Köpekler Yer Fıstığı Yer mi ve Fıstık Ezmesi Yerler Mi?
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Köpekler Yer Fıstığı Yer mi ve Fıstık Ezmesi Yerler Mi?
74
okunma
“Köpekler yer fıstığı yer mi ya da fıstık ezmesi yerler mi?” Fıstık ya da fıstık ezmesi küçük dostlarımız için faydalı mı yoksa zararlı mı? Köpeklere fıstık ya da dıştık ezmesi nasıl verilmeli? Özellikle yabancı hayvanseverlerin sosyal medyada bu yönde görseller paylaşması sonrasında bu konu oldukça merak edilen bir konu olmuştur. Biz de bu soru işaretlerini gidermek için yazımızda bu konuya açıklık getirmek istedik. Köpek sahiplenen herkes sevimli dostunun her zaman en iyi şekilde beslenmesini ister. Davranışsal doğamız gereği çoğu zaman hiç düşünmeden kendi yediğimiz yiyecekleri sevimli dostlarımız ile paylaşma eğilimi gösterdiğimiz için köpeğine kuru yemiş yedirmek isteyen kimi köpek sahipleri, köpekler yer fıstığı yer mi? sorusuna cevap aramaktadır. Bu sorunun cevabı ve köpeklerin fıstık ile beslenmesi hakkındaki tüm detayları, yazının devamında sunduk.

Köpekler Yer Fıstığı Yer mi?

“Köpekler yer fıstığı yer mi?” sorusuna öncelikle doğrudan evet yanıtını vermek istiyoruz. Ancak köpeğinizin beslenmesinde yer fıstığına da yer vermek istiyorsanız, bunu yapmadan önce bazı konulara dikkat etmeniz gerekmektedir.

Köpeğe fıstık nasıl verilmeli?

Köpeğinize kabuklu yer fıstığı vermeniz, sindirim sisteminde bazı problemlere neden olabilir. Yer fıstığının besleyici özelliklere sahip olması nedeniyle, eğer köpeğinizin alerjik bir sağlık durumu yok ise kontrollü miktarlarla köpeğinize yedirebilirsiniz. Bunu yaparken bazı hususları göz önüne almanız, dostunuzun sağlıklı beslenmesi adına önemlidir. En iyi dostunuza yer fıstığını sağlıklı bir şekilde nasıl verebileceğiniz yazımızın ilerleyen kısımlarında yer alıyor fakat önce başka bir konuda daha sizleri aydınlatmak istiyoruz. köpekler fıstık ezmesi yer mi

Köpekler Fıstık Ezmesi Yer Mi?

“Köpekler fıstık ezmesi yer mi?” Eğer doğru bir şekilde ve doğru ürün verilirse yerler. Fıstık ezmesi ancak katkısız ve organik olduğunda minik dostlarımız için faydalı bir besin olabilir. İçeriğinde herhangi bir katkı maddesi, şeker ya da tatlandırıcı bulunmayan ev yapımı fıstık ezmelerini minik dostunuza verebilirsiniz. Günümüzde birçok fıstık ezmesinde xylitol adı verilen katkı maddesi kullanılmaktadır. Sakız ve diş macunlarında da sıklıkla kullanılan bu madde köpekler için son derece tehlikelidir. Bu sebeple sevimli dostunuzla fıstık ezmesini paylaşmadan önce vereceğiniz ürünün içeriğini mutlaka dikkatle incelemeniz ve Xylitol ya da Ksilitol olarak adlandırılan bileşenin söz konusu üründe yer almadığından emin olmalısınız.

Aşırı Tüketim Zararlıdır

Aşırı fıstık tüketimi, köpeklerde gastrointestinal bozukluğuna neden olabilmektedir. Yine öğünlerde aşırı tüketim olmasa bile uzun süre fıstık ile beslenmesi, pankreatite gibi rahatsızlıklara neden olabilir. Bu rahatsızlık yetişkin ve büyük yapılı köpeklere eğer çok fazla miktarda fıstık verilirse oluşabilir. köpekler ve fıstık ezmesi

Fıstıkları Ezdikten Sonra Verin

Bazı köpekler fıstık gibi yiyecekleri iyi bir şekilde çiğnemedikleri için, sindirim sistemleri üzerinde problem görülme riski artmaktadır.  Köpeğinizin mamasına fıstıkları ezerek katmanız, hem mamadaki besin değerlerini hem de fıstıktaki mineral ve vitaminleri tam olarak almasını sağlayacaktır. Bu yüzden fıstıkları toz haline getirerek veya daha rahat sindirebileceği şekilde ezerek vermeniz, en sağlıklı olanıdır. Fıstıkları toz halinde verirken, sade olarak vermemeye özen gösterilmesi de önemlidir. Köpeğinize vereceğiniz fıstığın hafif kavrulmuş ve tuzsuz olması daha sağlıklıdır. Ancak çiğ fıstık vermenizde de özellikle miktarına dikkat ettiğiniz taktirde herhangi bir sakınca yoktur. Birçok köpek sahibi dostuna atıştırmalık veya ödül olarak fıstık vermektedir. İçeriğinde bol miktarda protein, niasin, E ve B6 vitaminlerinin yanı sıra sağlıklı yağlar barındıran fıstık, sevimli dostunuz için kontrollü miktarda tercih edebileceğiniz en uygun kuruyemişler arasındadır. Bu yazımızda köpekler yer fıstığı yer mi ve köpekler fıstık ezmesi yer mi sorularını ayrıntılı bir şekilde yanıtlamaya çalıştık. Köpek beslenmesi üzerine daha detaylı bilgiler edinmeniz için “Köpeklerin yiyebileceği meyve ve sebzeler” başlıklı içeriğimizi de incelemenizi tavsiye ederiz.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!