Kuzgun Kuşu Özellikleri, Efsanesi ve Anlamı
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Kuzgun kuşu özellikleri nelerdir? Ne yer? Mitolojide nasıl yer alır? Anlamı, efsanesi ve hikayesi nedir? Karga ile arasındaki fark nedir? Tüm merak ettikleriniz yazımızda.
Kuzgun Kuşu Özellikleri, Efsanesi ve Anlamı
0
312
okunma
Kuzgun kuşu kargagiller ailesinden bir kuş türüdür. Özellikleri ile kendine hayran bırakır. Mitolojide anlamı olan ve efsanesi bulunan insanları çok etkilemiş bir canlıdır. [lwptoc depth="6" hierarchical="1" toggle="1" hideItems="1" width="auto"]

Kuzgun Kuşu Anlamı Nedir?

Kuzgun kuşu kargagiller sınıfından olan ve Corvus cinsi olarak tanımlanan kuş türlerinden biri olup, dünyanın farklı ülkelerinde görülebilmektedir. Onu diğer kuşlardan ayıran en önemli özelliklerinden biri, zekasıdır. Kargagiller ailesindeki diğer kuş türlerine karşı, kuzgunların daha keskin bir zekaya sahip olduklarını söyleyebiliriz. Hatta bazı bilimsel araştırmalar, onların geleceklerini planlayabildiklerine dair bulgular göstermektedir. kuzgun kuşu özellikleri

Kuzgun Kuşu Özellikleri Nelerdir?

Kuzgunların özellikleri arasında, yapılan bilimsel araştırmalara göre kendi geleceklerini planlama kapasitelerinin olması en dikkat çekici olanıdır. Bunun dışında kuzgun kuşu özellikleri arasında bazı toplumlarda inanç sisteminin bir parçası olmaları ve kuzguna dayalı hikayelere bakıldığında önemli bir yere sahip oldukları gibi düşünceler de öne çıkmaktadır.

Kendi Geleceklerini Planlayabilirler

Aralarında Türk bir bilim insanının da bulunduğu bir grup İsveçli bilim insanı, kuzgunlar üzerinde yaptıkları araştırmalar sonucunda ilginç bir detayı ortaya çıkardılar. İsveçli bilim insanı Mathias Osvath ve Türk bilim insanı Can Kabadayı, görev yaptıkları Lund Üniversitesi'ndeki diğer bilim insanları ile ortaklaşa bir çalışma başlattılar. Çalışma neticesinde kuzgunların tıpkı maymunlar ve insanlarda olduğu gibi, kendi geleceklerini belirleme yeteneklerine sahip olduklarını keşfettiler. Her ne kadar kuzgunların bu yetenekleri insan ve maymunlara oranla zayıf olsa da kuzgunların, bunu başarabilecek zeka ve kapasiteye sahip oldukları görüldü. Araştırma kapsamında incelenen kuzgunların, inceleme sürecinde sadece anlık ihtiyaçlarını değil, ileri de kendilerinin ihtiyaç duyabilecekleri nesneler arasında seçim yaptıkları gözlemlendi. Diğer taraftan bu hayvanların adil olmayan veya olan şeyleri ayırt edebilme kabiliyetlerinin olduğu da bu araştırma ile görülmüş oldu. Geleceğe dair planlar yapabilmek için, canlıların geçmişlerinde yaşadıklarını iyi bir şekilde hafızalarına yerleştirmeleri gerekmektedir. Kuzgunların gelecekte kendilerine yararlı olabilecek şeyler üzerinde isabetli olarak seçim yapabilmeleri, onların geçmişe dair güçlü bir hafızaya sahip olduklarını da göstermiş oldu. Hayvanlar üzerinde detaylı araştırma yapılmadan önce planlama yeteneğinin, sadece insanlara özgü bir şey olduğu düşünülmekteydi. Ancak orangutanlar, bonobolar ve şempanzelerin de gelecekte ihtiyaç duyacakları nesneleri seçme eğilimlerinin olması, doğru bilinen bir yanlışı ortaya çıkarmıştı. Son olarak İsveç'te yapılan bu bilimsel araştırma da kuzgunlar için de aynı yeteneklerin olduğunu göstermiş oldu. kuzgun kuşu karakteri

