Kuşlarda Halsizlik Problemi Nedenleri ve Çözümü  
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Kuşlarda halsizlik problemi kuş severlerin en sık karşılaştığı sorunlardan biridir. Bu sorunun nedenlerini ve çözümü hakkında bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.
Kuşlarda Halsizlik Problemi Nedenleri ve Çözümü  
0
207
okunma
Evinizin neşesi ve çok sevdiğiniz kuşunuzun halsiz olduğunu mu fark ettiniz, canı bir şey yemek istemiyor ve kafesinden çıkmıyor ya da uçmuyor mu? Bunun birçok temel sebebi olabilir. Bu yüzden kuşunuzun halsizliği ile ilgili olan problemin neden kaynaklandığını bulmak ve buna çözüm aramakta fayda var. En büyük görev de elbette size düşmekte.

Kuşlarda halsizliğin nedenleri

Kuşum halsiz, uçamıyor ve durgunlaştı diyorsanız kuşunuzun hareketlerini iyi ve sakin şekilde incelemekle başlamakta fayda var. Çünkü bu halsizliğin farklı sebepleri olabilir.

Kuşunuz Depresyonda Olabilir

Kuşunuzun halsiz ve rahatsız olduğunu düşünüyorsanız psikolojik bir rahatsızlığa sahip olabilir. Bu halsizlik durumu genellikle kuşların depresyona girmesinden kaynaklanabilir. Eğer kuşunuzu belli aralıklar ile uçması için kafesinden çıkarmıyor ve ona karşı ilgisiz davranıyorsanız kuşunuz depresyona girmiş ve buy yüzden halsizlik yaşıyor olabilir. Bunun çözümü ise oldukça basit olmasına karşı uzun bir uğraş olarak görülebilir. Kuşunuzu depresyondan çıkartmak istiyorsanız eğer; onunla özel olarak ilgilenmeye ve belli aralıklarda evin içinde serbest dolaşmasına izin vermelisiniz. Bununla birlikte depresyona girmesinin birkaç farklı sebebi de olabilir bunlar çiftleşme zamanın gelmesi, yaralanmış olması veya daha farklı bir sebepten dolayı size karşı olumsuz duygular hissetmesi olabilir.

Kötü Beslenme Halsizlik Sebebi

Kuşunuzun halsiz hissetmesinin bir diğer sebebi ise kötü beslenme olabilir. Eğer kuşunuzda halsizlik ve ilgisizlik fark ediyorsanız yemeği ile ilgili bir problem olabilir. Bu problemin temelinde kuşunuzun alması gereken vitamin ve mineralleri alınamamasından kaynaklanır. Eğer kuşunuz yeterli miktarda A vitamini ve kalsiyum alamıyorsa bu kuşunuza halsizlik olarak ortaya çıkar. Kalsiyum eksikliği ile uçmakta da zorlanacak olan kuşunuz halsiz hissedebilir.. Veteriner hekiminize bu durumu danışarak, kuşunuzun yeme alışkanlıklarına ek olarak vitamin mineral ilacı kullanabilirsiniz. Haftada iki kez kullanılan bu ek gıdalar hem a vitamini hem de kalsiyum alımını arttırarak kuşunuzun eski haline dönmesine yardımcı olacaktır. Tabi ki bu ilaçları kullanmadan önce veterinere danışmanız gerekir.

D vitamini eksikliği

Bilindiği üzere D vitaminini gıdalardan almak oldukça güç. Güneşten aldığımız D vitaminin eksikliği kuşlarda halsizlik yapmakta.  Gökyüzünde gündüzleri güneş altında uçmayı seven kuşlar ev içinde güneş alamadıklarından veya güneşi herhangi bir cam arkasında aldıklarında D vitamini eksikliği oluşuyor. Bu duruma çözüm olarak kuşunuzu kafesinde balkona ya da güneş gören bir parka çıkarabilirsiniz. Ya da ek gıda olarak d vitamini ilaçları için veteriner hekiminize danışabilirsiniz.

Kuşlarda hastalıklar halsizlik yapabilir

Yukarıda saydığımız sebeplerin yanı sıra bazı rahatsızlıklar da kuşlarda halsizlik problemine yol açabilmektedir. Kuşlarda halsizlik yaratan hastalıklar şöyle sıralanabilir;
  • Marek Hastalığı
  • Newcastle Hastalığı:
  • Aspergilloz
  • Botulizm
  • Louis ensefalit (SLE)
  • Kuzey Amerika Arbovirüs Hastalığı

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!