Palyaço Balığı Özellikleri ve Bakımı
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Palyaço Balığı Özellikleri ve Bakımı
77
okunma
Palyaço balığı özellikleri konusunu ele aldığımız içeriğimizde bu balığın bakımı, akvaryumu ve beslenmesi üzerine bilgiler hazırladık. [lwptoc] palyaço balığı özellikleri

Palyaço Balığı Özellikleri

Genel olarak palyaço balığı özellikleri şunlardır;
  • Palyaço balıklarının uzun gövdeleri ve sırt yüzgeçlerinde bir değil de iki yüzgeçleri varmış gibi görünmesini sağlayan bir çukur vardır.
  • Bu türler yaklaşık 10 cm’e kadar büyürler ancak genellikle daha küçük boylu kalmaktadırlar. Bu da bu türü daha küçük akvaryumlar veya yeni balık beslemeye başlayan kişiler için mükemmel bir seçenek yapmaktadır.
  • Üç beyaz çizgileri vardır: biri solungaçların arkasında, biri vücudun ortasında ve biri kuyruk yüzgecinin altında. Ortadaki şerit, kafaya dönük daha üçgen bir şekil oluşturmak için dışarı doğru çıkar.
  • Siyah bir çerçevenin bulunduğu çizgileri ve yüzgeçleri görsellik anlamında en etkileyici palyaço balığı özellikleri arasında yer alır.
  • Yuvarlak bir kuyruk yüzgeçleri vardır, bu yüzden iyi bir yüzücü değillerdir. Bu sebeple akvaryumlarında güçlü filtreler kullanmak önerilmez.

Cinsiyet Ayrımı

Palyaço balıkları cinsiyet açısından son derece özel canlılardır. Hepsi hem erkek hem de dişi üreme organına sahiptir. Eşeyli olarak üreyen bu balıklarda cinsiyet ayrımı yapılamaz. Bu türdeki tüm balıklar erkek olarak dünyaya gelirler. Ömürlerinde yalnızca bir defa olmak üzere cinsiyetlerini değiştirebilmektedirler. Anaerkil bir düzende yaşamlarını sürdüren bu balıklardan sürünün en iri ve güçlüsü lider olmak için dişiliği seçer. palyaço balığı bakımı

Palyaço Balığı Bakımı

Palyaço balığı bakımını doğru bir şekilde yapabilmek için bu özel balıklar hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Bu balıklar doğal yaşamlarında Pasifik ve Hint Okyanusu'nun sıcak bölgelerinde mercan resiflerinde veya Avustralya ve Güneydoğu Asya yakınlarındaki sığ lagünlerde yaşar. Anemonlarla simbiyozlarından dolayı, nadiren 1 km’den daha alçakta bulunurlar ve artan sıcaklık ve azalan tuzluluk nedeniyle sığ sularda yaşamazlar. Zayıf yüzücüler oldukları için mercanlar veya kayalar tarafından akıntıdan korunan Anemonlara yapışırlar. Resiflerin yakınındaki su, onu berraklaştıran az miktarda besin içerir. Evde akvaryumda resifleri yetiştirmek çok zaman alabilir ama onlar için harika bir ortam oluşturmuş olursunuz.

Akvaryum Koşulları

Bu muhteşem görünümlü balığı beslemek isteyenler "Palyaço balığı akvaryumda yaşar mı?" sorusunu dile getirmektedir. Evet, bu balıklar akvaryumda yaşayabilmektedir fakat belirli koşulları sağlamanız şartıyla. Anemonları tutmak Palyaço balığından daha zordur. Bu yüzden ikisini eşleştirmeye çalışıyorsanız, akvaryumunuzu önce Anemonlar için elverişli hale getirmelisiniz. Bu balık Anemonlarla birlikte tutulmuyorsa, küçük bir akvaryum, uygun filtrasyon ve vahşi su koşullarını taklit eden su koşulları sağlandığı zaman kendine uygun bir ortamda yaşadığını hissedecektir. Bu tür için tercih edilen ortam sıcaklığı 23-24°C arasındadır. Bu nedenle bir ısıtıcının kurulması gerekecektir. Suyun sabit tutulduğundan emin olmak için günlük bir termometre kullanılması gerekecektir. Akvaryumun balıklarınız için uygun bir ortam olabilmesi için suyun pH değeri 7,8 ile 8,4 arasında olmalıdır. Bu pH değeri aynı zamanda balığınızın diğer birçok türle eşleşmesine de izin verir. Akvaryumun içinde hem estetik zevk hem de su akışından pratik koruma sağlayan iyi bir yerleşim düzeni olmalıdır. Süsleme işlemi kayalar, canlı kayalar veya sahte resif ekleri kullanılarak yapılabilir. En iyi yerleşimler, açık yüzme alanları ve saklanma yerlerinin bir kombinasyonunu sağlayan yerleşimlerdir. palyaço balığı akvaryumu

Hangi Boyutta Akvaryuma İhtiyaç Duyuyorlar?

Palyaço balığı akvaryumu balıkların rahat bir yaşam sürmesi adına en az 75 lt olmalıdır. Bu sayede hem saklanmak hem de yüzmek için yeterli alana sahip olacaklardır. Bir Anemon da almak istiyorsanız daha büyük bir akvaryuma ihtiyacınız olacak. Her ilave Palyaço Balığı için 35 litre daha büyük bir akvaryum satın almalısınız.

Beslenme

Palyaço Balığını yeni başlayan balık sahipleri için bu kadar iyi yapan şeylerden biri beslenmesinin inanılmaz kolay olmasıdır. Vahşi doğada kopepodlar, küçük kabuklular, algler, anemon tentacles, balık yumurtaları ve larvaları yiyen omnivorlardır. Bu tür şeylerle beslenmek istediğinde akvaryum içerisinde  Mysis karidesi ve Salamura karides gibi etli yiyeceklerle beslenebilirler. Ayrıca donmuş balıkları ve sofralık karidesleri de (ince kıyılmış olması şartıyla) kolayca yiyebilirler. Canlı yemler, yabani olarak yakalanmış türlerin eve alışması veya üremeyi teşvik etmek için kullanılabilir. Daha küçük Palyaço Balığı'nın güvenlik bölgelerinin yakınında beslenmesi gerekir. Bu durum için miniklerin büyüyene kadar her zaman içinde olacakları küçük bir alan oluşturmalısınız. Daha büyük olduklarında, beslenme güçlüğünü önlemek için güçlü su akışının olmadığı alanlarda beslenmeleri önerilmektedir. Yetişkinlerin günde iki kez beslenmeye ihtiyacı vardır. Genç palyaço balıklarının ise günde 3 veya 4 kez beslenmeye ihtiyacı vardır. Sadece 3 dakika içinde yiyebileceklerini verin. Bu süre sonrasında suyu optimum seviyede tutmak için fazla yiyecekler ile pislikleri akvaryumdan sık sık temizleyin. Paylaço balığı üzerine hazırladığımız bu içeriğimizin ardından diğer deniz canlılarını keşfetmek ve onlar hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için Balıklar Alemi kategorimizdeki diğer yazılarımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!