Sakallı Ejder Yaşamı Özellikleri ve Bakımı
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Sakallı ejder yaşamı, özellikleri, türleri bakımı ve beslenmesi üzerine detaylı bilgileri ve ömrü ne kadar, kaç yıl yaşar gibi soruların cevaplarını içeriğimizde bulabilirsiniz
Sakallı Ejder Yaşamı Özellikleri ve Bakımı
43
okunma
Sakallı ejder hakkında tüm bilmek istediklerinizi bu yazıda topladık. Yaşamı, özellikleri, bakımı üzerine bilgilerle birlikte, yasak mı ve neden yasak sorularına yanıt verdik. [lwptoc] Pogona olarak da bilinen Sakallı Ejder yaşamı, diğer sürüngenlerden ayırt edilebilir özelliklere sahip olsa da sınıfının temel özelliklerini de doğal olarak taşımaktadır. Baştan belirtmek isteriz ki bu sevimli dostumuzu beslemek yasaktır. Bu yasağın ayrıntılarıyla ilgili bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Sakallı Ejder Yaşamı

Daha çok Avustralya’nın çöl ve bozkırlarında görülen bu muhteşem canlılar, Galler’in bazı eyaletlerinde de sıklıkla rastlanan bir hayvandır. Çöl topraklarını sevmesi nedeniyle kumlu ve topraklı zeminler, rahat etmelerini sağlar. Bunun yanı sıra taşlar, dallar ve kuru yapraklar, yine onlara yaşam alanı oluşturmak için kullanılmalıdır. Onlar için hazırlanacak ortamın nem oranı %50’nin altında olmalı, sıcaklık ise geceleri 21-23 derece, gündüzleri ise 30-36 derece arasında olmalıdır. sakallı ejder özellikleri

Bilinmesi Gereken Özellikleri

  • Yetişkin Sakallı Ejder boyu, ortalama 50-60 santimi bulabilir.
  • Ortalama vücut ağırlıkları yetişkinlerde 400-500 gram arasındadır.
  • Kafa yapısı üçgen şeklinde olup, kafalarında ve vücutlarının genelinde çok sayıda iğneli pullar görülür.
  • Tehlike anında siyah renge bürünüp kafalarındaki iğneli pulları şişirmeleri, Sakallı Ejder özellikleri arasında en dikkat çeken yanlarıdır.
  • Ev ortamına alıştıktan sonra iğneli pullarını şişirerek siyahlaşan hayvanlarda tehlikeden ziyade, herhangi bir hastalığın görülme olasılığı da vardır.
  • Cinsel dimorfizm, erkek ve dişi ejderlerin ayırt edilebilmesini sağlayacak şekilde belirgindir. Erkek olanlarının femoral gözeneklerini cinsel organlarında görmek mümkün iken, dişilerde bu özellik yoktur.
  • En fazla görülen renkleri kahverengi, gri, turuncu, kırmızımsı ve yeşil renklerdir.
  • Ortalama yaşam süreleri, 15 yıldır.

Karakteristik Yapıları

Sıra dışı evcil hayvan arayanlar için ideal bir seçim olan bu sevimli canlılar, görüntülerine karşın oldukça sevimli karaktere sahiptir. Sosyal yapıları ile diğer sürüngenler arasından ayrılan bu hayvanlar, uysal karakterleri sayesinde ev ortamında sorunsuzca beslenebilirler. sakallı ejder bakımı

Sakallı Ejder Bakımı ve Beslenme

Onları hepçil hayvanlar kategorisinde değerlendirmek gerekir. Mevsim ve yaşam ortamının şartlarına göre beslenme alışkanlıklarının değişebilir olması, aslında bu canlıyı sahiplenenler için bir avantajdır. Ancak yine de mümkün olduğunca besin dengesini korumak, sağlıklı beslenmeleri açısından önem teşkil eder. Sümüklü böcek başta olmak üzere tüm böcek türlerini severek yiyen bu hayvanlar, meyve ve sebze yiyerek de beslenme ihtiyaçlarını giderebilirler. Bakımları kafes ortamının iyi bir şekilde sağlanması durumunda kolaydır. Bazı ektoparazitlere karşı savunmasız olmaları nedeniyle, korucuyu ilaçlar verilmesi daha uygundur. sakallı ejder türleri

Sakallı Ejder Türleri ve Yaşadıkları Bölgeler

Toplam 8 türü vardır. Bu türler ve daha yaygın olarak görüldükleri bölgeler aşağıdaki şekildedir;
  • Vitticeps – Güney ve Orta Avustralya
  • Nullarbor – Orta ve Güney Avustralya
  • Mitchelli – Kuzeybatı Avustralya
  • Minor – Orta ve Batı Avustralya
  • Minima – Batı Avustralya
  • Microlepidota – Kuzeybatı Avustralya
  • Henrylawsoni – Kuzey Toprakları
  • Barbata – Great Dividing Range gibi Doğu Avustralya bölgesidir.

Sakallı Ejder Yasak mı?

Bu hayvanları beslemek ülkemizde yasaktır. Yasağın nedeni ise bu güzel canlının ne yazık ki insanlarda ölümcül hastalıklara neden olabilen Salmonella bakterisi kaynağı olmalarıdır. Bu bakterinin neden olduğu rahatsızlıklara tifo örnek gösterilebilir. Hayvan teması ne yazık ki bu bakterinin yayılmasındaki ilk kaynaklardan biridir. Sakallı ejder bakımı, yaşamı ve karakteri üzerine özellikleri kaleme aldığımız bu içeriğimizin ardından "Hayvanlar Aleminde Sıra dışı 5 Canlı" yazımızı da okumak isteyebilirsiniz.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!