İlginç Alışkanlıklara Sahiptirler

Diğer kuşlardan farklı olarak, kuzgunların karıncalara karşı ayrı bir ilgisi bulunur. Diğer kuş türleri karıncaları beslenmek amacıyla kullanır. Kuzgunlar ise yerde yuvarlanarak karıncaların üzerlerine yapışmaları için bir çaba sarf ederler. Bunun nedenini bilim insanları, anting olarak açıklamaktadırlar. Bilim insanlarına göre karıncaların kuş tüyünü yumuşatıcı, böcek ve mantarları öldürücü özelliklerinin olduğunu belirtmektedir. Kuzgunların hangi amaçla karıncaların vücutlarına yapışmalarını istedikleri bilinmese bile, bu alışkanlıkları onları diğer kuşlardan ayıran özellikleri arasında yer alıyor.

Kuşlar Arasında En Zeki Hayvanlardan Biridir

Yapılan bilimsel araştırmalar, kuzgunların üstün bir zekaya sahip olduklarını işaret etmektedir. Kuzgunlar üzerinde yapılan araştırmada asılı bir yemeği aşağı indirmek için yemeğin üzerinde asılı kalmaları gözlemlenmiş, bunun farklı bir zeka yapısı olduğu kanısına varılmıştır. Kunduzların yanında avlarına yaklaşarak çalmak için ölü taklidi yapmaları veya insanların yuvalarına ulaşmalarını engellemek için yuvadan taş atmaları, onların zeki bir hayvan olduğunu gösteren özelliklerinden bazılarıdır.

İyi Birer Oyuncudurlar

Zeki hayvanların tamamında olduğu gibi, kuzgunlarda iyi birer oyuncudur. Sadece diğer hayvanların avlarını çalmak için oyun yapmayıp, alışık oldukları insan ve hayvanlara karşı da eğlenceli bir tutum içerisinde olurlar. Doğadan farklı parçaları adeta birer oyuncak gibi kullanan kuzgun kuşu özellikleri arasında, alaycı yapıları ile diğer hayvanları çileden çıkartmaları da ayrı bir yer tutar.

Kendi Aralarında Empati Yapabilirler

Kendi aralarında belirli bir seviyeye kadar empati kurabilme özellikleri, bilimsel olarak kesin kanıtlanmış bir durum olmasa da yapılan araştırmalara göre bu konuda tahminler yapılmaktadırlar. Bu yüzden kendi türleri ile çok iyi anlaşan bir kişiliğe sahiptirler. kuzgun

Kuzgunların Fiziki ve Diğer Özellikleri

Kuzgun kuşlarının özellikleri şunlardır;
  • Gaga yapıları genellikle uzun ve iridir.
  • Kuyruk yapıları baklava şeklinde olup, uçarken kuyruk yapıları sayesinde rahatça tanınırlar.
  • Kanatlarını açtıklarında, kanat uzunlukları toplamda 1,5 metreyi bulabilir.
  • Boyunlarının altında bulunan tüyleri dik olan kuzgunların, vücut tüylerinin tamamı ise siyahtır.
  • Yaklaşık olarak 64 cm boylarında olurlar.
  • 12 gün kuluçka süreleri bulunmakta olup, her defasında 3 ile 6 arasında yumurta bırakırlar.
  • Yavru kuzgunlar kuluçkadan çıktından 16 gün sonra uçmaya başlayabilirler.
  • Kuşlar arasında kötü bir sese sahip olmaları, kuzgun kuşu özellikleri arasında en bilinenlerden bir tanesidir.
  • Eşlerine karşı vefalı olmaları, yine kuzgunların özellikleri arasında bilinenlerden biridir.
  • Bilinenin tam aksine, vefalı hayvanlardan biridir.
  • Seri ve hızlı hareket edebilen bir yapıya sahiptirler.
  • Sürekli avlanan yapıları nedeniyle, kolaylıkla aç kalmazlar. Birçok kuş türü gibi kursağa sahip olmadıkları için, kendilerini sıklıkla aç hissederler.
  • Güçlü gaga yapıları sayesinde, yakaladıkları avları kolaylıkla parçalayabilirler.
  • Kayalık ormanlar, yüksek yaylalar ve dağlık alanlar, kuzgunlar için önemli birer yaşam alanıdır.
  • İyi birer uçucudurlar. Kanat vuruşları oldukça hızlı ve güçlüdür.

