Margay Kedisi
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Margay kedisi hakkında tüm merak ettikleriniz, Margay cinsinin genel özellikleri ve bakımı hakkında bilgiler.
Margay Kedisi
51
okunma
Yırtıcı kedigiller familyasından olmasına rağmen oldukça sevimli ve bir o kadar da tatlı olan bu canlılar, evcil değil vahşi kediler arasında yer almaktadır. Margal kedisini beslemeye niyetlenmek hem tür için hem de sizin ve ailenizin sağlığı için son derece tehlikelidir. Evde vahşi iç güdülerini korumaya devam eden adeta minik bir leopar istemezsiniz sonuçta. Panama gibi ülkelerde bu kedileri bebek yaşta sahiplenip mükemmel bir dostluk geçirenler olsa da sonrasında keskinleşen tırnakları ve dişleri buna izin vermeyecektir. Size daha fazla yardımcı olmak adına aşağıda Margay Kedisi hakkında daha fazla detay vermek istedik.


Margay Kedisi Genel Bakış

Leopardus wiedii olarak bilinen Margay kedileri, kedigiller familyası olan Felidae’ye ait bir bireydir. Bu canlılar daha çok Orta ve Güney Amerika ile özdeşleşmesine rağmen, evcilleştirildiklerinden çok daha geniş bir alanda yaşamlarına devam edebilmektedirler. Yırtıcı bir hayvan türü olmasına rağmen, yavru iken Latin Amerika'da besleyenlerde mevcuttur. Dış görünüş olarak Oselo’yu andırmasına rağmen bazı karakteristik özelliklerinden dolayı onlardan ayrılırlar. Küçük ve belki de maymunları andıran kuyruğu bu bağlamda farklılaşmalarını sağlamaktadır. Koyu lekeleri ile adeta bir ressamın elinden çıkmışçasına mükemmel bir görünüme sahip bu canlılar, 45 cm ile 1 metre uzunluğuna kadar olabilirler. 2.5 ila 4 kilo arasındaki bu kedilerin, erkekleri dişilere göre biraz daha uzun ve kilolu olabilmektedir.

Margay Kedisi Beslemesi

Margay kedileri evde beslenmeye uygun bir tür değildir, esaret altında yaşayamazlar. Evde beslemeye pek yatkın olmasalar da teorik olarak 2 yaşına kadar pek de sorun yaşamazsınız ama sonrasında artık yavaş yavaş terk etmeniz ve doğal yaşam alanlarına bırakmanız gerekebilir. Nesli tehlikede olduğu için birçok ülkede sahiplenilmesi ve avlanması yasaktır. Yurt dışında kaçak yollarla bu kedileri edinenler kapalı bir barınakta veya evde beslemektedir. Bebekken bakımları son derece basittir çünkü hayatta kalma iç güdüleri onları beslenmeye yöneltmektedir. Etobur olan Margay kedileri genellikle günde 1 defa beslenirler, et adın tüm yiyecekler tüketseler de favori yiyecekleri tavuk ve kırmızı etlerdir.

Üreme ve Gelişmeleri

Belirli bir çiftleşme zamanları olmayan bu canlılar yılda 1 veya 2 kez gebe kalabilirler. Fakat doğada genellikle 2 yılda bir gebe kaldıkları gözlemlenmiştir. Gebelik süreleri 75 ila 85 gün arası değişkenlik gösterebilir. Her gebelikte 1 veya 2 yavru doğururlar ve doğumları sırasında yavrular kör ve sağır doğar ve bu durum birkaç hafta devam eder. Günümüzde margay kedilerinde yüzde 50 oranında yavru kedi ölümü gerçekleştiği için türleri tehdit altına girmeye başlıyor.  

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!