beyaz olup, beyaz ve krem karışımı renge sahip olan cinsleri de bulunmaktadır.
  • Ortalama yaşam süreleri sağlıklı olmaları durumunda, 12 ile 15 yıl arasında değişebilmektedir.

Samoyed Köpek Bakımı

Bu köpeklerle yaşamlarını paylaşmak isteyen köpekseverler özellikle "Samoyed köpek bakımı zor mu?" sorusunu dile getirmektedir. Tüy bakımları, bazı köpek türlerine nazaran daha kolaydır. Birkaç gün taranmadıklarında bile tüylerinde topaklanma gibi sorunlar görülmese de günlük veya birkaç günde bir kısa süreler olacak şekilde taranmaları tüy sağlıkları için yeterli olacaktır. Yıl içerisinde birkaç kez bol miktarda tüy dökebilirler. Normal süreçte de dökebilecekleri belirli miktarda tüyler için, tüy bakımına dikkat edilmelidir. Sık banyo ihtiyacı olmasa da haftada bir kez banyo yaptırmak daha temiz kalmalarını sağlayacaktır. Samoyed köpeklerin bakımı, genel itibariyle kolay olarak nitelendirilmektedir. Bu cins köpeklerin bakımıyla ilgili en çok gelen sorulardan biri de "Samoyed tıraş edilir mi?" sorusu oluyor. Aslına bakarsanız sadece bu tür cinsler için değil hiçbir tür için tıraş önerilen bir uygulama değildir. Köpeğinizin sıcak havalarda daha mutlu olmasını istiyorsanız yerlere buzlar sererek onunla oyun oynamanız ve patilerini ara ara soğuk suyla ıslatmanız onu rahatlatacak ve mutlu edecektir.

Samoyed Köpek Beslenmesi Nasıl Olur?

Besleyici özelliklere sahip unsurlara mama içerisinde yer vermek, özellikle gelişmekte olan geç Samoyed yavruları için önemlidir. Yüksek yağlı gıdaların da bu ırk köpeklerin sağlığını olumsuz etkileyebileceği bilinmektedir. Bu yüzden aşırı yağlı bir beslenme programından kaçınmak gerekir. Aşırı besleme kilo alımına sebep olacağı için mama içeriğine dikkat edilmeli ve egzersiz programları ile hareketli olması sağlanmalıdır. Bu yazımızın faydalı olduğunu düşünüyorsanız eminiz ki Sibirya Kurdu (Husky) türüyle ilgili zengin içeriğimizi de oldukça beğeneceksiniz.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!