Köpekleri Mutlu Etmenin Yolları
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Köpekleri mutlu etmenin yolları yazımızda can dostlarımızı mutlu etmek için onları mutlu eden şeyleri ve yapmanız gerekenleri sıraladık.
Köpekleri Mutlu Etmenin Yolları
27
okunma
Köpekleri mutlu etmenin yolları nedir? sorusunun ilk cevabı sevgidir. Bir yuvaya sahip olduğunu hissetmesi ve o yuvanın bir üyesi olduğunu benimsemesi köpeklerin mutlu olduğu nasıl anlaşılır? sorusunun da cevabını oluşturmaktadır.

Köpekleri Mutlu Etmenin Yolları: Sevgi ve İletişim

Köpek sahiplenen her kişi sahiplendiği sevimli dostu ile iyi iletişim kurmalıdır. Köpek sahiplenmeden önce ani karar vermemek bu noktada önem taşımaktadır. İlk önce köpek ırkları, cinsleri detaylıca incelenmeli hatta uzman tavsiyesi alınmalıdır. Eğer yoğun tempolu bir işiniz var ise, çok seyahat ediyorsanız ve tek başınıza yaşıyorsanız, uzun saatler evden uzakta kalacaksanız, seyahatlerinize giderken köpeğinizi de yanınızda götüremeyecekseniz köpek sahiplenme konusunu tekrar düşünmelisiniz. Tüm canlılar da olduğu gibi köpekler de sahiplenildikleri kişi tarafından kendilerine ilgi gösterilmesini bekler. Köpek sahiplendiğinizde hem sevginizi daha iyi hissedebilmesi hem iletişiminizin güçlü olması hem de egzersiz ihtiyaçları için mutlaka kısa veya cinsine göre düzenli, uzun yürüyüşlere ihtiyacı vardır. Bu yürüyüşler köpeğinizi mutlu edecektir. köpekleri mutlu eden şeyler

Köpeğinizi Ödüllendirin

Köpekleri mutlu etmenin yolları arasında onları her fırsatta ödüllendirmek de yer alıyor. Köpeklerinizi olumlu davranışlarında ödüllendirmek onu mutlu edecek ve olumlu davranışlar sergilemesini teşvik edecektir. Ödüllendirme ise ya köpeğinizi severek ya en sevdiği oyuncağı ile köpeğinizle oynayarak ya da ödül için kullanılacak özel üretilmiş ödül mamaları veya köpek bisküvileri ile olabilir. Ödül mamaları ve köpek bisküvilerinin seçiminde sağlıklı olması açısından veterinerinizden yardım almanız doğru olacaktır.

Köpeğinize Sevebileceği Oyuncaklar Alın

Köpekler ırk tabiatları gereği oldukça oyuncudurlar. Özellikle de git ve getir oyunlarından çok hoşlanırlar. Köpeğinizin sevebileceği, yaşına uygun, açık alanlarda ve evde oynayabileceği oyuncaklar onu mutlu etmenin yollarından biridir. köpekleri mutlu etmek

Köpekleri Mutlu Etmenin Yolları: Yaz Aylarında Sıcaktan Korumak

Köpekleri mutlu etmenin yolları arasında yaz aylarında köpeğinizi sıcaktan ve sıcağın vereceği yorgunluk ve bitkinlik hissinden korumak, gelmektedir. Köpekler genel olarak çok sıcak havaları sevmezler ve serinleme ihtiyacı onları strese sokabilir. Bu nedenle sıcak havalarda ve yaz aylarında köpeğinizi hafifçe su ile ıslatarak serinlemesini sağlayabilir, yürüyüş ve aktivite zamanlarınızı sabah ve akşamın serin zamanlarında planlayabilirsiniz.

Davranışlarınız Her Zaman Duyarlı ve Samimi Olsun

Köpekleri mutlu eden şeyler arasında samimiyet ve sıcakkanlılık ilk sıralardadır. Köpekler son derece duygusal, hassas ve hisli canlılardır. Bu nedenle köpeğinizi olumsuz davranışlarında bağırarak veya kaba hareketler ile cezalandırmak son derece yanlıştır. Bu hareketleriniz köpeğinizin sizinle iletişimini azaltmasına ve size karşı güvensiz hissetmesine neden olacaktır.

Banyo ve Bakımlarını Düzenli Olarak Yapın

Köpeğinizi mutlu etmenin yolları arasında banyo ve bakımlarının düzenli olarak yapılması önemli bir yere sahiptir. Hemen her köpek cinsi düzenli olarak sahibi tarafından taranıp fırçalanmak ister. Bu işlem esnasındaki sevgi dolu dokunuşlarınız ve konuşmalarınız onu mutlu edecektir. Temiz ve rahat hissetmesi köpeğinizin strese girmesini de engelleyecektir.

Köpeğinize Mutlaka Bir Ad Verin ve Onunla Konuşun

Köpeklerin ne kadar hisleri güçlü canlılar olduğunu bilmeyen yoktur. Köpeğinize ona uygun bir isim vermeniz ve onu bu isimle çağırarak onunla konuşmanız, aidiyet duygusunu kuvvetlendirecek ve onu çok mutlu edecektir. Köpeklerin ardından bir diğer sevimli dostumuz olan kedileri mutlu etmenin yolları adlı içeriğimizi de mutlaka okumanızı öneririz.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!