Köpekler neden arabalara ve motosikletlere saldırır?
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Köpeklerin araba, motosiklet, bisiklet gibi yanından hızlıca geçen araçlara neden havladığını ya da saldırdığını hiç merak ettiniz mi?
Köpekler neden arabalara ve motosikletlere saldırır?
24
okunma
Hemen hemen her insan köpeklerin arabaların, motosikletlerin veyahut bisikletlerin peşinde koştuğunu görmüştür. Köpeklerin otomobilleri ve motosikletleri tüm güçleri ile kovalamasının nedenine hep birlikte bakalım. Bu durum bizlere fazlasıyla anlamsız gelse de bunun mantıksal açıklaması mevcuttur. En sosyalleşmiş ve evcilleşmiş köpekler bile bu güdülerini bastıramazlar ve oyunla gösterirler. Köpeklerin bu konudaki tek amaçları, koşmaktır ve oynamaktır. Top yahut atılan herhangi bir cismin peşinde koşmak da aynı şekilde değerlendirilir. Çoğu köpek etrafından hızlıca geçen bir araba yada motosiklet gördüklerinde panikle, araçların peşinden koşturmaya başlarlar ve bu olay insanlara çoğunlukla anlamsız gelir ve bu durumun köpekler için zararlı olduğu fikri yaygındır. Ayrıca bu durum şoförler için de büyük tehlike arz etmekte özellikle acemi şoförler bu durumdan daha kolay etkilenmektedir. Bu durum karşısında şoförlerin soğukkanlılığını koruyamaması sonucu birçok kaza olmaktadır ve bu duruma çözüm bulmak pek kolay değildir. Köpeklerin araçlara yanaşmaması için bazı cihazlar satılmaktadır ve bu cihazların bir ışık yayarak köpekleri uzak tuttuğu iddia edilmektedir.

Evcil Köpeklerde Avlanma İçgüdüsü

Köpeklerin özünde avcılık içgüdüsü muhakkak vardır. Bu durum çoğu evcil köpek için büyük oranda azalmıştır. Yani evcil köpeklerin avcılık yetenekleri minimize olmuştur. Bu içgüdüyü köpeklerin yanlarından ileri atılan bir top kaçan bir kedi yahut sincap ve hızlıca giden otomobil, bisiklet ve motosikletler körükleyebilir. Körüklenen bu avcılık içgüdüsü köpeklerin kendinden hızla uzaklaşan otomobilin tekerleklerini sanki bir avmış gibi algılamasına neden olmaktadır. Böylelikle köpekler arabayı kovalamaya başlar. Köpeklerin içgüdüsel bu davranışı çoğu kişi tarafından saçmaymış gibi algılanabilir fakat bu sadece bir içgüdüden ibarettir. Yani köpekler içgüdülerini sadece kovalayarak da tatmin edebilirler. Hatta illaki avı yakalayıp yemeleri gerekmez bir müddet sonra kovaladıkları araçların peşini yorulup bıraktıklarını göreceksiniz. Arabanın yanı sıra köpeklerin motosiklet ve bisikletleri kovalama sebepleri de aynıdır. Kısacası köpekler kendilerinden kaçan şeyleri kovalamaktan zevk almakta ve içgüdülerini bu şekilde tatmin etmeyi başarmaktadır. Bu avlanma içgüdüsünün ana kaynağı ise köpeklerin atalarıdır. Yani bu atalardan kasıt kurtlardır. Kurtlar doğadaki en yırtıcı hayvanlar arasında en ön sıralarda boy göstermektedir. Kurtların bu yırtıcılık özelliği bizim evcil dostlarımıza miras olarak kalmıştır, dostlarımız avlanmasa da bir şeyleri kovalama içgüdüsünden taviz verememektedir. Bu durum çoğu zaman insanlara ve kendilerine zarar vermektedir. Köpekler konusunda biraz daha dikkatli olmakta fayda vardır.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!