Köpekler Kaç Ayda ve Kaç Yavru Doğurur?
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Köpekler Kaç Ayda ve Kaç Yavru Doğurur?
42
okunma
Köpekler kaç ayda doğurur? Kaç yavru doğurur? Doğum süresi ne kadardır? sevimli bir dostla yaşamını paylaşan hayvanseverlerin bilgi edinmek istediği konular arasında yer alır. Sevimli dostlarımız köpekler kaç ayda doğurur? Köpeklerde gebelik ve doğum süreci zorlu olabilir; bu yüzden veteriner hekim kontrolü çok önemlidir. Ayrıca köpeğinizin hamilelik sürecinde ona destek olarak, beslenmesini ve moralini takip edebilirsiniz. Peki, can dostumuz köpekler kaç ayda doğurur ve hamilelik süreci nasıldır? Köpekler yaklaşık 56 ve 70 gün arasında doğum yapar. Bu süre aralığı köpeğin yaşı, bakımı, boyutu ve cinsine göre değişir. Fakat hangi tür olursa olsun köpeğin doğum süresi 70 günü aşıyorsa hamilelikte bir sorun olma ihtimali düşünülmelidir. Dolayısıyla en kısa sürede veteriner hekime gitmek gerekir.

Köpekler Kaç Yavru Doğurur?

Bir doğumda ortalama 6 ve 8 arasında yavru doğuran köpekler için bu sayı değişiklik gösterebilir. Kaç yavru dünyaya geleceği annenin yaşı, cinsle, gen yapısı ve boyutuna göre değişiklik gösterir. Yapısal olarak büyük köpeklerin küçük ırklara göre daha fazla yavru doğurduğu bilinmektedir. Örnek olarak kangal köpekler bir doğumda ortalama 7 ve 8 arasında yavru doğururken; küçük yapılı köpeklerin bir doğumda 1 ve 4 arası yavru dünyaya getirdiği bilinir. Köpeğinizin gebelik dönemi boyunca stresten uzak mutlu bir yaşam sürmesi oldukça önemlidir. Bu nedenle köpeğinizin huzurlu bir ortamda yaşamasına özen göstermeniz ve beslenmesine dikkat etmeniz onun sağlığı açısından faydalı olacaktır.

Köpeklerde Hamilelik Belirtileri

Köpeğinizin gebeliği hareketlerinden öte fiziksel değişimden daha rahat anlaşılır. Köpeğin hamileliğinin 4 ya da 5 haftasında karnı belirgin hale gelmeye başlar. 2 ve 3 haftadan sonra meme uçlarında renk değişimi görülür. Köpeklerde hamilelik sürecinde davranışlarında çok belirgin bir değişiklik olmaz. Köpeğiniz gebeliğin son dönemlerine doğru daha çok uyuma eğiliminde olabilir. Rutin kontrolleri atılmadığı sürece bu durum korkulacak bir şey değildir. Özellikle bulunduğu ortamı ve yattığı yeri daha rahat ve konforlu bir hale getirmek köpeğinizin hamileliğinde ona yardımcı olmanızı sağlayacaktır. Köpeklerde hamilelik içgüdüsünün belirgin özelliklerinden birisi doğacak yavruları için bir yuva hazırlığına başlamasıdır. Bu nedenle doğumdan önce hem köpeğinizin hem de yavruların ihtiyacı olacak malzemeleri ve alanı ayarlamanız; köpeğinizin kendisini rahat hissetmesi için önemlidir.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!