Ramirezi Balığı Bakımı ve Cinsiyet Ayrımı
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Ramirezi balığı özellikleri nelerdir? Bakımı ve cinsiyet ayrımı nasıl yapılır? Nasıl beslenir, hangi balıklarla birlikte yaşar, akvaryumu nasıl olmalıdır? Bu balık türüyle ilgili tüm merak ettikleriniz yazımızda.
Ramirezi Balığı Bakımı ve Cinsiyet Ayrımı
58
okunma
Ramirezi balığı doğal yaşam alanları Venezüella, Kolombiya ve Amazon Nehri havzalarında mevsimsel sular altında kalmış ova ve ormanlarda oluşan sığ kumluk ve az bitkili çamur diplere sahip alanlardır. Genel olarak etçil beslenen bu balık türü, doğal ortamlarında diplerde yaşayan canlılar ile beslenmektedir.

Ramirezi balığı özellikleri

Ağız ve solungaçlar ile kumu eleyerek yenebilir canlıların tüketildiği beslenme şekline sahiptir. Tül yüzgeçli, gold, elektrik mavisi, balon gibi çeşitli varyeteleri bulunan bu tür, kendisine yem veren kişiyi tanıyacak kadar zekidir. Ortalama yaşam süreleri 4 yıldır.

Ramirezi Balığı Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Ramirezi balığı akvaryumda beslenebilir. Akvaryumda veya tanklarda balık yetiştiriciliğini hobi veya profesyonel olarak yapan akvaristler (*) tarafından yapılan değerlendirmelerle oluşturulan “Yetiştirme ve Üretme Zorluk Seviyesi” değerlendirme listelerinde “4” rakamı ile ifade edilen ve “Orta-Zor” yetiştirme seviyesine sahip balık türüdür. Akvaryum balık yetiştiriciliğine yeni başlayanlar tarafından zorluk seviyesi nedeniyle tercih edilmezler. Eğer bu balık türü akvaryumda yetiştirilecekse; kan kurdu, su piresi, grindal kurt ve artemia mutlaka diyetinde yer almalıdır. Dondurulmuş veya kurutulmuş etçil yem çeşitleri ile beslenebilir. Küçük boyutta ve akvaryum veya tank dibine batma özelliği olan kuru yemlerin kullanılması balıkların doğaları gereği beslenme biçimleri olan dipten yem bulmayı kolaylaştıracağı için tercih edilmelidir. Genel davranış biçimleri barışçıl olan Ramirezi balıkları kendi türlerine karşı orta derecede agresiftir. 26°C ve 30°C arasındaki sularda sağlıkla yaşayabilen balıklar 4.0 ile 7.0 pH arasındaki suları tölere edebilmektedirler. Doğal ortamlarına uygun tasarlanmış ve en az 60 litrelik akvaryumda yetiştirilmesi gereken bu tür, en fazla 6 cm boya ulaşabilmektedir. Canlı doğuran balık türleri ve barışçıl Amazon balık türleri ile yaşayabilmektedir. Filtrasyonun ve akıntının güçlü olduğu akvaryum ve tanklarda yaşama oranları düşüktür. Bölgeci ve kavgacı balıklarla birlikte bakılmaya uygun değildir. Akvaryum su kalitesi ve oksijeni yeterli gelmezse balık tüberkülozu ve beyaz benek hastalığı görülebilir.

Ramirezi Balığı Cinsiyet Ayrımı Nasıl Yapılır?

Erişkin erkekler dişilerden daha büyük vücut yapısına sahiptir. Erkeklerin yüzgeçleri daha geniş, sırt yüzgeçleri ise daha uzun ve sivri uçludur. Renkleri ise dişilere göre daha yoğundur. Dişilerin genellikle karınları pembe veya kırmızı renkli olmaktadır. Yumurtalarını dişi ve erkek balıkları birlikte korurlar. Kendi doğal ortamlarında sığ, çamurlu ve kumlu diplerde yaşadıkları için geniş yapraklara, düz kayalara ve kütük parçalarına ve mango köklerine yumurta dökmektedirler. Yumurtalardan yavru çıkabilmesi için yaşadıkları suyun çok temiz ve düşük sertliğe sahip olması gerekmektedir. Yumurtadan çıkan yavru balıklar ilk 3 gün mikro kurtlar ve mikroskobik yemler ile beslenmelidir. Bu yazımızı sevdiyseniz Ciklet Balığı (Cichlid) Türleri ve Özellikleri yazımızı da mutlaka okumalısınız. Balıklarla ilgili daha detaylı bilgi edinebilmek için Balıklar Alemi kategorimize göz attınız mı? (*) Akvarist: Akvaryum içinde su canlılarını yaşatma, besleme ve üretmeyi hobi veya profesyonel olarak yapan kişi, akvaryum hobisini “bilinçli” yapan kişi.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!