Köpekler Ekmek Yer mi?
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Köpekler Ekmek Yer mi?
58
okunma
Köpekler ekmek yer mi? Ekmekle beslenmeleri sağlı mıdır? Riskleri nelerdir? gibi çok merak edilen soruları makalemizde yanıtlamak istedik. [lwptoc]

Köpekler ve Ekmek

Daha çok yeni köpek sahiplenen hayvan dostlarının beslenme konusunda cevabını merak ettiği sorulardan biri “köpekler ekmek yer mi?” sorusudur. Aslında bu sorunun cevabı herkesçe bilinir olsa da bu sorunun temel soruluş nedeni ekmeğin köpek için ne kadar besleyici olduğunu öğrenmek içindir.

Köpeklere Ekmek Verilir mi?

Köpeğinizin mide rahatsızlıkları veya tahıl ve tahıl ürünlerine karşı herhangi bir alerjisi bulunmuyorsa köpeğinize rahatlıkla ekmek yedirebilirsiniz. Vereceğiniz ekmeği süt ile besleyici hale getirebileceğiniz gibi, yemeklerden kalan köpeğinizin yiyebileceği gıdaların içerisine ekmek doğramak da mümkün olabilir. Ancak ekmeğin içerisinde fındık ve üzüm gibi katkıların olmaması önemli olup, farklı katkılar toksin etkisine neden olabileceği için dikkatli olunması gerekir. Diğer yandan köpeğe sürekli ekmek yedirmenin kilo ve sağlık problemlerine neden olma ihtimali de yüksektir. Tek tip beslenme insanlarda olduğu gibi, köpekler için de sindirim sistemi problemlerine neden olabilir. Ekmeklerin içerisinde köpeklerin sağlıklı beslenme için ihtiyaç duydukları birçok mineral ve vitamin ya yoktur ya da çok az miktardadır. Kısacası ekmeğin uzun vadede köpeğin sağlıklı beslenmesi için yeterli olmadığını söyleyebiliriz.

köpeklerin ekmek yemesi
Köpeklerin Ekmek Yemesi Güvenli midir?

Kırsal kesimde yaşayan köpek sahiplerinin önemli bir kısmını hazır köpek mamaları yerine, ekmek ve yemek artıkları ile köpeğini beslemektedir. Köpeğin ekmek ile beslenmesinde kısa sürede sorun bulunmazken, uzun vadede ve sıklıkla ekmek ile beslenmeye devam edilmesi sağlığı açısından güvenli değildir.

Köpeklerin Ekmek Yemesinin Riskleri Nelerdir?

Köpeğiniz için sürekli ekmek veya hamurumsu gıdalar vermenin sağlığı üzerinde taşıdığı risklerden bazıları şunlardır;
  • Kilo problemleri
  • Uzun vadede koma belirtileri
  • Solunum problemleri
  • Dengesiz yürüyüşler
  • Kan basıncının düşmesi
  • Stres ve depresyon semptomları
  • Kusma sorunları
  • Kalp atış hızının yükselmesi
Köpeğinizin sağlıklı bir yapıda olması için, mutlaka besin değerleri dengeli olacak köpek mamaları tercih edilmelidir. En iyi köpek mamaları listemizden köpeğiniz için uygun bir kuru mama belirleyebilirsiniz. Özellikle yavru köpeklerin sağlıklı bir şekilde beslenmesi için, köpeğin yaş ve cinsiyetine uygun olarak üretilen köpek mamalarının tercih edilmesi önemlidir. Yavru dostlarınızın ileriki yaşlarında sağlık problemi yaşamaması için, hayvanın alması gereken vitamin ve minerallerin yeteri kadar ve düzenli şekilde olması gerekir. Yavru köpeklerde olduğu gibi yaş almış köpeklerde de özel diyetler uygulamanız gerekebilir, ayrıca köpeğinizin türü ve alışkanlıklarına göre ona özel beslenme programı oluşturmanız gerekir. Köpekler ekmek yer mi konusuna açıklık getirdiğimiz bu yazımızın ardından “Bayat ekmekten kedi ve köpek maması nasıl yapılır?” başlıklı içeriğimiz ilginizi çekebilir.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!