Muhabbet Kuşları Neden Isırır, Hırçınlaşır?
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Muhabbet Kuşları Neden Isırır, Hırçınlaşır?
67
okunma
Muhabbet kuşlarının hırçınlaşma ve ısırma nedenleri kuş besleyen hayvanseverlerin merak ettiği konular arasında yer alır. Sevimli kuşların hırçınlığının ve ısırmasının nedenlerini yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Muhabbet Kuşlarının Hırçınlaşması

Siz de ailenizden uzakta tek başınıza yaşıyorsanız yaşam alanınıza bir kuş dahil ederek bu yalnızlığınıza son verebilirsiniz. Kuşlar sayesinde ihtiyacınız olan motivasyona erişebilirsiniz. Bilhassa çalışan insanların yalnızlıklarını muhabbet kuşu ile paylaşmasına sıklıkla rastlanır. Akıllı, konuşkan ve bir o kadar da sevimli olan muhabbet kuşları sayesinde hayattan daha çok keyif alabilirsiniz. Muhabbet kuşları; her geçen gün daha çok yaşam alanında kendisine yer buluyor. Her evcil hayvanın olduğu gibi muhabbet kuşlarının da bakım ihtiyaçları vardır. Buna ek olarak, onların da birtakım psikolojik sorunlar ile karşılaşmaları söz konusudur. Bir başka deyişle, muhabbet kuşları da zaman zaman hırçınlaşabilirler. Hatta, sahiplerini ısırmalarına da rastlanır. Bu noktada, birçok insan, muhabbet kuşlarının neden böyle yaptıklarını merak eder.

Muhabbet Kuşu Neden Sahibini Isırır?

Her şeyden önce, muhabbet kuşunun sahibini ısırmasının normal bir eylem olmadığını söylemek gerekir. Sahibi başta olmak üzere çevresindeki insanları sürekli olarak ısıran bir muhabbet kuşunun bunu geçmişte yaşadığı bir deneyim dolayısıyla yaptığı ifade edilebilir. Ayrıca, ısırmayı bir alışkanlık haline getiren muhabbet kuşu bu tavrından kolay kolay vazgeçmez. Çünkü, muhabbet kuşları; oldukça inatçı hayvanlardır. Birçok muhabbet kuşu sahibi; ona ceza vermeyi tercih eder. Ancak, muhabbet kuşunun canını yakmayı tercih eden birisi büyük bir hata yapmış olacaktır. Çünkü, bu tür bir davranış; muhabbet kuşunu daha da sinirlendirecektir. Muhabbet kuşu; anlayışla yaklaşılması gereken bir hayvandır. Hayvanın huzurunu bozacak hareketlerden kesinlikle kaçınılmalıdır. Ayrıca, birtakım sesler çıkartarak hayvanı rahatsız etmek de son derece yanlış olacaktır. Kuş bakımı hakkında bilmeniz gereken 5 bilgi içeriğimiz de sizin için faydalı olacaktır. Muhabbet kuşunun sahibini ısırmasının farklı sebepleri vardır. Kuşu kafesten dışarıya çıkarırken veya bir yerden başka bir yere taşırken avuç içerisine almak asla önerilmez. Çünkü, muhabbet kuşu; avuç içerisine alınmaktan hiçbir şekilde hoşlanmaz. Bu yüzden, kendisini avuç içerisinde taşıyan sahibini ısırır. Bunun yanı sıra, muhabbet kuşları; aç kaldıkları takdirde de hırçınlaşırlar. Küçük dostunuzun sağlıklı beslenmesi önemlidir ve bunun için diyeti çeşitlendirilmelidir. Muhabbet kuşu yemden başka ne yer? içeriğimiz size bu konuda fayda sağlayacaktır. Hastalık, halsizlik gibi sebepler de muhabbet kuşunun normalden farklı davranışlar göstermesini sağlayabilir. Muhabbet kuşunun sahibinin ona dikkatli bir şekilde davranması şarttır. Bilhassa kuşuna bir oyuncak alan ve onu mutlu etmek adına elinden geleni yapan bir kişi; ısırılma gibi bir sorunla hiçbir şekilde karşılaşmaz. Muhabbet kuşunu herhangi bir yere götürmeyi tercih edenler; onu kesinlikle kafesinden çıkarmamalıdırlar. Aksi takdirde, muhabbet kuşu; bu durumdan rahatsız olacaktır. Muhabbet kuşu; son derece duyarlı bir canlıdır. İnsanlardan görmüş olduğu herhangi bir olumsuz tavırdan kolaylıkla etkilenir. Kendisini bir anda tüm insanlardan uzaklaştırabilir. Bu noktada, çok fazla insanın olduğu ortamlarda muhabbet kuşunu kafesinde tutmak ve insan içerisine çıkarmamak gerekir. Bunun yanı sıra, muhabbet kuşu; zaman zaman sahibini veya farklı birisini ısırabilir. Bu gibi hallerde, ısırılan kişinin ağır tepkiler vermekten kaçınması gerekir.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!