Muhabbet kuşu nasıl konuşturulur?
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Muhabbet kuşu konuşur mu? Nasıl konuşturulur? Muhabbet kuşuna konuşma eğitimi nasıl verilir? Bu yazımızda konuşamayan ve konuşmaya yeni başlayan muhabbet kuşları hakkında bilgi sahibi olacaksınız.
Muhabbet kuşu nasıl konuşturulur?
68
okunma
Dünyanın en çok beslenen kuşlarından biri olan muhabbet kuşları bakımını üstlenen kişiler tarafından konuşturulmak istenir. Bu yazıdaki önerileri okuduktan sonra "Muhabbet kuşları nasıl konuşturulur?" konusunda bilgi sahibi olacaksınız.

Muhabbet Kuşu Konuşur mu?

Muhabbet kuşları konuşmayı, ıslık çalmayı öğrenebilir. Aslında, tüm kuşlar arasında en iyi konuşmayı öğrenen kuşlar olduğu bilinmekte ve papağanlara göre daha gelişmiş bir hafızaya sahipler. Yüzlerce kelime ve deyimi telaffuz etmeyi öğrenebilirler. "Sparky Williams" adlı başka bir muhabbet kuşunun 8 tekerleme, 360 cümle ve 550 kelimeyi bildiği söylenmekte. Oldukça zeki olan bu kuşlar aynı zamanda sosyalleşmeyi çok sever. Aşağıda verdiğimiz eğitimleri dikkatli bir şekilde uyguladığınızda siz de "Muhabbet kuşu nasıl konuşturulur?" konusunu öğrenmiş olacaksınız.

İletişime geçebileceğiniz bir odada bulundurun

Muhabbet kuşunuzu konuşturmak isterseniz kuşun kafesini sizin çokça vakit geçireceğiniz ve sohbet etiğiniz ortamda bulunmasına dikkat edin.  Muhabbet kuşunuzun sizin sesinizi olabildiğince çok duymasına özen gösterin böylece kuşunuz kısa süre sonra duyduğu sesleri taklit etmeye çalışacaktır. Muhabbet kuşları oldukça zeki ve taklit yeteneği olan kuşlardır. Hafızaları oldukça iyidir ve kelime dağarcıkları 2 bin kelimeye kadar çıkabilir. Bununla birlikte kuşunuzun cinsiyeti de oldukça önemli; Muhabbet kuşlarında erkek kuşlar dişi kuşlara göre genellikle şarkı söyleme ve taklit etme konusunda daha beceriklidir. Dişiler nadiren bir düzineden fazla kelime konuşmayı öğrenirler. Bunun altında yatan sebep erkek kuşların çiftleşme   zamanında sesleri ile karşıdaki cinsi etkilemeye çalışmaları yatar. Muhabbet kuşunuz kendi ırkıyla birlikte de iletişime bolca girmekten çekinmez bu yüzden başka bir muhabbet kuşu varsa ilk olarak o kuşla iletişim halinde olmak isteyecektir. Bu durumda kuşlarınızı iki ayrı kafese almanız öğrenme sürecinde sizinle iletişime geçmesine yardımcı olacaktır.

Ses tonunuzu iyi ayarlayın

Muhabbet kuşunuzu konuşturmak istiyorsanız eğer onunla konuşurken tek düze bir ses tonu kullanmamalısınız.  Muhabbet kulunun dikkatini çekeceği canlı ve dikkat çekişi şeklide onunla konulmalısınız. Böylece sizin sesinizi taklit etmeye çalışacaktır. Hatta kuşunuzla konuşurken ona yakın olmaya çalışın muhabbet kuşunuz ağız hareketlerinizi iyice anlamaya, gözlemlemeye odaklanacaktır.

Konuştuklarınızı anlamlandırın

Muhabbet kuşunuzu başta oldukça basit kelimeleri öğretmeye odaklanmalısınız. Örneğin odanın içerisindeki kişilerin ismi ve odadaki eşyalar ile başlayabilirsiniz. Bu kelimeleri öğrenirken ona fiili olarak durumu aktarmaya çalışın. Mesela her odaya girdiğinizde ona "Merhaba" deyin böylece odaya girildiğinde merhaba demesi gerektiğini öğrenecektir. Ve her odada çıkarken hoşça kal deyin ve odadan çıkın. Bu duruma zamanla alışacaktır.

Ona soru sormaktan çekinmeyin

Muhabbet kuşunuza çok uzun olmayan sorular haricinde soru sormanız onunla iletişime geçmenize yardımcı olacaktır. Her gün onunla belli aralıklar ile konuşun onunla her gün kelime egzersizi yapmayı ihmal etmeyin. Her insan nasıl farklıysa muhabbet kuşları da farklıdır ve öğrenme süreleri öğrenme kapasiteleri ve istekleri aynı olmayabilir. Bu yüzden belli süre sonra az kelime cümle öğrenmiş olsa da ya da hiç örenememiş olsa da bu durum sizi üzmesin.  Her muhabbet kuşu konuşacak gibi bir kaidenin de olmadığını bilin.

Gündüzleri Konuşmaya Daha Yatkınlar

Sabah saatlerinde günün ışımasından dolayı duydukları sevinçten mi bilinmez ama muhabbet kuşları daha fazla konuşma eğilimindedirler. Bu durumu değerlendirerek sabahları onunla egzersiz yapabilirsiniz. Bir diğer ayrıntıda muhabbet kuşunuzun yaşı; eğer muhabbet kuşunuz gençse onunla daha iyi bir şekilde iletişime geçebilirsiniz ve ona konuşmayı öğretebilirsiniz ama orta yaş ve üzeri olan muhabbet kuşunuz için konuşmayı öğretmek çok daha zor olacaktır.

Gürültü ve ses kargaşasından onu muhafaza edin

Muhabbet kuşunuza konuşma egzersizi yaptırırken çevrede herhangi bir ses olmamasına dikkat edin bu televizyon bilgisayar radyo ve benzeri aletlerden çıkan sesler olabilir. Onun sizin sesini net bir şekilde duymasına olanak sağlayın başka sesleri duyarsa sizin söylediklerinizi net anlayamayabilir. "Muhabbet kuşu nasıl konuşturulur?" artık bu konuda oldukça bilgi sahibisiniz. Bu saydığımız önerilerin yanı sıra haricinde onu evde, odada yalnız bıraktığınızda Muhabbet kuşunuza televizyon ya da radyo açabilirsiniz.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!