Kuşlar Kaç Yıl Yaşar?
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Kuşlar Kaç Yıl Yaşar?
123
okunma
Siz de akıllı, sevecen ve bir o kadar da şımarık kuşları yaşam alanınıza alarak onlarla güzel bir dostluk ilişkisi kurabilirsiniz. Kuşlar; diğer canlıların aksine son derece doğal, neşeli ve meraklı hayvanlardır. Sahiplerine karşı bilhassa ilk zamanlarda tedirgin olsalar da bir süre sonra onunla eşi benzeri olmayan bir ilişki kurarlar. Buna ek olarak, bazı kuşlar; uzun ömürlüdürler. “Kediler kaç yıl yaşar?” içeriğimizde sevimli dostlarımızın yaşam sürelerine değinmiştik. Bu içeriğimizde ise kuşların yaşam süreleri hakkında size bilgi sunacağız. Özellikle Z kuşağı gençlerinin hayvanları çok sevdikleri biliniyor. Birçok insan; evinde en azından bir kuşa yer vermek istiyor. Ancak, insanların aklında kuşlar kaç yıl yaşar sorusu bulunuyor. Gelin, bu konuya bir göz atalım!

Kuşların Ortalama Yaşam Süresi Nedir?

Kuşlar kaç yıl yaşar sorusuna net bir cevap vermek mümkün değildir. Çünkü, kuşların yaşam süreleri; türlerine göre farklılık gösterir. Bu noktada, en az dört, en çok yüz yıl yaşadıkları söylenebilir. Bilhassa bazı kuşların yüz yıl yaşayabilmeleri dikkat çekici bir husustur. Her şeyden önce, kuşların nasıl yaşlandıkları hakkında bilgi verelim! Bu noktada, kuşların yaşlanma belirtilerinin farklı olduğunu söylemek gerekir. Kuşların tüyleri; insanların saçlarının beyazlaması gibi bir süreç ile karşılaşmaz. Bunun yanı sıra, kuşların her geçen yıl büyümeleri söz konusu değildir. Yetişkin tüylerini geliştiren bir kuşun yaşlanması çok zor hale gelir. Kuşların diğer canlılarda olmayan bu özelliğinin sırrını herkes merak eder. Kuşların vücutlarının oksijeni ve proteini farklı bir şekilde işlediği yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır. Sonuç olarak, kuşların yaşlanma belirtilerini fiziksel olarak göstermedikleri aşikardır. Bu noktada, kuşların yaşam sürelerinin nasıl belirleneceklerine dair insanların aklında birtakım soru işaretleri bulunur. muhabbet kuşu ömrü
Kusursuz bir bakım ile muhabbet kuşlarının ömrü 15-20 yıla kadar uzayabilmektedir. Kuşların yaşam süreleri türlerine göre değişkenlik gösterir. Birçok kişi; evinde muhabbet kuşu beslemeyi tercih eder. Bilhassa son on yılda muhabbet kuşlarına duyulan talep artmıştır. Muhabbet kuşu; bilhassa evde bakımının kolay olmasından tercih edilir. Yalnız yaşayan insanlara arkadaşlık eden muhabbet kuşlarının yaşam süresi merak konusudur. Bu noktada, muhabbet kuşunun ortalama yaşam süresinin sekiz yıl olduğunu söylemek gerekir. Ancak, söz konusu kuş türü doğada hayatta kalma konusunda zannedildiği gibi başarılı değildir. Bu yüzden, evde bakılan bir muhabbet kuşu ile doğada yalnız başına kalan arasında birtakım farklılıklar vardır. Sonuç olarak, evde son derece iyi koşullarda yaşayan bir muhabbet kuşu ortalama yirmi yıl sorunsuz bir şekilde yaşar. Bazı papağan türlerinin yaşam süresi ise elli yıldır. Bu sayede, kuş sahipleri; evcil hayvanlarıyla uzun seneler geçirebilirler. Takdir edersiniz ki, evcil hayvanını kaybetmek; insanlar için ciddi bir yıkımdır. Bu noktada, bazı kuş sahiplerinin çok daha avantajlı olduğunu söyleyebiliriz.

Dünyanın En Yaşlı Kuşu Kaç Yıl Yaşamıştır?

En uzun ömürlü kuş hangi türe aittir sorusuna cevap arayanların sayısı bir hayli fazla! Hayvanlar alemi söz konusu olduğunda elbette ki her canlı kendi yaşam koşullarına göre değerlendirilmelidir. Bu noktada, kuşların türlerine bağlı olarak farklı yaşam sürelerinin olduğunu bir kez daha hatırlatmak gerekir. En uzun ömürlü kuş türünün yüz yıl yaşadığı söylenir. Ancak, yapılan araştırmalara göre 120 yıl yaşayan kuş türlerine rastlanmıştır. Vahşi doğada varlığını sürdüren bir kuşun yumurtadan ne zaman çıktığını bilmek mümkün değildir. Bu yüzden, kuşlar kaç yıl yaşar sorusuna da net bir cevap verilemez. Her üreme mevsiminde daha genç olan, yetişkinliğe ulaşmaları daha uzun süren bir kuşun benzerlerine kıyasla daha uzun yaşayacağı iddia edilir. Ayrıca, evcil kuşuna iyi bir şekilde bakan bir kişinin de kuşun yaşam süresine önemli bir katkı yaptığı aşikardır. Son olarak, uzun ömürlü kuş türlerine en güzel örneklerden birisinin de Albatroslar olduğunu söylemek mümkündür.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!