Kuş Bakımı Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Bilgi
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Kuş bakımı nasıl olmalı? Zor mu? Nasıl olmalı? Önemli püf noktaları nelerdir? Kuş bakımı hakkında bilmeniz ve dikkat etmeniz gerekenleri sizin için listeledik.
Kuş Bakımı Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Bilgi
33
okunma
Kuş bakımını üstlenmeyi düşünen hayvanseverler hem kuşun sağlığı ve mutluluğu hem de uzun süre yaşayabilmesi için bazı önemli hususlara önem göstermelidir. kuş bakımında dikkat edilmesi gerekenler

Kuş Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kuşların bakımının diğer evcil hayvanlara göre çok daha kolay olduğu düşünülür. Bu görüş birçok açıdan doğru gibi görünse de doğru ve eksiksiz bir bakım için bu konuda bilinçlenme ve bilgi sahibi olmak son derece mühimdir. Bu yazımızda kuş bakımında dikkat edilmesi gereken konuları 10 başlık altında kaleme alacağız.

Egzersizin Önemi

Kuşların da tüm canlılar gibi hareket etmeye ihtiyaçları vardır. Bir kuşun özgürce uçabilmesi, kanatlarını rahatça açabilmesi sağlığı açısından son derece önemlidir. Bu yüzden kafes seçimi yaparken olabilecek en büyük alana sahip kafesi tercih etmek ve kuşa uçabileceği alanlar tanımak önemlidir. Kuş üretimi yapmayı da düşünüyorsanız hareketsiz bir kuşun üreme performansının son derece düşük olacağını da bilmelisiniz.

Hava Akımlarına Karşı Koruyun

Ev ortamında bakılan birçok kuş ne yazık ki hava akımlarının ortasında kaldığı ve ani hava değişimleri yaşadığı için rahatsızlanıp hayatını kaybedebiliyor. Minik dostunuzun hayati tehlike yaşayacağı rahatsızlıklara yakalanmaması için soğuk kava akımlarından mutlaka korunması gerekiyor

Beslenmesine Özen Gösterin

Kuşunuz doğal hayatından oldukça uzakta bir kafeste yaşıyor ve unutmayın ki onun ihtiyacı olan besinleri alabilmesi için tek şansı sizsiniz. Bu yüzden sevimli dostunuza sunduğunuz tohumların nitelikli ve doğru koşullarda saklandığından emin olmalısınız. Tohum karışımının dengeli ve yeterli bir şekilde hazırlandığından emin olmanız da sizin sorumluluğunuzdadır. Doğru bir şekilde beslenmediği taktirde küçük dostunuz zayıf düşerek ya da aşırı yağlanarak ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabilir. Kuş bakımı zor mu

Hijyenden emin olmalısınız!

Kuş bakımında dikkat edilmesi gerekenler arasında en önemli unsurlardan biri de hiç kuşkusuz hijyendir. Sağlığı ve mutluluğu için küçük dostunuza hijyenik bir yaşam alanı sunmalısınız. Kafesin, tüneklerin, yemliklerin, suluğun ve yuvalığın temizliğini tam anlamıyla sağlayamıyorsanız bu durum sevimli dostunuzun bakımı eksik yaptığınız anlamına gelir. Hijyenin yeterli ölçüde sağlanmaması kuşun paraziter veya bakteriyel enfeksiyonlar kapmasına davetiye çıkarır. Ayrıca küçük dostunuzun psikolojisini ve mutluluğunu da büyük riske atmış olursunuz.

Takviye besinleri ve mineral kaynaklarını ihmal etmeyin

Her daim kafeste mutlaka istiridye kabuğu ya da mürekkep balığı kemiği bulunduğundan emin olun. Bu takviyeler mineral ve kalsiyum ihtiyacının karşılanabilmesi için gereklidir. Bu takviyelerin kafeste bulunmaması kuşunuzun mineral ihtiyacını yeterli derecede karşılamayacağı anlamına gelir. Ayrıca kuşunuzu sebze ve yeşillikler alıştırmanız da gerekli vitaminleri doğal yoldan alabilmesi için oldukça sağlıdır. Tabii bu yeşillik ve sebzeleri küçük dostunuza vermeden önce sirkeli suda bekletmeniz ve bol suda güzelce yıkamanız da gereklidir. Kuş bakımı hakkında daha fazla bilgi edinmek ve farklı kuş türleriyle ilgili ayrıntılı içeriklerimize ulaşmak için “Kuşlar Alemi” kategorimizi incelemeyi unutmayın.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!