Köpeklere İtaat Eğitimi Nasıl Verilir?
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Köpeklere İtaat Eğitimi Nasıl Verilir?
23
okunma
Köpeklere itaat eğitimi vermek doğru teknikler uygulandığında oldukça kolay sayılabilir. Bu sürecin doğru bir şekilde tamamlanması ile hem sahibi hem de köpeğin kendisi daha rahat eder. Bu süreci rahat bir şekilde atlatabilmek için doğru itaat eğitimi tekniklerinin uygulanması gerekir. Eğitimde ortak bir dil bulunmalı ve o şekilde eğitim sağlanmalıdır. Köpekle kurulan diyalogda birinci şartın sevgi olduğunu söyleyebiliriz. Köpeklerin hisleri çok kuvvetlidir ve sevgi gördüklerinde bunu hemen anlarlar ve uysallaşırlar. Eğer köpeğinizin size itaat etmesini istiyorsanız, disiplinli bir şekilde eğitim vermelisiniz. Bunun yanında fazlaca sıkı davranıp üzerinde baskı oluşturmamalısınız. Eğitimde kızmaktan çok ödüllendirme sistemi önemlidir ve etkilidir. Köpeğiniz verdiğiniz emirlere uyduğunda sevdiği yiyecekleri vererek onu ödüllendirmeniz, verdiğiniz itaat eğitiminin daha başarılı olmasını sağlar.

Köpeklere Verilen İtaat Eğitiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Eğitimde sabırlı olmak şarttır. Eğer sonuna kadar sabır göstereceğinizi düşünmüyorsanız, eğitime hiç başlamamalısınız.
  • Köpeklere ödüllerini anında vermelisiniz. Ödül geciktiği takdirde köpekler ne için verildiğini anlamayacaktır.
  • Komutlarda tek kelime kullanın ve net bir şekilde telaffuz edin.
  • Köpeğinizin tok olduğu bir zamanı seçerseniz hareketleri yapmakta zorlanır.
  • Eğitimden sonra köpeğinizi sevin ve oynayın. Eğitimi olumlu düşüncelerle hatırlasın.
  • Eğitim süresini fazla uzun tutmayın. Köpeklerin çabuk sıkıldıklarını unutmayın.
  • Motivasyonunun düştüğünü hissederseniz sevecen sözler söyleyerek yeniden motive olmasını sağlayın. Gerekli görürseniz mola verin.
  • Eğitimi köpeğinizin en başarılı olduğu noktada sonlandırın. İtaat eğitiminin köpeğinizde güzel duygular çağrıştırmasını sağlayın.
köpeklere itaat eğitimi

Köpeklere İtaat Eğitimi Nasıl Verilir?

Köpek temel itaat komutları arasında yat, otur, yat bekle, otur bekle, takip et ve hayır komutları sayılabilir. İtaat eğitiminde köpeklerle kurulacak iletişim çok önemlidir. Eğer bu eğitimi verecek olan kişi sahibiyse, disiplinli davranmalıdır. Köpekler otorite karşısında itaat gösterirler. Eğer itaat eğitimi sırasında kararlı ve ciddi bir duruş sergilemezseniz, köpeğiniz komutlarınıza uymayacaktır. Köpek eğitiminde dur, kalk, yat gibi basit komutlarla başlanır. Köpeğinizin ilk başlarda söylediklerinizi anlaması için elinizle yönlendirmeniz gerekebilir. Sonrasında ise ellerinizi hiç kullanmadan sadece sözle anlamasını sağlamalısınız. Köpek eğitiminde köpeğin yanınızda eş adımlarla yürümesi sağlanabilir. Bunun yanında attığınız bir nesneyi geri getirmesini isteyebilirsiniz. Köpeğinizin komutlarınıza her uyum sağlayışında ödüllendirilmesi gerekir. Ödülü komutunuzu yapar yapmaz vermelisiniz. Eğer ödülü biraz süre geçince verirseniz, o komuta uyduğu için ödülün verildiğini idrak edemeyecektir. Ayrıca şiddete kesinlikle başvurmamalısınız. Köpeğe şiddet uygulamak daha çok hırçınlaşmasına ve otoriteye karşı gelmesine sebep olur. Ayrıca hiç etik değildir. Hayvan dostlarımızla olan iletişimimizin sevgiye dayalı olması gerektiğini aklınızdan hiç bir zaman çıkarmamalısınız.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!