Kuzgun Kuşu Ne Yer?

Kuzgunlar, beslenme konusunda seçici hayvanlar değildirler. Bu yüzden farklı besinler ile rahatlıkla beslenebilirler. Hırsız kuş olarak bilinen kuzgunlar tohumlar, bitkisel maddeler, balık, midye, solucan ve böceklerle beslenebilirler. Bazı türlerinin, civciv gibi diğer kanatlıların yavrularını yedikleri de bilinmektedir. Anadolu'da tavuk yumurtası çaldıklarının görülmesi nedeniyle, bazı yörelerde yumurta hırsızı olarak da anıldıkları bilinir. kuzgun kuşu efsanesi

Kuzgun Kuşu Efsanesi

Mitolojide kuzgun kuşu ayrı bir yere sahiptir. Birçok efsaneye konu olan bu kuş türünün, özellikle Hz. Nuh'un gemisi ve Hz. Âdem ile Havva hikayeleri meşhurdur. Farklı mitolojilerde kendine yer edinen kuzgun, kimi toplumlar tarafından uğursuz sayılmakla birlikte bazı toplumlar tarafından da kutsal kabul edilen kuşlar arasındadır. Mitolojide sihir yapmak, kötü hayvan ruhlarını kovmak, ölülerin şekil değiştirerek gelip çevreyi gözetlemesi, savaş ve kehanet gibi terimler ile anılırlar.

Hz. Âdem ile Havva'ya Defin Yapmasını Öğreten Kuş Olarak Bilinir

İnanışa göre Habil'in kardeşi Kabil tarafından öldürülmesinin ardından, Hz. Âdem ve eşi Havva Ana ne yapacaklarını şaşırırlar. Bunun üzerine orada bulunan kuzgunlardan biri başka bir kuzgunu öldürerek, toprağı kazıp öldürdüğü kuzgunun cesedini toprağa gömer. Bu olaydan ilham alan insanoğlunun atası Hz. Âdem ile Havva, oğulları Habil'i bu şekilde gömerler.

Hz. Nuh Tufanı Efsanesi

Başka bir inanışa ve hatta İncil'de de yer alan bilgilere göre, Hz. Nuh gemisini Ağrı Dağı'nın tepesine oturtmuştur. Bunun ardından Hz. Nuh peygamber etrafı incelemesi için kuzgun kuşunu dışarı bırakmış, ancak kuzgun sular çekilene kadar gemiye dönüp haber vermemiştir. Bu olayın ardından lanetlendiği ve bunun için siyah tüylere sahip olduğu inanışlar mevcuttur. Efsaneye göre o dönem kuzgunun tüyleri beyazdır.

Kuzgunların Karga ile Arasındaki Fark Nedir?

Kuzgunların karga ile arasındaki en önemli farklardan biri, kuzgunların daha büyük yapıya sahip olmalarıdır. Aynı ailede yer alan bu iki kuş arasında kuzgunların çift halinde, kargaların ise daha toplu halde uçmaları da farklardan biri olarak bilinir. Kuzgunların kuyrukları baklava veya kama şeklindedir. Buna karşılık kargaların ise fan şeklinde kuyruğa sahip olması da bilinen farklar arasındadır. Kargalar kuzgunlara göre daha zayıf ve ince bir gaga yapısına sahiptirler. Kuzgunların gaga yapıları ise oldukça güçlüdür. Kuzgun kuşu üzerine hazırladığımız bu içeriğimizin sonrasında “Cennet kuşu” araştırmamızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!