Ragdoll kedisi hakkında merak edilenler
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Ragdoll kedisi hakkında merak edilenler
44
okunma
Ragdoll kedisi, diğer kedi ırklarına göre daha zekidir ve onların öğrenemeyeceği çoğu şeyi iyi eğitmen eşliğinde iyi eğitildiği takdirde kolayca öğrenebilir. Hadi bu zeki mi zeki, güzel mi güzel kediyi daha yakından tanıyalım. Safkan bir ırk olmayan Ragdoll tarihte ilk kez 1960’da California’da görülmüştür ve o tarihten bu yana dünyanın en popüler evcil hayvanlarından biridir. Bir diğer adı ise Beyaz İran Kedisi’dir. Ağırlıkları ortalama 4.5-7 kg arasında değişmektedir. Bu kedi ırkı hakkında değişik fikirler vardır ve bir grup insan bu kedilerin DNA’sı ile oynandığını, Ragdoll’lara insan genleri aktarıldığını savunuyor. Elbette bu iddiaların kanıtlanmış herhangi bir yanı yoktur. Bu kedinin en bilinen özelliği sahiplerine olan düşkünlükleridir. Bu tür aile için uygundur ve oyun oynamaktan, aile içi aktivitelere katılmaktan büyük zevk alır. Bu kedi cinsi nadir bulunur ve güzel, sevecen görüntüsüyle oldukça değerlidir. İsminin çevirisi ise oyuncak bebek anlamına gelmektedir.. Bu kediler mavi gözlüdürler ve bu ırk iri bir vücuda sahiptir. Tüy renkleri çeşitlilik gösterir ve Ragdoll ırkı insanlara çok düşkündür.  Oyun oynamayı seven Ragdoll kedileri çocuklar için iyi bir oyun arkadaşıdır ve tırmıklama huyları oldukça azdır. Bu da çocuklu evler için avantajlı bir durumdur. İyi eğitildiği takdirde bu cins kediler çoğu oyunu kolaylıkla öğrenebilir. Mesela uzağa atılan bir cismi bulup kolayca size getirebilir. Bu cins kedilerinin ses tonları oldukça incedir. ragdoll kedi

Ragdoll Kedilerinin Bakımı

Bu kediler ihtişamlı tüyleri ile göz kamaştırır tabi ki bu tüylerin de düzenli bir bakıma ihtiyacı vardır. Kedinin tüyleri günde bir kere taranması gerekmektedir. Bu şekilde ölü tüylerinden kolayca kurtulacaktır. Bu kedi cinsinin tırnakları en fazla iki haftada bir kere kesilmelidir. Ortalama 12 ve 17 yıl hayatta kalabilen bu türün uzun yıllar yaşaması için yaşam şartları ve bakım rutinleri büyük öneme sahiptir. İyi bakılan bu kedi 17 yıl yaşayabilir. Ayrıca bu cins en büyük kedi türleri arasında yer almaktadır. Bu ırk genel olarak mavi gözlüdür ve düşük oranda da olsa başka göz renklerine de sahip olabilirler. İnsanları takip etmeyi huy olarak benimsemişlerdir, bu özellikleri ile yavru köpeklere de benzetiliyorlar. Bu cinse talep çok olduğu için yüksek fiyatlardan alıcı bulmaktadır. Ragdoll cinsi dünyaca büyük bir üne sahiptir ve bunun en büyük sebebi dış görüntüsü ile zekalardır.  

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!